Színezd át a TeszVeszt!     
Tedd egyedivé az oldalt!    eredeti grafit baba babarózsa baba kék csokoládé retro virágok
Bezár     

Hogyan használjam a PayPal-t?

Ahhoz, hogy eladóként vagy vásárlóként használni tudd a PayPal szolgáltatásait, regisztrálnod kell egy fiókot a PayPal oldalán. Mivel az oldal egyes részei egyelőre csak angol nyelven érhetők el, ezért lépésről lépésre megmutatjuk, hogyan tudod a saját fiókodat létrehozni. Javasoljuk, hogy ha nehézséget okoz az angol nyelv, akkor a regisztrációkor használd a Chrome böngészőt, ahol lehetőség van az oldal lefordítására.

Kérjük, az alábbi lehetőségek közül válaszd ki, hogy mire szeretnéd használni a PayPal fizetési szolgáltatását.

Lépj be a Vaterán a Személyes menüdbe, és ott keresd meg a Fiókom fülre kattintva, a Fiókom beállításai alatt a Személyes adatok oldalt. Itt kattints a PayPal feliratú gombra, ami máris elvisz a regisztrációhoz. Itt olyan fiókot tudsz létrehozni, aminek segítségével nem csak te fizethetsz egyszerűen és gyorsan, hanem a vevőidnek is lehetővé teszed, hogy a PayPal rendszerén keresztül fizessék ki a tőled vásárolt termék árát, illetve a szállítási költséget. Az ilyen típusú PayPal regisztrációt Business fióknak hívják.

Kövesd a megadott lépéseket, és pillanatok alatt elkészül a PayPal fiókod!

1. lépés

A PayPal (Premier / Business) fiók létrehozásához első lépésként add meg az e-mail címedet, majd kattints a Next feliratú gombra. A regisztráció folytatásához kattints a gombra!

2. lépés

Itt automatikusan megjelenik az előző oldalon megadott e-mail címed. Válassz egy jelszót, ami legalább 8 karakterből áll, és tartalmaz minimum 1 számot vagy speciális karaktert (pl: &@_%). Ellenőrzésként gépeld be újra a jelszavad. Írd be a keresztneved. Írd be a vezetékneved. Add meg a cégnevet, vagy ha ilyen nincsen, akkor azt az információt írd ide, ami leginkább jellemző a vaterás tevékenységedre, de akár a felhasználónevedet is megadhatod itt. Add meg a telefonszámodat. Add meg a címedből az utca nevét és a házszámot. Ha van emelet, ajtó vagy egyéb címmel kapcsolatos információ, azt ide tudod beírni, de nem kötelező. Írd be címedhez tartozó település nevét. Nem kötelező. Add meg az irányítószámodat. Válaszd ki a devizanemnél a Hungarian Forint lehetőséget. Tegyél pipát a négyzetbe, ezzel elfogadod a PayPal felhasználási feltételeit és adatvédelmi nyilatkozatát, ami elengedhetetlen a regisztrációhoz. Tegyél pipát a négyzetbe, amivel lehetővé teszed, hogy a Vatera eladói fiókod összekapcsolódjon a most létrehozott PayPal regisztrációddal. A regisztráció folytatásához kattints a gombra!

3. lépés

Válaszd ki, a vállalkozásod típusát a következő lehetőségek közül:

Individual - nincsen vállalkozásod, magánszemélyként tevékenykedsz
Sole Proprietorship - egyéni vállalkozóként tevékenykedsz
Partnership - személyegyesítő társulás (pl: Bt.)
Corporation - gazdasági társaság (pl: Kft.)
Private Company - magántulajdonú társaság (pl: Zrt.)
Public Company - köztulajdonú társaság (pl: Nyrt.)
Nonprofit Organization - Nonprofit szervezet
Government entity - állami szerv
A regisztráció folytatásához kattints a gombra!

4. lépés

Válassz egy kategóriát és egy alkategóriát, ami leginkább jellemző a Vaterán általad meghirdetett termékkörre. Ha úgy érzed, hogy egyik felkínált kategória sem az igazi, akkor válaszd a Retail (Not elsewhere classified) lehetőséget, majd a Variety store alkategóriát. Ha főként használt termékeket árusítasz, akkor pedig a Used and secondhand store alkategóriát érdemes megjelölni. Ha van saját weboldalad, akkor itt megadhatod a címét. Ha a lakcímed és a vállalkozásod címe azonos, akkor tegyél pipát a négyzetbe. Ha nincsen kipipálva a négyzet, akkor új, a lakcímedtől eltérő címet tudsz megadni a vállalkozásodhoz. A regisztráció folytatásához kattints a gombra!

5. lépés

Add meg a születési dátumodat, év/hónap/nap formátumban. Válaszd ki a nemzetiségedet, itt alapesetben a Hungary látható. Ha különbözik az otthoni címed, a vállalkozásod címétől, akkor lehetőséged van megadni a lakcímedet. Ha a két cím megegyezik, akkor csak tegyél pipát a négyzetbe. Majd a befejezéshez kattints a gombra! Már csak egyetlen lépés van hátra és elkészül a regisztrációd! Nyisd meg a leveleződet, mert a cím ellenőrzése érdekében a PayPal küldött neked egy e-mailt, amiben található egy gomb, amire ha rákattintasz, bejelentkezhetsz az elkészült PayPal fiókodba. Az oldalon látható gombra kattintva pedig visszajutsz a Vaterán lévő felhasználói fiókod személyes menüjébe. A regisztráció folytatásához kattints a gombra!

6. lépés

Már csak egyetlen lépés van hátra és elkészül a regisztrációd! Nyisd meg a leveleződet, mert a cím ellenőrzése érdekében a PayPal küldött neked egy e-mailt, amiben található egy gomb, amire ha rákattintasz, bejelentkezhetsz az elkészült PayPal fiókodba. Az oldalon látható gombra kattintva pedig visszajutsz a Vaterán lévő felhasználói fiókod személyes menüjébe.

Ha nem akarsz eladni a Vaterán, vagy nem akarod, hogy az eladott termékeid árát PayPal-on át fizessék ki neked, akkor elég, ha egy vásárlói fiókot (Personal account) hozol létre, ahonnan a megvásárolt termékek árát ki tudod fizetni az eladóknak. Ezt a fiókot bármikor eladói fiókká (Business account) bővítheted, ha később úgy döntesz, hogy szeretnél befizetéseket is fogadni a PayPal regisztrációddal.

Kövesd a megadott lépéseket, és pillanatok alatt elkészül a PayPal fiókod!

1. lépés

Lépj a PayPal oldalára, és hagyd a kijelölést a Personal Account lehetőség mellett, majd a folytatáshoz kattints a gombra.

2. lépés

Add meg az e-mail címedet. Válassz egy jelszót, ami legalább 8 karakterből áll, és tartalmaz minimum 1 számot vagy speciális karaktert (pl: &@_%). Ellenőrzésként gépeld be újra a jelszavad. A regisztráció folytatásához kattints a gombra.

3. lépés

Írd be a keresztneved. Írd be a második neved, ha van ilyen. Írd be a vezetékneved. Add meg a születési dátumodat, nap/hónap/év formátumban Válaszd ki a nemzetiségedet, itt alapesetben a Hungary látható. Add meg a lakcímedből az utca nevét és a házszámot. Ha van emelet, ajtó vagy egyéb címmel kapcsolatos információ, azt ide tudod beírni, de nem kötelező. Írd be címedhez tartozó település nevét. Add meg a megyét. Add meg az írányítószámod. Add meg a telefonszámodat. Tegyél pipát a négyzetbe, ezzel elfogadod a PayPal felhasználási feltételeit és adatvédelmi nyilatkozatát, ami elengedhetetlen a regisztrációhoz. A folytatáshoz kattints a gombra!

4. lépés

Rendeld hozzá a fiókodhoz azt a bankkártyádat, amelyről a vásárlások utáni kifizetéseket bonyolítani szeretnéd.

Ha a folyószámládhoz tartozó bankkártyát szeretnél hozzárendelni a fiókodhoz, akkor válaszd a Debit lehetőséget. Hitelkártya hozzáadása esetén pedig a Credit lehetőséget kell választanod. Add meg a kártya számát. Add meg a kártya lejáratának dátumát. Add meg a kártya hátulján lévő érvényesítő kódot. A kártya hozzáadásához és a regisztráció befejezéséhez kattints a gombra!

Ha már korábban is használtad a PayPal szolgáltatásait, akkor nem kell új fiókot regisztrálnod. Két lehetőség van, attól függően, hogy milyen (eladói/Business vagy vevői, azaz Premier vagy Personal) fiókot regisztráltál korábban a PayPal rendszerében.

Amennyiben a meglévő PayPal fiókod eladói fiók, amivel befizetéseket is tudsz fogadni, akkor csupán annyi a dolgod, hogy belépsz a Vaterán a Személyes menüdbe, és ott megkeresed a Fiókom fülre kattintva, a Fiókom beállításai alatt a Személyes adatok oldalt. Itt kattints a "Folyamat indítása" feliratú gombra, ami máris elvisz az oldalra, ahol a belépés után össze tudod kötni a már meglévő fiókodat a Vaterás regisztrációddal. Ehhez csak rá kell kattintanod a Connect PayPal with Marketplace to activate PayPal Express Checkout oldal alján lévő Agree and Connect gombra.