Színezd át a TeszVeszt!     
Tedd egyedivé az oldalt!    eredeti grafit baba babarózsa baba kék csokoládé retro virágok
Bezár     

Hasznos tájékoztató a biztonságos vásárláshoz - Fogalmak: automatikus licit, fix ár

Ezen az oldalon összegyűjtöttük a licitáláshoz és a vásárláshoz szükséges legjobb tippeket.
Tudj meg mindent az eladóról

Fogalmak: automatikus licitálás, villámár, fix áron történő vásárlás

Mi az automatikus licitálás és hogyan kell használni?
Az automatikus licitálás egy olyan rendszer, amely képvisel Téged az aukció folyamán. Ehhez add meg maximális licitedként azt a legmagasabb összeget, amelyet hajlandó vagy fizetni az adott termékért. Ezt az összeget a terméklapon, a Licitálás melletti mezőbe kell beírni.
Fix árral rendelkező aukció esetén fontos tudnod, hogy ha maximális licitként a fix árral megegyező vagy magasabb összeget adsz meg, akkor az árverés azonnal lezárul a fix árnak megfelelő összeggel. (Ez a működés abban az esetben nem érvényesül, ha egy korábbi licitáló maximális licitje és az eladó által meghatározott fix ár összege közötti különbség kisebb, mint a licitlépcső.)

Először a rendszer mindössze a szükséges minimális összeg erejéig tesz a nevedben vételi ajánlatot. Ez a minimális összeg megegyezik a licitlépcső értékével megnövelt aktuális árral (amennyiben nincs minimálár), vagy a minimálár összegével (amennyiben van minimálár, de azt még nem érték el). Ha ezt követően az ajánlatodat felüllicitálják, akkor a rendszer automatikusan a licitlépcső összegével növelt ajánlatot ad a nevedben. Ezt azonban csak addig teszi meg, amíg a megajánlandó összeg nem lesz nagyobb, mint az általad maximálisan megadott összeg.

Mi az automatikus licitálás és hogyan kell használni?

Mi az a fix ár és hogyan kell használni?
Fix árnak azt az árat nevezzük, amelyért az eladó azonnal, az aukció eredetileg tervezett végénél hamarabb is hajlandó eladni termékét. A vevő ilyenkor nem licitet tesz a termékre, hanem fix áron megveszi, és az aukció azonnal lezárul. A fix árat érdemes a kikiáltási árnál magasabban, a várható eladási ár közelében megszabni.

Mi az a fix ár és hogyan kell használni?

Mi az a fix áron történő vásárlás és hogyan kell használni?
A fix áron eladásra kínált termékek esetében a vevő ajánlatával azonnal elkel a termék. A fix áras mechanizmus leginkább egy internetes boltra hasonlít, mivel elsősorban olyan termékek értékesítésére alkalmas, amelyeknél a gyorsaság fontos. A fix áras eladás feltétele, hogy az eladó minden nap foglalkozzon az adott napi vásárlásokkal.

Mi az a fix áron történő vásárlás és hogyan kell használni?

További kapcsolódó anyagok:

hogyan érdemes licitálni? HOGYAN ÉRDEMES LICITÁLNI?
Így licitálhatsz és vásárolhatod meg a kiszemelt termékeket.
NYERTES LICIT UTÁN
Mit tegyél, ha megnyertél egy aukciót?
nyertes licit után