Színezd át a TeszVeszt!     
Tedd egyedivé az oldalt!    eredeti grafit baba babarózsa baba kék csokoládé retro virágok
Bezár     

Segítség a teszveszezéshez

Eltávolítható a rólam készült jogtalan értékelés?

Általános információk:

A Big2 Platform Kft., mint a virtuális piactér üzemeltetője, nincs jelen az adás-vétel lebonyolítása során, így a leadott értékelések valóságtartalmát sem tudja megítélni.

Sajnos - hasonlóan egy valódi piachoz - előfordul, hogy a vevő és az eladó negatív véleménnyel vannak egymásról. Könnyen belátható, hogy ilyen esetben a piac üzemeltetője nem kötelezhető arra, hogy a vásárlók vagy eladók véleménynyilvánítási szabadságát korlátozza. Negatív értékelés esetén mindkét félnek lehetősége van arra, hogy reagáljon az értékelésre. Álláspontunk szerint ezzel a felhasználók teljes képet kapnak a kialakult helyzetről.

Az előzőekben leírtak alapján a Big2 Platform Kft. ilyen esetekben a lehető legsemlegesebb álláspontot képviseli és nem távolítja el a negatív/semleges értékelést.

Bizonyos esetekben, szigorú feltételeknek eleget téve moderálhatja az értékelések szövegét! Az a tény, hogy Ügyfélszolgálatunk minden esetben alaposan megvizsgálja az értékelésekkel kapcsolatos panaszokat, nem jelenti, hogy el is távolítja azokat.

Bővebb információk:

Önmagában az, hogy a rólad írt értékelés nem igaz, nem szolgáltál rá vagy bosszúból kaptad, nem meríti ki az eltávolítás feltételeit.

Az értékelések az adásvételi kapcsolatba került felek véleményét jelzik. Ezek tartalma a TeszVesz véleményét nem tükrözi, és tartalmukért az oldal nem vállal felelősséget. Az egyes felhasználók maguk felelnek az általuk elkészített visszajelzésekért és az abban leírtakért.

A TeszVesz nem tudja minden egyes értékelés jogosságát megvizsgálni, ezért ezek elbírálásában sem kíván részt venni. Ha lehetőséget adnánk erre, akkor az eltávolítás vagy módosítás a TeszVesz véleménye alapján történne. A TeszVesz az aukció zárása után nem vett részt az adásvételben, ezért nem áll módjában véleményt formálni az értékelésekről és eldönteni az egyes felhasználók vélt vagy valós igazát.

Minden esetben az igazat írd meg a többi felhasználóval kapcsolatos tapasztalataidról! Ha úgy érzed, hogy a partnered negatív visszajelzést érdemel, akkor azt is adj neki. Ezzel a többi felhasználót is segíted, mivel sokan az értékelések alapján fogják eldönteni, hogy kapcsolatba kívánnak-e kerülni partnereddel vagy sem. Másrészt az, aki bizonyos számú negatív értékelést kap, automatikusan kizárásra kerül a TeszVeszről.

Az olyan visszajelzés, amely az alábbiakkal megegyezik moderálásra kerülhet, azt a visszajelzést viszont, amelyet az alábbiak egyike sem érint, nem távolítjuk el és nem moderáljuk.

- A TeszVesz részére hivatalos jogi megkeresés érkezik, amelyben kijelentik, hogy az értékelés rágalmazás, becsületsértés vagy egyéb módon törvényellenes szövegezésű.
- Az értékelő felhasználó célja egyértelműen partnere ellehetetlenítése, rossz színben való feltüntetése volt. Mindez úgy, hogy a partner valós vételi szándék nélkül, csak a negatív jelzések leadása miatt tett vételi ajánlatot.
- Az értékelés szövege obszcén, közönséges nyelvezetet vagy bárki megbotránkoztatására okot adó információt, illetve kiskorúakra nézve ártalmas megjegyzést tartalmaz. A felbújtásra alkalmas értékelést, mint pl. "csaló, hazug, szélhámos" - amellett, hogy kifejezetten elítéljük - nem moderáljuk.
- Az értékelés szövege tartalmazza egy felhasználó személyes adatait, pl. pontos név, cím, telefonszám vagy e-mail cím.
- A visszajelzés hivatkozást, szkriptet, esetleg más, az adott oldal működését befolyásoló kódot tartalmaz.
- Tévedésből az értékelés során nem megfelelő jelzés készült a tranzakcióról és ezt az értékelést adó felhasználó módosítani szeretné, mindezt úgy, hogy az értékelést azonos szövegezéssel a másik felhasználóról már elkészítette.

Fontos kitétel, hogy az adott aukció számlázása után a tranzakció sikerességét illetően a teszvesz.hu utólagos reklamációt nem fogad el, így annak állapota nem módosítható.

Az a felhasználó, akinek összes visszajelzése 2 negatív vagy visszajelzéseinek (pozitív, semleges, negatív)  minimum 20 százaléka negatív és visszajelzései között legalább 2 negatív található, a TeszVesz piacteréről kizárásra kerül.

A tisztességes felhasználó, még ha kap is negatívot, a többségben lévő pozitív jelzések miatt nem kerül kizárásra. Ez biztosítja, hogy valóban csak az inkorrekt felhasználók kerüljenek kizárásra a TeszVeszről.

Mindemellett a TeszVesz lehetőséget biztosít arra, hogy a semleges vagy negatív jelzésre közvetlenül az értékelés alatt reagáljon az érintett felhasználó, így látható a másik fél véleménye is a történtekről. Az esetleges érdeklődő így teljes képet kaphat az adott helyzetről. A leadott értékelésre a vonatkozó terméklap archiválódásáig van lehetőség válaszolni.

« Vissza az előző oldalra

Nyomtatás


Hasznos volt ez az információ?

Kapcsolatfelvétel

További kérdésed van? Kérjük, vedd fel velünk a kapcsolatot!