Színezd át a TeszVeszt!     
Tedd egyedivé az oldalt!    eredeti grafit baba babarózsa baba kék csokoládé retro virágok
Bezár     

Segítség a teszveszezéshez

Mit jelent az automata licit?

Az automatikus licitálás segítségével nem kell folyamatosan figyelned, hogy mikor licitál valaki túl téged egy aukción. Az automatikus licitálás funkció a nevedben folyamatosan túllicitálja a többi felhasználó ajánlatát, egészen addig, amíg a valamelyikük által ajánlott összeg el nem éri a te maximális licitedet. Az automatikus licitálás mindig a lehető legkisebb összeggel emeli a tétet, így éppen csak magasabb összeget kínál, mint a korábbi ajánlatodat túllicitáló.
Add meg a maximális licitedet (azt az összeget, amennyit még elfogadhatónak tartasz az adott termékért) az adott mezőbe és kattints a Licitálás gombra!

Például tegyük fel, hogy el kell menned valahová és nem tudsz jelen lenni az aukción, ezért megkéred az egyik barátodat, hogy licitáljon helyetted. A lelkére kötöd, hogy a kiválasztott termékért legfeljebb 2500 Ft-ot vagy hajlandó fizetni.
Az aukció 500 Ft-ról indul és a barátod 500 Ft-ot licitál.
Majd egy másik licitáló 600 Ft-ra emeli az árat, ekkor a barátod 700 Ft-os ajánlatot tesz a nevedben.
Ezt követően egy újabb licitáló 1200 Ft-ot ajánl, mire a barátod 1300 Ft-ot kínál a termékért. 
Mindez egészen addig folytatódik, amíg (a barátod segítségével) meg nem szerzed 2500 Ft alatti áron a kívánt terméket, vagy amíg a licitálók nem érik el az általad kifizetni szándékozott 2500 Ft-ot.

A TeszVeszen az "automata" licitálási rendszer a barátod! Ez a rendszer képvisel Téged és licitál a nevedben egészen addig, amíg a terméket meg nem szerzi, vagy egy másik licitáló az általad megszabott árnál magasabbat nem ad meg. 

Ha az automata licited a fix árral megegyező vagy annál magasabb, akkor az aukció azonnal lezárul és a termék a Tiéd lesz fix áron.
Amennyiben nem szeretnéd fix áron lezárni az aukciót, de szeretnéd az automata licitet használni, akkor tegyél a fix árnál (akár egy forinttal) alacsonyabb ajánlatot!

Figyelem! Ha a ?Licitálok? gombra kattintva emeled az ajánlatodat és így a fix árnál magasabb összeget kínálsz (valamint az aktuális legnagyobb ajánlat és a fix ár összege között a licitlépcsőnél kisebb a különbség), akkor az aukció tovább folytatódik. Ilyenkor a fix ár lehetősége eltűnik, és licitálással dől el, ki vásárolhatja meg a terméket.

« Vissza az előző oldalra

Nyomtatás


Hasznos volt ez az információ?

Kapcsolatfelvétel

További kérdésed van? Kérjük, vedd fel velünk a kapcsolatot!