Színezd át a TeszVeszt!     
Tedd egyedivé az oldalt!    eredeti grafit baba babarózsa baba kék csokoládé retro virágok
Bezár     
Értékelések

Értékelések készítése
Az adásvételről visszajelzést a Személyes menü "Értékelések készítése" menüpontjában tudsz készíteni. Kérjük, a következő módon jelezd véleményedet az adásvétellel kapcsolatban:

- Pozitív - amennyiben az adásvétel során minden rendben zajlott, vagyis nem volt semmi komolyabb fennakadás a tranzakció során. A partner pontos, figyelmes volt, és gondosan, körültekintően járt el az adásvétel folyamán.

- Semleges - amennyiben elégedett voltál, de fennakadások voltak a termék átvételében vagy a fizetési folyamatban, illetve a tranzakció nem jött létre a partner miatt. A másik fél a felmerülő problémákat azonban figyelembe véve korrekt, megértő hozzáállást tanúsított.

- Negatív - csak a legvégső esetben ajánlott adni, akkor, ha a partnerek minden tőlük telhető lépést megtettek az adásvétel sikeres lebonyolítása érdekében, de valamelyikük elégedetlen volt a tranzakció lebonyolításával kapcsolatban, illetve komoly gondok voltak a folyamatban. A negatív értékelés szövege legyen tényszerű, tárgyilagos és kerülje a személyeskedést! A negatív értékelésre az értékelt felhasználó írásban reagálhat, amely így közvetlenül a negatív értékelés alatt lesz olvasható a minősített felhasználó adatlapján.


A felhasználókat minősítő ikonok jelmagyarázata:

1 - 4 közötti pozitív visszajelzésnél star
5 - 24 közötti pozitív visszajelzésnél star
25 - 49 közötti pozitív visszajelzésnél star star
50 - 99 közötti pozitív visszajelzésnél star star star
100 - 199 közötti pozitív visszajelzésnél star star star star
200 - 349 közötti pozitív visszajelzésnél star
350 - 499 közötti pozitív visszajelzésnél star star
500 - 699 közötti pozitív visszajelzésnél star star star
700 - 999 közötti pozitív visszajelzésnél star star star star
1000 - 1999 közötti pozitív visszajelzésnél star
2000 - 2999 közötti pozitív visszajelzésnél star star
3000 - 4499 közötti pozitív visszajelzésnél star star star
4500 - 5999 közötti pozitív visszajelzésnél star star star star
6000 - 7999 közötti pozitív visszajelzésnél star
8000 - 9999 közötti pozitív visszajelzésnél star
10000 feletti pozitív visszajelzésnél star

A jelzések automatikusan kerülnek feltüntetésre a következő elv szerint. A rendszer a pozitív jelzésekből levonja a negatív jelzéseket, és ez alapján adja meg a csillagot és a számjegyet a felhasználóneved mellé. A semleges értékelések nem változtatnak az összpontszámodon.
Például, ha 18 pozitív, 1 semleges és 2 negatív visszajelzésed van, akkor az 16 pozitívnak felel meg. Azaz ez a számjegy fog szerepelni a felhasználóneved mellett, és még 9 pozitív jelzést kell megszerezned (természetesen negatív visszajelzés nélkül!), hogy feltüntetésre kerüljön a felhasználóneved mellett az ismertetőben szereplő 25 pozitívnál járó két bronz csillag.

Egy felhasználótól származó pozitív visszajelzések után a az értékelt összesen +1 pontot kap, negatív visszajelzések után összesen -1 pontot. A semleges visszajelzések a pontszámot nem módosítják. Az azonos felhasználótól érkező több visszajelzés egynek számít minden értékelési mód esetén.

A példánál maradva: ha 23 olyan adásvételt bonyolított a felhasználó, amelyről visszajelzés is készült, ebből 1 semleges, 2 negatív és 20 pozitív (3 pozitív 1 felhasználótól érkezett) akkor van 18 pozitív jelzése mínusz 2 negatív, azaz a felhasználónév mellett a 16-os szám szerepel. A tételes felsorolásban pedig az alábbi forma jelenik meg:

Pozitív: 18 (20 adásvétel)
Semleges: 1 (1 adásvétel)
Negatív: 2 (2 adásvétel)
Összesen: 16 (23 adásvétel)

Amennyiben bármilyen hibát észlelsz vagy nem a megfelelő jelzés szerepel a felhasználóneved mellett, kérjük, vedd fel velünk a kapcsolatot!