tanácstalan vagyok |
|
|
|
|
2012-07-09 20:26
|
Újonc

Csoport: Teljes jogú felhasználó
Regisztrált: 2008-03-19 11:11
Azonosító: 10 127 936
|
Tanácstalan vagyok mert eladtam egy terméket ami persze ki próbálva szervizelve volt.egy hét garanciát is vállaltam rá. A vevő a kézhezvételtől az 5.-napon jelezte hogy kéri vissza a pénzét mert nem működik.De ezt nem tudom elképzelni,de felajánlottam neki hogy küldje vissza és megnézetem .de nem felelt meg neki csak a pénzt követelte.Már majdnem utaltam de megnéztem az értékeléseit és tele van negatívval még pedig olyannal hogy utalás után nem küldött semmit vagy használhatatlant. Jól össze vitáztunk.Felajánlottam hogy utánvétellel küldje vissza majd állom én. De most valahogy rossz az előérzetem attól tartok hogy a termékemből kicserélgettek az aksikat össz 4 darabot.Vagy valami ilyesmi mert ki derült hogy olyan termékek kölcsönbe adásával foglalkozik mint az enyém. Mit tudok csinálni ilyenkor?? Teljesen tanácstalan vagyok közben meg érzem hogy egy csalóval van dolgom.
|
|
|
|
|
|
|
2012-07-09 20:54
|
|
|
IDÉZET(kanita_2008 @ 2012-07-09 21:26)  Tanácstalan vagyok mert eladtam egy terméket ami persze ki próbálva szervizelve volt.egy hét garanciát is vállaltam rá. A vevő a kézhezvételtől az 5.-napon jelezte hogy kéri vissza a pénzét mert nem működik.De ezt nem tudom elképzelni,de felajánlottam neki hogy küldje vissza és megnézetem .de nem felelt meg neki csak a pénzt követelte.Már majdnem utaltam de megnéztem az értékeléseit és tele van negatívval még pedig olyannal hogy utalás után nem küldött semmit vagy használhatatlant. Jól össze vitáztunk.Felajánlottam hogy utánvétellel küldje vissza majd állom én. De most valahogy rossz az előérzetem attól tartok hogy a termékemből kicserélgettek az aksikat össz 4 darabot.Vagy valami ilyesmi mert ki derült hogy olyan termékek kölcsönbe adásával foglalkozik mint az enyém. Mit tudok csinálni ilyenkor?? Teljesen tanácstalan vagyok közben meg érzem hogy egy csalóval van dolgom. Vond vissza az ajánlatodat minél hamarabb. Írd meg neki, hogy max annyit tehetsz, hogy a saját ktg-én visszaküldi, megnézeted, és ha a szervizben is úgy találják, hogy jogos a reklamációja, akkor visszautalod a pénzét.
--------------------
"Attól, hogy felnéztem az égre, még nem lettem csillagász" /korabeli népi bölcsesség/
|
|
|
|
|
|
|
2012-07-10 08:41
|
Újonc

|
IDÉZET(cit1rom @ 2012-07-09 20:54)  Vond vissza az ajánlatodat minél hamarabb. Írd meg neki, hogy max annyit tehetsz, hogy a saját ktg-én visszaküldi, megnézeted, és ha a szervizben is úgy találják, hogy jogos a reklamációja, akkor visszautalod a pénzét. Ilyet megtehetek?Mert erősen fenyegetőzik is.
|
|
|
|
|
|
|
2012-07-10 08:51
|
|
|
IDÉZET(kanita_2008 @ 2012-07-10 09:41)  Ilyet megtehetek?Mert erősen fenyegetőzik is. Az általad leírtak alapján és figyelembe véve azt is, amit róla írtál (értékelések) leírtam a magánvéleményemet. Ha jogi tanácsot szeretnél, akkor fordulj egy jogászhoz.
--------------------
"Attól, hogy felnéztem az égre, még nem lettem csillagász" /korabeli népi bölcsesség/
|
|
|
|
|
|
|
2012-07-10 09:18
|
Újonc

|
Köszönöm a véleményed.Én is így szerettem volna de már unom a zaklatását.Ki várom a végét .De ebből tanulva utána járok hogy ilyenkor mik a lehetőségek.
|
|
|
|
|
|
|
2012-07-10 09:27
|
|
|
IDÉZET(kanita_2008 @ 2012-07-10 10:18)  Köszönöm a véleményed.Én is így szerettem volna de már unom a zaklatását.Ki várom a végét .De ebből tanulva utána járok hogy ilyenkor mik a lehetőségek. Hogy várod ki a végét?
--------------------
|
|
|
|
|
|
|
2012-07-10 09:41
|
|
|
IDÉZET(kanita_2008 @ 2012-07-10 10:18)  Köszönöm a véleményed.Én is így szerettem volna de már unom a zaklatását.Ki várom a végét .De ebből tanulva utána járok hogy ilyenkor mik a lehetőségek. Csatlakozom Cithez. És a kérdéséhez is, hogy várod ki a végét? Elküldi utánvéttel, de milyennel? Hogy a postaköltséget fizetteti, vagy hozzácsapja a termék árát is? Akkor buksz igazán, pláne, ha buheráltan kapod vissza. Ha minden jel arra mutat, hogy nem teljesen tiszta a dolog, akkor én a helyedben nem vállalnék anyagi veszteséget. Ha tiszta az ügy, bele fog menni hogy visszaküldje saját költségen és bevizsgáltasd vagy egyáltalán megnézd, mit kaptál vissza és milyen állapotban. Egyébként vehemens és fenyegetőző általában az szokott lenni, aki ezzel akar nyomást gyakorolni, tények és érvek helyett. Mitől félsz? Ha megijesztett, vagy kellemetlenséget okozott, elérte, amit akart. Inkább engedsz, csak szabadulj már tőle. Csak itt a tét nem pár forint. Azért palira ne engedd venni magad.
--------------------
"Hát - vége a dalnak, bizonyságul annak, hogy bizony, vannak olyan dolgok, Uraim! amit hiába - akarnak!" L.Á.
|
|
|
|
|
|
|
2012-07-10 21:59
|
Újonc

|
Igazatok van de ma próbáltam egész nap elérni de elérhetetlen!Meg akartam kérdezni hogy feladta-e már a terméket.Ráadásul ma is kapott egy negatívat valakitől.Megint nem küldött valakinek terméket persze az utalás már 30 napja volt. Hát szép kilátások! De ebből tanul az ember!
|
|
|
|
|
|
|
2012-07-10 22:06
|
|
|
Sziasztok! Hú most nagyon gonosz leszek! Én ezek után nem venném át az utánvétest! Nem tiszta az egész, fenyegetés stb. a vevő részéről. Arról nem beszélek, hogy 5 napig jó volt? Szóval én hagynám kisülni a saját zsírjába.
--------------------
Julianna
|
|
|
|
|
|
|
2012-07-10 22:10
|
|
|
IDÉZET(suzukimaruti @ 2012-07-10 23:06)  Sziasztok! Hú most nagyon gonosz leszek! Én ezek után nem venném át az utánvétest! Nem tiszta az egész, fenyegetés stb. a vevő részéről. Arról nem beszélek, hogy 5 napig jó volt? Szóval én hagynám kisülni a saját zsírjába. Csakhogy eladóként is van felelősségünk. Ha azt ígérem, hogy van egy hét garancia, akkor van, ha azt ígérem, hogy visszaveszem, küldje vissza utánvéttel, akkor nyilvánvaló, hogy át is kell vennem. Itt komoly hibákat látok a folyamatban, amiből tanulni kell és érdemes.
--------------------
|
|
|
|
|
|
|
2012-07-10 22:15
|
|
|
IDÉZET(cit1rom @ 2012-07-10 23:10)  Csakhogy eladóként is van felelősségünk. Ha azt ígérem, hogy van egy hét garancia, akkor van, ha azt ígérem, hogy visszaveszem, küldje vissza utánvéttel, akkor nyilvánvaló, hogy át is kell vennem. Itt komoly hibákat látok a folyamatban, amiből tanulni kell és érdemes. Van felelősségünk persze. Csak belém nyílalt amit Giv írt, mi van ha mindent hozzácsap az utánvéthez?
A hozzászólást -suzukimaruti- szerkesztette a következő időpontban: 2012-07-10 22:15
--------------------
Julianna
|
|
|
|
|
|
|
2012-07-10 22:17
|
|
|
IDÉZET(suzukimaruti @ 2012-07-10 23:15)  Van felelősségünk persze. Csak belém nyílalt amit Giv írt, mi van ha mindent hozzácsap az utánvéthez? Teljesen mindegy, hogy mi van, amit én ígértem, azt nekem kell betartani. Én visszavontam volna az ígéretemet. De ha megígérem, hogy visszaveszem, mert egy hetes garanciát biztosítottam és a vevő jelzi a héten belüli meghibásodást, akkor nem lehet, hogy elküldi én meg nem veszem át.
--------------------
|
|
|
|
|
|
|
2012-07-10 22:19
|
|
|
IDÉZET(cit1rom @ 2012-07-10 23:17)  Teljesen mindegy, hogy mi van, amit én ígértem, azt nekem kell betartani. Én visszavontam volna az ígéretemet. De ha megígérem, hogy visszaveszem, mert egy hetes garanciát biztosítottam és a vevő jelzi a héten belüli meghibásodást, akkor nem lehet, hogy elküldi én meg nem veszem át. Most is mint mindig igazad van!
--------------------
Julianna
|
|
|
|
|
|
|
2012-07-11 17:36
|
Újonc

|
IDÉZET(suzukimaruti @ 2012-07-10 22:19)  Most is mint mindig igazad van! Igen felajánlottam hogy vissza veszem utánvételesen de postán adja fel mert az a le olcsóbb.Már vissza én nem vonom de nem is tudom elérni azóta sem.Tehát én a posta költségre számolok max 2000-ft ot. meg a termék árát hozzá adom.Ha több én akkor nem veszem át !De valami nem oké mert azóta sem tudom érni.Negatívat pedig ma is kapott.Nem értem az egészet!
|
|
|
|
|
|
|
2012-07-11 17:46
|
|
|
IDÉZET(kanita_2008 @ 2012-07-11 18:36)  Igen felajánlottam hogy vissza veszem utánvételesen de postán adja fel mert az a le olcsóbb.Már vissza én nem vonom de nem is tudom elérni azóta sem.Tehát én a posta költségre számolok max 2000-ft ot. meg a termék árát hozzá adom.Ha több én akkor nem veszem át !De valami nem oké mert azóta sem tudom érni.Negatívat pedig ma is kapott.Nem értem az egészet! Meg is nézted, mennyiért lehet utánvéttel postázni ezt a terméket vagy csak elhatározásból szavaztad meg a 2 ezres ktg-et? Ilyen esetben pl. nem árt meghatározni azt is, hogy mennyi ideig tart az ajánlat. Tehát pontosítani kell, hogyan, mennyiért, milyen állapotban, mennyi ideig adhatja fel. Határidő hiányában vitás az is, meddig érvényes a visszaküldhetőség.
--------------------
|
|
|
|
|
|
|
2012-07-11 18:46
|
|
|
IDÉZET(cit1rom @ 2012-07-11 18:46)  Meg is nézted, mennyiért lehet utánvéttel postázni ezt a terméket vagy csak elhatározásból szavaztad meg a 2 ezres ktg-et? Ilyen esetben pl. nem árt meghatározni azt is, hogy mennyi ideig tart az ajánlat. Tehát pontosítani kell, hogyan, mennyiért, milyen állapotban, mennyi ideig adhatja fel. Határidő hiányában vitás az is, meddig érvényes a visszaküldhetőség. Mondjuk ha 1 hét volt a garancia, akkor haladnia kell a visszaküldéssel. Véleményem szerint a 7. napon legkésőbb postára kell adni. Még akik hivatalosan vállalnak garanciát, ott sincs az, hogy határidőig panasznap, aztán majd valamikor be tetszik hozni...
--------------------
"Hát - vége a dalnak, bizonyságul annak, hogy bizony, vannak olyan dolgok, Uraim! amit hiába - akarnak!" L.Á.
|
|
|
|
|
|
|
2012-07-11 18:50
|
|
|
IDÉZET(Givenchy77 @ 2012-07-11 19:46)  Mondjuk ha 1 hét volt a garancia, akkor haladnia kell a visszaküldéssel. Véleményem szerint a 7. napon legkésőbb postára kell adni. Még akik hivatalosan vállalnak garanciát, ott sincs az, hogy határidőig panasznap, aztán majd valamikor be tetszik hozni... Jogos, ebben az esetben nem hiányzik a határidő. Akkor legalább nem kell a végtelenségig izgulni.
--------------------
|
|
|
|
|
|
|
2012-07-11 21:12
|
Újonc

|
IDÉZET(cit1rom @ 2012-07-11 18:50)  Jogos, ebben az esetben nem hiányzik a határidő. Akkor legalább nem kell a végtelenségig izgulni. Igen megnéztem 1800 ft az utánvétele a postai csomagnak. Kedden volt egy hete hogy átvette a terméket,5.-nap jelezte hogy nem volt jó.Elméletileg mára már meg kaphattam volna.De hiába kérdezem tőle hogy mikorra várhatom nem is válaszol. A hetet megvárom utána pénteken írok neki hogy felejtsen el!
|
|
|
|
|
|
|
2012-07-11 21:33
|
|
|
IDÉZET(kanita_2008 @ 2012-07-11 22:12)  Igen megnéztem 1800 ft az utánvétele a postai csomagnak. Kedden volt egy hete hogy átvette a terméket,5.-nap jelezte hogy nem volt jó.Elméletileg mára már meg kaphattam volna.De hiába kérdezem tőle hogy mikorra várhatom nem is válaszol. A hetet megvárom utána pénteken írok neki hogy felejtsen el! Nagyon drukkolok neked. Eleve drukkoltam, azóta meg okosabb is lettem.
--------------------
|
|
|
|
|
|
|
2012-07-12 16:17
|
Újonc

|
IDÉZET(cit1rom @ 2012-07-11 21:33)  Nagyon drukkolok neked. Eleve drukkoltam, azóta meg okosabb is lettem. Ma jelentkezett hogy holnap tudja postára adni és neki szüksége lenne rá igazából ha működne.Még egyszer megnézi lehet valamit nem jól csinált. Hát én erről nem tudom mit gondoljak?Igen jó üzletet kötött velem .Engem nem igazán érdekel ha vissza küldi mert eltudom adni még többért is.Csak épségben jöjjön vissza. Majd meg írom mi lett a vége!
|
|
|
|
|
1 felhasználó olvassa jelenleg ezt a témát (1 vendég és 0 anonim felhasználó)
0 felhasználó:
|