Üdvözöllek a Fórumban!

TeszVesz.hu
TeszVesz.hu fórum
TeszVesz.hu

2 Oldal V   1 2 >  
Reply to this topicStart new topic
> Posta kész boríték,tudtátok?, Leragsztod-nem ragasztod....
kisszo8
hozzászólás 2012-06-25 15:03
Létrehozva: #1

Újonc
*

Csoport: Teljes jogú felhasználó
Regisztrált: 2012-06-13 13:47
Azonosító: 1 566 171

Sziasztok!
Gondoltam megosztom veletek,nehogy más is úgy járjon mint én.
Posta kész borítékban lett postázva és mivel elég gyenge a ragasztója átlátszó ragszalaggal le lett pluszban ragasztva.
A postáskisasszony súly alapján vette csak fel,mondván nem a zárófüllel van leragasztva.
Nem hagytam annyiban,mert már többször küldtem és kaptam leragasztott borítékot és eddig sosem súly alapján számoltak.
Feltettem a nagy kérdést az ügyfélszolgálaton is.
ezt a választ kaptam:
Tisztelt Ügyfelünk!

Köszönjük, hogy megkereste ügyfélszolgálatunkat.

Tájékoztatjuk, hogy megkeresését az ügyben illetékes munkatáraink felé továbbítottuk véleményezésre.

A Magyar Posta Zrt. Üzletszabályzata szerint „postakész borítékok és levelezőlap értékjelzést forintban nem tartalmazó bélyegbenyomással, biztonsági elemekkel ellátott postai értékcikkek. A boríték levélküldemények továbbítására szolgál, a boríték zárószárnyának folyamatos leragasztásával, a levélre vonatkozó tömeghatáron belül tömegkorlátozás nélkül adható fel”.

A fent leírtak alapján, ha külön – külső – ragasztással látja el, a felvétel során súly alapján kerül a tarifa megállapításra, ezért azt javasoljuk, hogy a folyamatos lezárást megtartva a belső részét szíveskedjen ragasztással megerősíteni.

További felmerülő kérdései esetén is állunk szíves rendelkezésére.

Üdvözlettel:

Járt már valaki így?

Go to the top of the page

+Quote Post

Xedier08
hozzászólás 2012-06-25 16:52
Létrehozva: #2

Fórumozó

Regisztrált: 2010-12-15 21:53
Azonosító: 1 412 976

IDÉZET(kisszo8 @ 2012-06-25 15:03) *
Sziasztok!
Posta kész borítékban lett postázva és mivel elég gyenge a ragasztója átlátszó ragszalaggal le lett pluszban ragasztva.
A postáskisasszony súly alapján vette csak fel,mondván nem a zárófüllel van leragasztva.
Nem hagytam annyiban,mert már többször küldtem és kaptam leragasztott borítékot és eddig sosem súly alapján számoltak.
ezt a választ kaptam:
Tisztelt Ügyfelünk!

Tájékoztatjuk, hogy megkeresését az ügyben illetékes munkatáraink felé továbbítottuk véleményezésre.

A Magyar Posta Zrt. Üzletszabályzata szerint „postakész borítékok és levelezőlap értékjelzést forintban nem tartalmazó bélyegbenyomással, biztonsági elemekkel ellátott postai értékcikkek. A boríték levélküldemények továbbítására szolgál, a boríték zárószárnyának folyamatos leragasztásával, a levélre vonatkozó tömeghatáron belül tömegkorlátozás nélkül adható fel”.

A fent leírtak alapján, ha külön – külső – ragasztással látja el, a felvétel során súly alapján kerül a tarifa megállapításra, ezért azt javasoljuk, hogy a folyamatos lezárást megtartva a belső részét szíveskedjen ragasztással megerősíteni.

Üdvözlettel:

Járt már valaki így?

Számomra ez új dolog. Az elmúlt héten legalább 5 postakész borítékot adtam fel, nem kicsit megerősítve kívülről széles ragasztószalaggal, de nekem nem szóltak még ez miatt, pedig nem is kispostán, hanem a város főpostáján szoktam feladni. Addig míg nem szólnak, én továbbra is megragasztózom, mert nagyon gyenge a ragasztásuk. Azért köszi, hogy szóltál, ha szólnak, legalább majd nem fogok csodálkozni. thank_you.gif

A hozzászólást -Xedier08- szerkesztette a következő időpontban: 2012-06-25 16:53

--------------------
- Ma reggel arra ébredtem, hogy már nem alszom.

- Miért ülsz ilyen egyenesen? Nyilván tartásod van?

- Az embernek három korszaka van: ifjúság, felnőttkor és a "remekül nézel ki..."

- A kisbaba olyan, mint a Nescafé. Könnyű megcsinálni és egész éjjel ébren tart!

- Az öregségnek két fő tünete van: Az egyik a memóriazavar, a másikat
elfelejtettem.

Kata

+Quote Post

Givenchy77
hozzászólás 2012-06-25 16:57
Létrehozva: #3

Tapasztalt fórumozó

Regisztrált: 2010-12-17 05:30
Azonosító: 1 413 443

IDÉZET(kisszo8 @ 2012-06-25 16:03) *
Sziasztok!
ezt a választ kaptam:
Tisztelt Ügyfelünk!

Üdvözlettel:

Járt már valaki így?

Majd ha az üzletszabályzatból idéz az ügyfélszolgálat, akkor lehisszük neki. rolleyes.gif

--------------------
"Hát - vége a dalnak, bizonyságul annak, hogy bizony, vannak olyan dolgok, Uraim! amit hiába - akarnak!" L.Á.

+Quote Post

cit1rom
hozzászólás 2012-06-25 17:05
Létrehozva: #4

ooooooooooooooooooooo

Regisztrált: 2006-12-10 21:17
Azonosító: 6 331 211

IDÉZET(Givenchy77 @ 2012-06-25 17:57) *
Majd ha az üzletszabályzatból idéz az ügyfélszolgálat, akkor lehisszük neki. rolleyes.gif

És el is mosking.gif
Igazad van. Pontosan le van írva az üzletszabályzatukban, de nem így.
Nem lehet ragasztás nélkül egy papírt sem feladni benne, én nem merek. Belül kencézzem? Ez milyen előírás? blink.gif blink.gif

--------------------
"Attól, hogy felnéztem az égre, még nem lettem csillagász"
/korabeli népi bölcsesség/

+Quote Post

Zsu5
hozzászólás 2012-06-25 17:26
Létrehozva: #5

Tapasztalt fórumozó

Regisztrált: 2005-09-30 15:01
Azonosító: 4 026 575

Azért azt végignézném, hogy adja elő aki ezt írta, hogy kívülről a lezárást megtartva és nem ragasztózva, belülről ragacsolja a borítékot. laugh1.gif

--------------------
Megtanulsz élni, vagy megtanulsz meghalni. Középút pedig nincs.

+Quote Post

cit1rom
hozzászólás 2012-06-25 17:27
Létrehozva: #6

ooooooooooooooooooooo

IDÉZET(Zsu5 @ 2012-06-25 18:26) *
Azért azt végignézném, hogy adja elő aki ezt írta, hogy kívülről a lezárást megtartva és nem ragasztózva, belülről ragacsolja a borítékot. laugh1.gif

Ha nekem ezt válaszolnák, visszaírnék, hogy kérek róla videót laugh1.gif

--------------------

+Quote Post

Zsu5
hozzászólás 2012-06-25 17:48
Létrehozva: #7

Tapasztalt fórumozó

Regisztrált: 2005-09-30 15:01
Azonosító: 4 026 575

IDÉZET(cit1rom @ 2012-06-25 17:27) *
Ha nekem ezt válaszolnák, visszaírnék, hogy kérek róla videót laugh1.gif

El lennének egy darabig, mire kiviteleznék mosking.gif

--------------------
Megtanulsz élni, vagy megtanulsz meghalni. Középút pedig nincs.

+Quote Post

szalvetamania
hozzászólás 2012-06-25 18:02
Létrehozva: #8

Lelkes újonc
**

Regisztrált: 2009-08-07 21:57
Azonosító: 14 401 562

Sziasztok!
A postakész boríték hátulján olvasható: "A borítékot jól zárja le!"
Szerintem ez történhet széles ragasztóval...

+Quote Post

Givenchy77
hozzászólás 2012-06-25 18:10
Létrehozva: #9

Tapasztalt fórumozó

IDÉZET(cit1rom @ 2012-06-25 18:05) *
És el is mosking.gif
Igazad van. Pontosan le van írva az üzletszabályzatukban, de nem így.
Nem lehet ragasztás nélkül egy papírt sem feladni benne, én nem merek. Belül kencézzem? Ez milyen előírás? blink.gif blink.gif

Le van. Hogy levélküldemény feladására szolgál, és mint tudjuk, a levélküldemény az maga a levél és mellékleteit jelenti, és ezt is a posta határozta meg, nem én találtam ki. Az meg, hogy a "boríték zárószárnyának folyamatos leragasztásával", egy cseppet sem jelenti azt, hogy csak a gyártáskor odaförmedt, alig ragadó izével vagyok köteles kizárólagosan lezárni, azt meg végképp nem mondja sehol, hogy megerősíteni a ragasztást csak belülről szabad.

Rájöttek ezek már rég, hogy bukó a cucc, de valamiért nem akarják visszavonni... Ne is tegyék.
Csak azt nem értem, hogy ha valami adott, van, akkor miért kell szívatni a jónépet??? (Az utóbbi hetekben túlcsordult a toleranciaszintemen az egyéb hivatalnok és válogatott állami alkalmazottak okoskodó ügybuzgósága, hogy játsszák a fontosat, közben meg közröhej...)
ON

--------------------
"Hát - vége a dalnak, bizonyságul annak, hogy bizony, vannak olyan dolgok, Uraim! amit hiába - akarnak!" L.Á.

+Quote Post

saramago78
hozzászólás 2012-06-25 19:44
Létrehozva: #10

Tapasztalt fórumozó

Regisztrált: 2008-04-14 00:56
Azonosító: 10 361 564

Ilyet még én se hallottam, igaz, ahová én járok postára, ott nagyon normális hölgy dolgozik. Segítőkész, türelmes, és soha nem vágna át.
Olyan is előfordult, hogy elfelejtettem celluxot vinni, és ott címeztem postakész borítékot, és kértem ragasztószalagot, hogy ott ragaszthassam le, és semmi gond nem volt ebből. Én mindig szoktam tenni postakészre pluszban celluxot. Valahogy biztosabbnak érzem, hogy nem nyitja ki valaki Kukucska.

+Quote Post

Szilvocs
hozzászólás 2012-06-26 08:59
Létrehozva: #11

Mosolyalbum

Regisztrált: 2007-05-05 22:11
Innen: Igen, innen
Azonosító: 7 226 868

IDÉZET(saramago78 @ 2012-06-25 20:44) *
Ilyet még én se hallottam, igaz, ahová én járok postára, ott nagyon normális hölgy dolgozik. Segítőkész, türelmes, és soha nem vágna át.
Olyan is előfordult, hogy elfelejtettem celluxot vinni, és ott címeztem postakész borítékot, és kértem ragasztószalagot, hogy ott ragaszthassam le, és semmi gond nem volt ebből. Én mindig szoktam tenni postakészre pluszban celluxot. Valahogy biztosabbnak érzem, hogy nem nyitja ki valaki Kukucska.

Pont mostanában adtam fel egy "igazi, hagyományos" levelet postakészben, amely 1 db A/4-es lapból állt, melléklet nem volt hozzá.
A borítékot ott címeztem meg a postán, és a postáshölgy maga ragasztotta le a zárófület egy celluxszal pluszban, mondván, hogy annyira nem jól ragad a boríték ragasztója, hogy megerősíti kicsit, nehogy menet közben kinyíljon. Jelzem: egyetlen, vékonyka papírlapot kellett volna a fül ragasztásának a borítékban tartani, de maga a postás sem nézte ki belőle, hogy végre tudja ezt a feladatot hajtani.

Hihetetlen.

Nem elég, hogy gáz a ragasztós rész, mert nem képesek jól megcsinálni, de én magam úgy találjak fel valami ragasztást belülről, ami csak a fület ragasztja a hátoldalhoz, magát a cuccot nem ragasztózza össze, de olyan legyen ám, hogy ne is látsszon kívülről? headbang.gif Ez mekkora komikumba kezd már átcsapni! mosking.gif Szerintem írok annak a lánynak, aki Mátyás király furcsa kérdéseit teljesítette (tudjátok, a "jöjjön is, meg ne is; hozzon is ajándékot, meg ne is"-lányka), ha más nem is, ő tuti tud erre a szuper feladatra valami megoldást! headbang.gif Rá is keresek a gugliban, hogy mostanában hol "rendel". mosking.gif

Sz.

+Quote Post

Givenchy77
hozzászólás 2012-06-26 09:11
Létrehozva: #12

Tapasztalt fórumozó

Egyébként ha ezt tömegesen elkezdik a postákon, és hiába minden próbálkozásunk, lehet kapni olyan bika kétoldalú ragszalagot, ami megfogja. Csak már megint nekünk valami plusz költség, más zsenialitása miatt...

--------------------

+Quote Post

kisszo8
hozzászólás 2012-06-26 09:25
Létrehozva: #13

Újonc
*

Sziasztok!

Én is kiakadtam rajta,ezért is nem hagytam annyiban.
Még nem jártam így pedig igen sok csomagot postázok és amit csak lehet posta készben.Mindet jól leragasztva.Egyszer sem szóltak még hogy így nem veszik fel,sőt volt olyan hogy a postáskisasszony ragasztotta le mert nem vittem magammal ragasztót.

Még részemről nincsen lezárva az a csevegés az ügyfélszolgálattal.
Igen sokat gondolkoztak rajta hogy mit is válaszoljanak,mert ez a dolog 05.24.-én lett panaszként jelentve 06.13.-án kaptam ezt a választ,miután 05.30.-án elküldtem a csomagról a fotókat.

2012. május 24~én tett panaszával kapcsolatban a következöket hozom szíves
tudomására.

A Magyar Posta hatályos Üzletszabályzata szerint postakész boríték a levélküldemények
továbbítására szolgál, és a boríték zárószámyának folyamatos leragasztásával, a levélre
vonatkozó tömeghatáron belül tömegkorlátozás nélkül adható fel.
Az Önnek szóló postakész borítékba csomagolt küldemény henger alakú a hátoldalán
baloldalt celluluxal került leragasztásra. Ezért a munkatársam az üzletszabályzatnak
megfelelöen kiegészítö bérmentesítésként 80 Ft-ot számolt fel, ugyanis a nem
elsöbbségi levél 100 g-ig 185 Ft-ba kerül (postakész boríték 105 Ft bérmentesítést
tartalmaz).

Mivel nem hagyott ezután sem nyugodni a dolog írtam az ügyfélszolgálatra 06.14-én ahonnan tegnap kaptam választ./amit először bemásoltam./

Én sem gondolom úgy hogy nem lehet leragasztani pluszban,nincsen ilyen az üzletszabályzatban./a panasz kivizsgálását végző hölgy sem tudott ilyen részt bemásolni nekem,pedig kértem többször is. not_i.gif

+Quote Post

kisszo8
hozzászólás 2012-06-26 09:30
Létrehozva: #14

Újonc
*

A borítékon is az áll hogy ragassza le jól,itt nincsen kikötésként hogy nem lehet leragasztani csak a füllel.
Továbbá van még a borítékon olyan szöveg hogy :Súlykorlátozás nélkül,a sérülésmentes lezárást és továbbítást biztosító tartalommal adható fel.
Én ezt úgy értelmezem hogy ha le tudom úgy ragasztani hogy a tartalom nem szakítja ki a borítékot és a szállítás,kézbesítés során sem szakítja ki akkor feladható benne.
vagy nem jól értem?

+Quote Post

Szilvocs
hozzászólás 2012-06-26 09:58
Létrehozva: #15

Mosolyalbum

Regisztrált: 2007-05-05 22:11
Innen: Igen, innen
Azonosító: 7 226 868

IDÉZET(Szilvocs @ 2012-06-26 09:59) *
Pont mostanában adtam fel egy "igazi, hagyományos" levelet postakészben, amely 1 db A/4-es lapból állt, melléklet nem volt hozzá.
A borítékot ott címeztem meg a postán, és a postáshölgy maga ragasztotta le a zárófület egy celluxszal pluszban, mondván, hogy annyira nem jól ragad a boríték ragasztója, hogy megerősíti kicsit, nehogy menet közben kinyíljon. Jelzem: egyetlen, vékonyka papírlapot kellett volna a fül ragasztásának a borítékban tartani, de maga a postás sem nézte ki belőle, hogy végre tudja ezt a feladatot hajtani.

Hihetetlen.

Nem elég, hogy gáz a ragasztós rész, mert nem képesek jól megcsinálni, de én magam úgy találjak fel valami ragasztást belülről, ami csak a fület ragasztja a hátoldalhoz, magát a cuccot nem ragasztózza össze, de olyan legyen ám, hogy ne is látsszon kívülről? headbang.gif Ez mekkora komikumba kezd már átcsapni! mosking.gif Szerintem írok annak a lánynak, aki Mátyás király furcsa kérdéseit teljesítette (tudjátok, a "jöjjön is, meg ne is; hozzon is ajándékot, meg ne is"-lányka), ha más nem is, ő tuti tud erre a szuper feladatra valami megoldást! headbang.gif Rá is keresek a gugliban, hogy mostanában hol "rendel". mosking.gif

Sz.

Nnnna, rá is bukkantam a lánykára: Givenchy77 fedőnéven ténykedik mostanában. mosking.gif headbang.gif

Amúgy meg <homlokára csapós szmájli> ilyen ragasztóm nekem is van. Igaz, elég drága volt, és nincs is túl sok belőle a tekercsen (éppen ezért eddig ötször is meggondoltam, hogy használok-e belőle), és, hogy így belegondolok, lehet, hogy ennek használatával már meg se éri nekem a postakész. Ergo: ha ezt tényeg behozzák, akkor én inkább búcsút intek a postakésznek. Többet fogok a leragasztására költeni, mint amennyibe kerül az adott boríték. good2.gif

kisszo8: addig kérdezgeted, hogy hol van a szabályzatban ez a passzus, hogy a végén beleírják csak azért, hogy megmutathassák. derisive.gif
Sz.

+Quote Post

saandica
hozzászólás 2012-06-26 21:29
Létrehozva: #16

Lelkes újonc
**

Regisztrált: 2008-10-20 18:14
Azonosító: 11 731 489

Én a postán dolgozom, de ott nem tudnak ilyenről. :DDD

+Quote Post

ildiko730807
hozzászólás 2012-06-27 06:35
Létrehozva: #17

Fórumozó

Regisztrált: 2008-11-18 13:08
Azonosító: 12 007 492

IDÉZET(saandica @ 2012-06-26 22:29) *

Egyszerűen felfoghatatlan számomra, miért szemétkednek a postáskisasszonyok időről időre. Mindig kitalálnak valamit, csak hogy megkeserítsék más napját is, ha már az övék el lett rontva, mert valamiért pl. lecseszte őket a főnök.

+Quote Post

Levianyu
hozzászólás 2012-06-27 17:27
Létrehozva: #18

Újonc
*

Regisztrált: 2008-01-17 16:01
Azonosító: 9 629 499

IDÉZET(saandica @ 2012-06-26 21:29) *

Én is postán dolgozom,de nálunk ilyen nincs.

--------------------
Noémi

+Quote Post

SzMonee
hozzászólás 2012-06-29 14:01
Létrehozva: #19

Fórumozó

Regisztrált: 2006-05-10 18:04
Azonosító: 5 206 027

Sziasztok!

Érdekes egy téma...:-)
A postakész boríték "ami belefér"... kategória:-P így sok-sok olyan cuccot adtam már el amit ebbe tettem bele...és vastag! átlátszó ragasztó celuxal az egész borítékot! jól átragasztottam, hogy a boríték el ne szakadjon a szállítás folyamát....
Egyetlen egyszer sem szóltak, és soha le se mérték! a Posta kész borítékomat!
/jelmezt, pólót,...olvastam már, aki "úszógumit"....stb ami "belefér.../ nincs megszabva mit tehetek bele...

vagy igen(?) csak levelet...? (hát) akkor jó nagy "duci" leveleket szoktam feladni benne...:-)

Ez egy olyan tipikus eset: "ahány ember, annyi féle "szokás"

+Quote Post

cit1rom
hozzászólás 2012-06-29 14:04
Létrehozva: #20

ooooooooooooooooooooo

IDÉZET(SzMonee @ 2012-06-29 15:01) *
Sziasztok!
Érdekes egy téma...:-)
A postakész boríték "ami belefér"... kategória:-P így sok-sok olyan cuccot adtam már el amit ebbe tettem bele...és vastag! átlátszó ragasztó celuxal az egész borítékot! jól átragasztottam, hogy a boríték el ne szakadjon a szállítás folyamát....
Egyetlen egyszer sem szóltak, és soha le se mérték! a Posta kész borítékomat!
/jelmezt, pólót,...olvastam már, aki "úszógumit"....stb ami "belefér.../ nincs megszabva mit tehetek bele...

vagy igen(?) csak levelet...? (hát) akkor jó nagy "duci" leveleket szoktam feladni benne...:-)

Ez egy olyan tipikus eset: "ahány ember, annyi féle "szokás"

Szerintem ez nem egy tipikusan olyan eset. Inkább olyan, hogy hibázott a felvevő és tévedett, aki megválaszolta a levelet az ügyfélszolgálat részéről.

--------------------

+Quote Post

2 Oldal V   1 2 >
Reply to this topicStart new topic
1 felhasználó olvassa jelenleg ezt a témát (1 vendég és 0 anonim felhasználó)
0 felhasználó: