|
  |
eladtak nekem egy jónak hirdetett használhatatlan terméket |
|
|
|
|
2012-06-25 06:50
|
Lelkes újonc

Csoport: Teljes jogú felhasználó
Regisztrált: 2008-11-21 12:42
Azonosító: 12 038 700
|
Sajnos vettem 12.000ft-ét egy terméket. Aminél kiderült, hogy használhatatlan. Jó állapotúnak volt hirdetve és még külön rá is lett kérdezve, hogy jól működnek-e az aksik. Az aksik nem működnek 2 van hozzá. Magát a terméket meg lehet venni aksik nélkül már 2000ft-ért, pont az aksik végett vettük ezt meg. Jeleztem ezt az eladó felé, aki közölte, hogy ezt valamire cserélte, így nem tudott róla. Hajlandó 2000ft-ot visszautalni és nálam marad a termék. Vagy küldjem azt vissza és utal 8000ft-ot. Mert ő nem hajlandó állni a postát sem. Vagyis ha visszaküldöm bukok a semmiért 5000ft-ot. Ilyenkor mit tudok tenni? Mert nekem egyik megoldás se jó. Az egyik levelébe elismerte, hogy tudott róla, hogy az egyik aksi rossz, mert az kipróbálta, mégis azt írta adás-vétel előtt, hogy mindkettő jó. Köszönöm ha tudtok segíteni!
|
|
|
|
|
|
|
2012-06-25 06:57
|
|
|
IDÉZET(erika197910 @ 2012-06-25 06:50)  Sajnos vettem 12.000ft-ét egy terméket. Aminél kiderült, hogy használhatatlan. Jó állapotúnak volt hirdetve és még külön rá is lett kérdezve, hogy jól működnek-e az aksik. Az aksik nem működnek 2 van hozzá. Magát a terméket meg lehet venni aksik nélkül már 2000ft-ért, pont az aksik végett vettük ezt meg. Jeleztem ezt az eladó felé, aki közölte, hogy ezt valamire cserélte, így nem tudott róla. Hajlandó 2000ft-ot visszautalni és nálam marad a termék. Vagy küldjem azt vissza és utal 8000ft-ot. Mert ő nem hajlandó állni a postát sem. Vagyis ha visszaküldöm bukok a semmiért 5000ft-ot. Ilyenkor mit tudok tenni? Mert nekem egyik megoldás se jó. Az egyik levelébe elismerte, hogy tudott róla, hogy az egyik aksi rossz, mert az kipróbálta, mégis azt írta adás-vétel előtt, hogy mindkettő jó. Köszönöm ha tudtok segíteni! Első körben írj neki egy levelet a szabályzat bemásolásával,hogy köteles kártalanítani hisz a termék nem olyan mint amit hírdetett. A levelezés másolatát küld meg a biztonsági címre is. Adj neki egy határidőt ameddig várod a pénzt. Ha nem utalja akkor jelyezd kilátásba a feljelentést.
--------------------
Isten nem lehet ott mindenhol, ezért teremtette az anyákat. Az idegbaj öröklődő, én is a gyerekeimtől kaptam.
Ha a kacsa nem tud úszni,nem a víz az ostoba.
A pénz nem boldogít, de kényelmesebb egy Audi-ban sírni, mint egy biciklin.
|
|
|
|
|
|
|
2012-06-25 06:59
|
|
|
IDÉZET(erika197910 @ 2012-06-25 06:50)  Sajnos vettem 12.000ft-ét egy terméket. Aminél kiderült, hogy használhatatlan. Jó állapotúnak volt hirdetve és még külön rá is lett kérdezve, hogy jól működnek-e az aksik. Az aksik nem működnek 2 van hozzá. Magát a terméket meg lehet venni aksik nélkül már 2000ft-ért, pont az aksik végett vettük ezt meg. Jeleztem ezt az eladó felé, aki közölte, hogy ezt valamire cserélte, így nem tudott róla. Hajlandó 2000ft-ot visszautalni és nálam marad a termék. Vagy küldjem azt vissza és utal 8000ft-ot. Mert ő nem hajlandó állni a postát sem. Vagyis ha visszaküldöm bukok a semmiért 5000ft-ot. Ilyenkor mit tudok tenni? Mert nekem egyik megoldás se jó. Az egyik levelébe elismerte, hogy tudott róla, hogy az egyik aksi rossz, mert az kipróbálta, mégis azt írta adás-vétel előtt, hogy mindkettő jó. Köszönöm ha tudtok segíteni! Mondjuk azt nem látom,hogy rákérdeztél volna licitálás előtt az aksik állapotára.
--------------------
Isten nem lehet ott mindenhol, ezért teremtette az anyákat. Az idegbaj öröklődő, én is a gyerekeimtől kaptam.
|
|
|
|
|
|
|
2012-06-25 07:04
|
Lelkes újonc

|
IDÉZET(hupisz @ 2012-06-25 06:59)  Mondjuk azt nem látom,hogy rákérdeztél volna licitálás előtt az aksik állapotára. nem én kérdeztem rá egy másik érdeklődő, de már én se látom a kérdést. gondolom törölte
|
|
|
|
|
|
|
2012-06-25 13:13
|
Lelkes újonc

|
IDÉZET(hupisz @ 2012-06-25 06:57)  Első körben írj neki egy levelet a szabályzat bemásolásával,hogy köteles kártalanítani hisz a termék nem olyan mint amit hírdetett. A levelezés másolatát küld meg a biztonsági címre is. Adj neki egy határidőt ameddig várod a pénzt. Ha nem utalja akkor jelyezd kilátásba a feljelentést. Írtam neki levelet. Válasza, hogy nyugodtan jelentsem fel ő egy használt terméket árult garancia nélkül, így nem fogja visszautalni a pénzem, hiába nem működik.
|
|
|
|
|
|
|
2012-06-25 16:53
|
|
|
IDÉZET(erika197910 @ 2012-06-25 13:13)  Írtam neki levelet. Válasza, hogy nyugodtan jelentsem fel ő egy használt terméket árult garancia nélkül, így nem fogja visszautalni a pénzem, hiába nem működik. Sajnos a leírásban sehol sem szerepel az aksik állapota.
--------------------
|
|
|
|
|
|
|
2012-06-27 06:07
|
Lelkes újonc

|
IDÉZET(erika197910 @ 2012-06-25 06:50)  Sajnos vettem 12.000ft-ét egy terméket. Aminél kiderült, hogy használhatatlan. Jó állapotúnak volt hirdetve és még külön rá is lett kérdezve, hogy jól működnek-e az aksik. Az aksik nem működnek 2 van hozzá. Magát a terméket meg lehet venni aksik nélkül már 2000ft-ért, pont az aksik végett vettük ezt meg. Jeleztem ezt az eladó felé, aki közölte, hogy ezt valamire cserélte, így nem tudott róla. Hajlandó 2000ft-ot visszautalni és nálam marad a termék. Vagy küldjem azt vissza és utal 8000ft-ot. Mert ő nem hajlandó állni a postát sem. Vagyis ha visszaküldöm bukok a semmiért 5000ft-ot. Ilyenkor mit tudok tenni? Mert nekem egyik megoldás se jó. Az egyik levelébe elismerte, hogy tudott róla, hogy az egyik aksi rossz, mert az kipróbálta, mégis azt írta adás-vétel előtt, hogy mindkettő jó. Köszönöm ha tudtok segíteni! Sajnos nem jutottunk semmiféle megállapodásra. Leveleiben elismerte ugyan, hogy tudott róla, hogy rosszak az aksik, mégis jónak adta el. De közölte, hogy nem vállalt garanciát rá, így esze ágába sincs vissza venni. Hogyan tudom feljelenteni? Vagy nem tudok semmit tenni, hogy átvágta a fejem és ezt el is ismerte?
|
|
|
|
|
|
|
2012-06-27 06:18
|
|
|
IDÉZET(erika197910 @ 2012-06-27 07:07)  Sajnos nem jutottunk semmiféle megállapodásra. Leveleiben elismerte ugyan, hogy tudott róla, hogy rosszak az aksik, mégis jónak adta el. De közölte, hogy nem vállalt garanciát rá, így esze ágába sincs vissza venni. Hogyan tudom feljelenteni? Vagy nem tudok semmit tenni, hogy átvágta a fejem és ezt el is ismerte? Feljelentheted, de a végkimenetel kérdéses. A minőségi problémákat nagyon nehéz utólag bizonyítani, habár ha kétségkívül elismerte, talán van esélyed. Ha jól gondolom, a terméklapos levelezés is megmarad a Tesznél, ő csak azt tudja beállítani, hogy látszódjon-e a terméklapon. Egyébként az eladód el van tévedve. Nem kell garanciát vállalni, de azt kell küldeni, amit hirdetett. Márpedig ha elhallgatta az aksik állapotát, akkor nem azt kaptad, amit a leírás alapján vásároltál. Én azt hiszem, mérlegelném a felajánlott lehetőségeket, hogy egy kicsit enyhüljön a károm, és jól átgondolt, tényszerű, de kemény negatív értékeléssel illetném. Ez persze csak azért, mert az én életembe nem fér most bele, hogy bármiféle jogorvoslatot keressek. Egyébként az is járható út, hogy felszólítod ajánlott levélben a teljes károd megtérítésére vagy korrekt teljesítésre, kilátásba helyezve a fizetési meghagyást (közjegyzőnél lehet intézni, fizetni kell, de a költsége a követelésbe építhető). De ha ellentmond, az meg automatikusan perré alakul (ha megelőlegezve annak is megfizeted a költségét). Összességében, ha nem tudsz/akarsz további anyagiakat beleölni, mégiscsak a feljelentés vagy a megállapodás marad...
--------------------
"Hát - vége a dalnak, bizonyságul annak, hogy bizony, vannak olyan dolgok, Uraim! amit hiába - akarnak!" L.Á.
|
|
|
|
|
|
|
2012-06-29 19:20
|
|
|
Feljelentést a rendőrségen tudnál tenni,de mivel ez nem Btk kategória így szépen hazküldenek. Lehet kopogtatni a Fogyasztóvédelemnél,vagy ügyvéd mivel ez Ptk. A fizetési meghagyás itt nem játtszik,szó sincs adósságról vagy tartozásról.
|
|
|
|
|
|
|
2012-06-29 19:30
|
|
|
IDÉZET(T-Adee @ 2012-06-29 20:20)  Feljelentést a rendőrségen tudnál tenni,de mivel ez nem Btk kategória így szépen hazküldenek. Lehet kopogtatni a Fogyasztóvédelemnél,vagy ügyvéd mivel ez Ptk. A fizetési meghagyás itt nem játtszik,szó sincs adósságról vagy tartozásról. Sajnos, ez a fogyasztóvédelemre sem tartozik.
--------------------
"Attól, hogy felnéztem az égre, még nem lettem csillagász" /korabeli népi bölcsesség/
|
|
|
|
|
|
|
2012-07-03 07:25
|
Lelkes újonc

|
IDÉZET(cit1rom @ 2012-06-29 19:30)  Sajnos, ez a fogyasztóvédelemre sem tartozik. Sajnos tényleg csak polgári peres úton tudnám a pénzem követelni. Tegnap beszéltem az ügyvédünkkel, aki felvilágosított. Azt mondta mivelhogy a levelezésünkben is elismerte, hogy rosszak voltak az aksik, még szervizbe is elvitte, csak sokért csinálták volna meg neki, így világos, hogy direkt haszon szerzés céljából vezetett félre. Sok esélyem lenne pert nyerni, de mivelhogy nekik semmi jövedelmük nincs, csak gyes, amiből pénzt nem vonhatnak, így a közeljövőben tuti nem látnék pénzt belőle. buktam 12.000ft-ot, mert többe kerülne bíróságra járnom, mint amennyit talán valaha is vissza kapnék. így most 11.00ft-ét kellett vennem 2 db új aksit, hogy tudjuk használni a csavarozót. Sajnos vannak ilyen gusztustalan emberek, akik így keresnek pénzt!
|
|
|
|
|
|
|
2012-09-14 06:33
|
Új fórumozó
Regisztrált: 2006-06-22 14:15
Azonosító: 5 408 855
|
IDÉZET(hupisz @ 2012-06-25 06:57)  Első körben írj neki egy levelet a szabályzat bemásolásával,hogy köteles kártalanítani hisz a termék nem olyan mint amit hírdetett. A levelezés másolatát küld meg a biztonsági címre is. Adj neki egy határidőt ameddig várod a pénzt. A szabályzat melyik részére gondolsz? Melyik a biztonsági cím?
|
|
|
|
|
|
|
2012-09-14 09:52
|
|
|
IDÉZET(buktar @ 2012-09-14 06:33)  A szabályzat melyik részére gondolsz? Melyik a biztonsági cím? biztonsag@allegroup.hu Ide érdemes egy másolatot küldeni problémás esetben. Egy automata fogaja, s ha később nem rendeződik a dolog, akkor az automata emailben megadott számra kell hivatkozni.
--------------------
"Ne háborogj egy emberrel is ok nélkül, ha nem illet gonoszsággal téged"
|
|
|
|
|
|
|
2012-10-18 11:32
|
Újonc

Regisztrált: 2009-10-20 11:58
Azonosító: 15 094 721
|
IDÉZET(T-Adee @ 2012-06-29 19:20)  Feljelentést a rendőrségen tudnál tenni,de mivel ez nem Btk kategória így szépen hazküldenek. Lehet kopogtatni a Fogyasztóvédelemnél,vagy ügyvéd mivel ez Ptk. A fizetési meghagyás itt nem játtszik,szó sincs adósságról vagy tartozásról. A rendőrség foglakozik ilyesmivel, értékhatár nélkül. Én telefonon érdeklődtem hasonló esetben a rendőrségen és nem hajtottak el. Mondták, hogy menjek be jegyzőkönyvet felvenni. Akinek van hozzá türelme az nyugodtan tegye meg a feljelentést, mert az ilyenek megérdemlik!
|
|
|
|
|
|
|
2012-11-08 17:13
|
|
|
IDÉZET(Hahovirag1 @ 2012-10-18 11:32)  A rendőrség foglakozik ilyesmivel, értékhatár nélkül.
Én telefonon érdeklődtem hasonló esetben a rendőrségen és nem hajtottak el. Mondták, hogy menjek be jegyzőkönyvet felvenni.
Akinek van hozzá türelme az nyugodtan tegye meg a feljelentést, mert az ilyenek megérdemlik! Vagy te beszéltél félre vagy a rendőrök. A rendőrség büncselekményekkel foglalkozik,nem felek közötti jogvitával. Akkor itt pontosan a BTK melyik pontja alapján is idítják meg az eljárást? Csak merő kíváncsiságból.
|
|
|
|
|
|
  |
1 felhasználó olvassa jelenleg ezt a témát (1 vendég és 0 anonim felhasználó)
0 felhasználó:
|