Üdvözöllek a Fórumban!

TeszVesz.hu
TeszVesz.hu fórum
TeszVesz.hu

2 Oldal V  < 1 2  
Reply to this topicStart new topic
> Értékeld az adásvételt!
puttonyos
hozzászólás 2012-04-20 10:22
Létrehozva: #21

Öreg róka:)

Csoport: Teljes jogú felhasználó
Regisztrált: 2007-01-06 14:41
Azonosító: 6 480 734

IDÉZET(cit1rom @ 2012-04-20 10:16) *
Én az ilyen jelzést nem szoktam elfogadni. Ilyen esetben visszaírok, hogy kérek szépen egy általa is tarthatónak gondolt határidőt és addig várok. Ha abból is kicsúszik, lehet még várni vagy lezárni, szerintem nem rugalmatlanság az, ha a reménytelen eseteket lezárja az ember.
Aki fizetni akar, megteszi akkor is, ha már értékeltem, ez pedig tapasztalat. Ha pedig ez annyira soká történik, hogy már le kellett zárni, szerintem a semleges megérdemelt fizetéssel zárult üzlet esetén is.
Szövegben meg szerintem lehetünk megértők és akkor szintén nem sértődik meg a normális vevő.
(korábban mindez csak negatívval történhetett, bár azt is lehetett szépen fogalmazni.)

"Én az ilyen jelzést nem szoktam elfogadni. Ilyen esetben visszaírok, hogy kérek szépen egy általa is tarthatónak gondolt határidőt és addig várok. Ha abból is kicsúszik,... "
Nálam, ha abból kicsúszik, akkor én már nem várok. Bár meglehetősen türelmes vagyok, de ha valaki az általa megadott határidőt sem tudja betartani, akkor az már nálam negatív (persze mindezt kb. 1 hónapos várakozás után)
És igen, aki a saját határidejét sem tartja be, az bizony már reménytelen - még soha nem fordult elő, hogy valaki saját határidőt adott, nem tartotta be és utána mégis fizetett smile.gif.

--------------------
"Ne háborogj egy emberrel is ok nélkül, ha nem illet gonoszsággal téged"

Go to the top of the page

+Quote Post

cit1rom
hozzászólás 2012-04-20 10:22
Létrehozva: #22

ooooooooooooooooooooo

Regisztrált: 2006-12-10 21:17
Azonosító: 6 331 211

IDÉZET(puttonyos @ 2012-04-20 11:14) *
Jó, lehet, hogy az APEH-es példám nem volt jó. smile.gif
De éppen pont te írtad valamelyik nap itt a fórumban, hogy sehol nincs leírva, hogy 2 hét alatt kell lebonyolítani az üzletet 8és szerintem sincs leírva) Ergo a vevő hivatkozhat arra, hogy de miért, hiszen nincs határidőhöz kötve...

No, lehet, hogy írtam ilyet, de ott a felvetés egészen biztos, hogy más volt.
Ugye?
Nem mindegy, milyen felvetésben keresed a határidőt.
Van egy elvárt lebonyolítási idő, ettől az eladó eltérhet, ezt én igenis pozitívumnak tekintem. Megengedett. Viszont van, aki tud, akar ettől eltérni, míg mások pedig nem. Azért, mert valakiknek kényelmesebb lenne, hogy merevebb legyen a keret, nem biztos, hogy mindenkit kalodában kellene tartani.

--------------------
"Attól, hogy felnéztem az égre, még nem lettem csillagász"
/korabeli népi bölcsesség/

+Quote Post

puttonyos
hozzászólás 2012-04-20 10:28
Létrehozva: #23

Öreg róka:)

Regisztrált: 2007-01-06 14:41
Azonosító: 6 480 734

IDÉZET(cit1rom @ 2012-04-20 10:22) *
No, lehet, hogy írtam ilyet, de ott a felvetés egészen biztos, hogy más volt.
Ugye?
Nem mindegy, milyen felvetésben keresed a határidőt.
Van egy elvárt lebonyolítási idő, ettől az eladó eltérhet, ezt én igenis pozitívumnak tekintem. Megengedett. Viszont van, aki tud, akar ettől eltérni, míg mások pedig nem. Azért, mert valakiknek kényelmesebb lenne, hogy merevebb legyen a keret, nem biztos, hogy mindenkit kalodában kellene tartani.

Bocsánat, a Te az természetesen nagybetű akart lenni az előző hozzászólásomban, de mostanában túl hamar elkapom a kezem, így aztán a mondatok eleje is gyakran kisbetűvel kezdődik mosking.gif . Ha észreveszem, visszamegyek és kijavítom

A hozzászólást -puttonyos- szerkesztette a következő időpontban: 2012-04-20 10:29

--------------------
"Ne háborogj egy emberrel is ok nélkül, ha nem illet gonoszsággal téged"

+Quote Post

gyadri
hozzászólás 2012-04-20 14:44
Létrehozva: #24

Fórumozó

Regisztrált: 2010-12-18 20:33
Azonosító: 1 413 727

Sziasztok!Ebből az email dömpingből nekem is elegem van.Ezért van az hogy már számlát is töröltem ki véletlenül...A vevők valóban később utalnak,ezáltal mivel nem jön létre időben az adásvétel de meg van beszélve a vevővel,így nem tudunk értékelni.Ezek a felszólítások engem is zavarnak,erre kellene valami megoldás...

--------------------
:)

+Quote Post

Koreinkriszti
hozzászólás 2012-04-20 14:52
Létrehozva: #25

Újonc
*

Csoport: Ellenőrzött vásárló
Regisztrált: 2011-11-09 16:37
Azonosító: 1 488 019

IDÉZET(fokata @ 2012-04-20 08:37) *
Sziasztok!

Témám adódott.
Értékeld az adásvételt!
Ebből naponta ömlenek a postaládámba,tegnap már nem tudtam belépni a saját oldalamra,mert valóban rengeteg az elmaradt értékelésem.Mert rengeteg a lezáratlan adás-vételem,Mert 2-3-4-5 hetet várok,amíg sikerül a beteg gyerek mellett utalni,vagy leszervezni a személyest vagy válaszolni.Rugalmas próbálok lenni,megértő anyukaként elfogadom és meghajlok az érvek előtt.
Viszont az,hogy ne férhessek ezért a fiókomhoz,kissé bosszant.Tudom,hogy nem kötelező várni,de lássuk be,egyre többen szorulnak meg,egyre nagyobb rugalmasság szükséges vevői és eladói oldalon is.Azt is megértem,hogy a jutalék miatt özönlenek ezek a kis üzenetek,rengeteg elektronikus szemetet termelve,de szerény véleményem szerint a régi jó határidős rendszer működött,tiszta sor volt.Ezek a folyamatos felszólítások,a belépés ellehetetlenítése hihetetlen bosszantó,főleg azoknak,akik nem szoktak hónapokat várni az értékeléssel,csak egyszerűen meg akarják várni,hogy lezáruljon a tranzakció.Szerintem többen vagyunk ilyenek smile.gif
Ezt a múltból visszatérő újítást nagyon szívesen venném smile.gif

szia,

hat igen en pl. vettem egy felsőt és megbeszéltuk, hogy összevárok meg más termékeket, eltelt másfél het s nem enged továbblépni a rendszer állandoan keri, hogy értékeljek. Megoldom megvan a bizalom nyilvánvalóan pozitívra értékelem, csak hat furi, hogy nem telt el sok idő s annyit nem is vasarolok.

+Quote Post

cit1rom
hozzászólás 2012-04-20 15:04
Létrehozva: #26

ooooooooooooooooooooo

Regisztrált: 2006-12-10 21:17
Azonosító: 6 331 211

IDÉZET(Koreinkriszti @ 2012-04-20 15:52) *
szia,

hat igen en pl. vettem egy felsőt és megbeszéltuk, hogy összevárok meg más termékeket, eltelt másfél het s nem enged továbblépni a rendszer állandoan keri, hogy értékeljek. Megoldom megvan a bizalom nyilvánvalóan pozitívra értékelem, csak hat furi, hogy nem telt el sok idő s annyit nem is vasarolok.

A te problémádra a megoldás a fiókod ellenőriztetése lenne.

--------------------
"Attól, hogy felnéztem az égre, még nem lettem csillagász"
/korabeli népi bölcsesség/

+Quote Post

Koreinkriszti
hozzászólás 2012-04-20 15:24
Létrehozva: #27

Újonc
*

Csoport: Ellenőrzött vásárló
Regisztrált: 2011-11-09 16:37
Azonosító: 1 488 019

IDÉZET(cit1rom @ 2012-04-20 15:04) *
A te problémádra a megoldás a fiókod ellenőriztetése lenne.

Ne haragudj, de ezt most nem vágom, bár nem igazán olvastam vegig a tesz szab. az micsoda és hogyan kell?

köszi

+Quote Post

2 Oldal V  < 1 2
Reply to this topicStart new topic
1 felhasználó olvassa jelenleg ezt a témát (1 vendég és 0 anonim felhasználó)
0 felhasználó: