vevő megkeresése |
|
|
|
|
2012-04-17 17:51
|
|
|
Sziasztok!
Tanácsot szeretnék kérni. Van egy vevő, aki 04.12-én leütött egy aukciómat fix áron, amin már előtte volt licit. Az értesítőben a személyes átvételt jelölte meg. Még aznap írtam neki, hogy hol és mikor tudja átvenni. Azóta sem jelentkezett. Tegnap ismét írtam, hátha nem kapta meg a levelemet. Erre sem jött válasz. Gondoltam valamiért nem megy át a levelem, ezért ma felhívtam, de a hölgy aki felvette, azt mondta, hogy ezen a számon már más is kereste ezt a hölgyet, de ez nem a vevőm száma. Megnéztem az értékeléseit és ott találtam egy 04.11-ei értékelést, amit az eladó adott neki. Pozitív értékelés. Az eladónak vannak fent termékei. Szabályos lenne, ha tőle megkérdezném, hogy hol tudta elérni a vevőjét? Lehet, hogy megváltozott a telefonszáma, csak itt még nem módosította.
Előre is köszönöm a választ: Timi
|
|
|
|
|
|
 |
Válaszok
|
|
2012-04-17 19:32
|
|
|
Köszönöm a válaszokat. Azért akartam megkeresni, hogy ha mégsem kéri, akkor minél előbb újra tudjam indítani. Időközben előkerült a vevő, azt írta, hogy most jutott géphez, mégsem jó neki a személyes átvétel, inkább postán kéri. Csak az dűhít, hogy fix árú vásárlásnál, ahogy leüti, rögtön megkapja az adatokat, tehát azonnal írhatna. Sajnos az utóbbi 1 hónapban ez már a 3. ilyen vevő. Fix áron leüti majd, utána napokig nem jelentkezik, én pedig hiába írok, nem válaszol. Azután valahogy mégis előkerül. Már arra gondoltam, hogy kiírom a terméklapra, hogy fix áras vásárlás esetén várom az aznapi jelentkezést. Nézelődhet még nyugodtan, akár a következő fizetésig is várok, de szeretem tudni, hogy komolyan gondolja-e a vásárlást.
|
|
|
|
|
|
|
2012-04-17 19:43
|
|
|
IDÉZET(printzne @ 2012-04-17 19:32)  Köszönöm a válaszokat. Azért akartam megkeresni, hogy ha mégsem kéri, akkor minél előbb újra tudjam indítani. Időközben előkerült a vevő, azt írta, hogy most jutott géphez, mégsem jó neki a személyes átvétel, inkább postán kéri. Csak az dűhít, hogy fix árú vásárlásnál, ahogy leüti, rögtön megkapja az adatokat, tehát azonnal írhatna. Sajnos az utóbbi 1 hónapban ez már a 3. ilyen vevő. Fix áron leüti majd, utána napokig nem jelentkezik, én pedig hiába írok, nem válaszol. Azután valahogy mégis előkerül. Már arra gondoltam, hogy kiírom a terméklapra, hogy fix áras vásárlás esetén várom az aznapi jelentkezést. Nézelődhet még nyugodtan, akár a következő fizetésig is várok, de szeretem tudni, hogy komolyan gondolja-e a vásárlást. Nem gondolom, hogy szerencsés lenne kiírni, hogy aznap jelentkezzen... márcsak azért sem, mert a jelentkezésre 3 nap van megadva. Én pl. gondolkodás nélküöl otthagyom azokat az aukciókat, ahol 5-10 feltételt, szabályt ír ki az eladó a terméklapra... Szerintem a fix ár az nem feltétlenül azt jelenti, hogy azonnal kell neki, hanem azt, hogy biztosra szeretné magának tudni, mert akkor már más nem vihati el  Úgy veszem észre, most elég sokan időhiányban szenvednek. Nem nemfizetés miatt, hanem komolyan...
--------------------
"Ne háborogj egy emberrel is ok nélkül, ha nem illet gonoszsággal téged"
|
|
|
|
|
|
|
2012-04-17 20:11
|
|
|
IDÉZET(puttonyos @ 2012-04-17 20:43)  Nem gondolom, hogy szerencsés lenne kiírni, hogy aznap jelentkezzen... márcsak azért sem, mert a jelentkezésre 3 nap van megadva. Én pl. gondolkodás nélküöl otthagyom azokat az aukciókat, ahol 5-10 feltételt, szabályt ír ki az eladó a terméklapra... Szerintem a fix ár az nem feltétlenül azt jelenti, hogy azonnal kell neki, hanem azt, hogy biztosra szeretné magának tudni, mert akkor már más nem vihati el  Úgy veszem észre, most elég sokan időhiányban szenvednek. Nem nemfizetés miatt, hanem komolyan... Tudom, hogy nem szerencsés kiírni, csak egy kósza ötlet volt. Igazad van, mert én sem szeretem, azokat az aukciókat, ahol rengeteg feltétel van. Sőt nálam az a csúcs, amikor csak arról ír az eladó, hogy mit vár el az aukció megnyerése utána vevőtől és milyen egyéb feltételei vannak a szállítással, postázással kapcsolatban, de a termékről a képen kívül semmit sem ír le. Sem állapot, sem méret, sem cm-es méretek. Na én, ezeket szoktam átugrani rögtön.
|
|
|
|
|
|
|
2012-04-17 20:22
|
Újonc

Csoport: Ellenőrzött vásárló
Regisztrált: 2011-11-09 16:37
Azonosító: 1 488 019
|
IDÉZET(printzne @ 2012-04-17 20:11)  Tudom, hogy nem szerencsés kiírni, csak egy kósza ötlet volt. Igazad van, mert én sem szeretem, azokat az aukciókat, ahol rengeteg feltétel van. Sőt nálam az a csúcs, amikor csak arról ír az eladó, hogy mit vár el az aukció megnyerése utána vevőtől és milyen egyéb feltételei vannak a szállítással, postázással kapcsolatban, de a termékről a képen kívül semmit sem ír le. Sem állapot, sem méret, sem cm-es méretek. Na én, ezeket szoktam átugrani rögtön. vagy azt sorolja fel kinek miert torli a licitjeit, en meg pont ma olvastam egy ilyet. Es az volt benne a legjobb, hogy mindezt egy tapasztalat alapjan.
|
|
|
|
|
|
|
2012-04-17 20:53
|
|
|
IDÉZET(Koreinkriszti @ 2012-04-17 21:22)  vagy azt sorolja fel kinek miert torli a licitjeit, en meg pont ma olvastam egy ilyet. Es az volt benne a legjobb, hogy mindezt egy tapasztalat alapjan. Én a napokban találtam egy érdekes dolgot. Nézelődtem és találtam egy pólót, ami tetszett, de lett volna kérdésem. kattintottam, hogy kérdezek, mire feljött egy ablak, és ki volt írva, hogy az eladó, tőlem nem fogad licitet és kérdést, mert feketelistára tett. Hirtelen nem is tudtam, hogy miröl is van szó. Megpróbáltam újra, de ugyan az az infó jött. A furcsa csak az, hogy ezzel az eladóval még soha sem kerültem kapcsolatba.
|
|
|
|
|
|
|
2012-04-17 21:03
|
|
|
IDÉZET(printzne @ 2012-04-17 21:53)  Én a napokban találtam egy érdekes dolgot. Nézelődtem és találtam egy pólót, ami tetszett, de lett volna kérdésem. kattintottam, hogy kérdezek, mire feljött egy ablak, és ki volt írva, hogy az eladó, tőlem nem fogad licitet és kérdést, mert feketelistára tett. Hirtelen nem is tudtam, hogy miröl is van szó. Megpróbáltam újra, de ugyan az az infó jött. A furcsa csak az, hogy ezzel az eladóval még soha sem kerültem kapcsolatba. Ebben tudok segíteni. Ha olyat olvasok én és még sok más eladó, hogy a vevő semlegest adott (netán negatívot vagy lecsillagozást) az eladónak amiatt, mert nem kapta meg a sima postát, gondolkodás nélkül tesszük feketelistára. Ráadásul ezek az infók e-mailben is terjednek.
--------------------
"Attól, hogy felnéztem az égre, még nem lettem csillagász" /korabeli népi bölcsesség/
|
|
|
|
|
|
|
2012-04-17 21:12
|
|
|
IDÉZET(cit1rom @ 2012-04-17 22:03)  Ebben tudok segíteni. Ha olyat olvasok én és még sok más eladó, hogy a vevő semlegest adott (netán negatívot vagy lecsillagozást) az eladónak amiatt, mert nem kapta meg a sima postát, gondolkodás nélkül tesszük feketelistára. Ráadásul ezek az infók e-mailben is terjednek. Tudom, csak nem szép dolog tapasztalat nélkül itélkezni. Arra még nem gondoltatok, hogy vannak olyanok, akiknek nem egy felhasználónevük van. Mi van, ha a másik névvel megveszi tőled a kiszemelt terméket. Te nagyon meg leszel elégedve, mert minden jól ment. Esetleg a végén kiderül, hogy a két vevő ugyan az. Ilyen mit teszel? Elgondolkozol, hogy nem biztos, hogy helyes más állítását valósnak venni, saját tapasztalat nélkül, vagy esetleg a másik felhasználónevet is feketelistára teszed, biztos, ami biztos? Nekem csak egy nevem van, velem biztosan nem fogsz igy járni.
|
|
|
|
|
|
|
2012-04-17 21:19
|
|
|
IDÉZET(printzne @ 2012-04-17 22:12)  Tudom, csak nem szép dolog tapasztalat nélkül itélkezni. Arra még nem gondoltatok, hogy vannak olyanok, akiknek nem egy felhasználónevük van. Mi van, ha a másik névvel megveszi tőled a kiszemelt terméket. Te nagyon meg leszel elégedve, mert minden jól ment. Esetleg a végén kiderül, hogy a két vevő ugyan az. Ilyen mit teszel? Elgondolkozol, hogy nem biztos, hogy helyes más állítását valósnak venni, saját tapasztalat nélkül, vagy esetleg a másik felhasználónevet is feketelistára teszed, biztos, ami biztos? Nekem csak egy nevem van, velem biztosan nem fogsz igy járni. No, én meg nem tettelek feketelistára. Viszont szerintem elég tapasztalat azt az adott értékelést olvasni, amiben elismeri, hogy ő kérte simán. Ebben a tekintetben nem szükséges a másik fél véleménye. Vannak olyan okok is, amikor pl. a vevő reklamál az eladónak, hogy nem megfelelő a termék, amit küldött, az eladó visszavenné, de ő nem akarja visszaadni, mert jó neki, csak árengedmény kellene. Nem minden eladó szereti az ilyesmit sem. Vagy vannak topikok, amelyek alapján úgy döntenek eladók, hogy inkább nem szeretnének adott felhasználóval kapcsolatba kerülni, ha nem muszáj. Ezek csak példák, nem kell magadra venni. Kérdeztél, nem értettél valamit, én pedig segítettem. Én is fektelistán vagyok többeknél, és értem is, hogy miért. Most már te is értheted, ha akarod
--------------------
"Attól, hogy felnéztem az égre, még nem lettem csillagász" /korabeli népi bölcsesség/
|
|
|
|
|
|
|
2012-04-17 21:30
|
|
|
IDÉZET(cit1rom @ 2012-04-17 22:19)  No, én meg nem tettelek feketelistára. Viszont szerintem elég tapasztalat azt az adott értékelést olvasni, amiben elismeri, hogy ő kérte simán. Ebben a tekintetben nem szükséges a másik fél véleménye. Vannak olyan okok is, amikor pl. a vevő reklamál az eladónak, hogy nem megfelelő a termék, amit küldött, az eladó visszavenné, de ő nem akarja visszaadni, mert jó neki, csak árengedmény kellene. Nem minden eladó szereti az ilyesmit sem. Vagy vannak topikok, amelyek alapján úgy döntenek eladók, hogy inkább nem szeretnének adott felhasználóval kapcsolatba kerülni, ha nem muszáj. Ezek csak példák, nem kell magadra venni. Kérdeztél, nem értettél valamit, én pedig segítettem. Én is fektelistán vagyok többeknél, és értem is, hogy miért. Most már te is értheted, ha akarod  Értem én, nem vagyok okos, tudom mire célzol, csak nem tartom korrektnek. Csak, hogy pontosítsak, sima elsőbbségivel, és nem símán.
|
|
|
|
|
|
|
2012-04-17 21:31
|
|
|
IDÉZET(printzne @ 2012-04-17 22:30)  Értem én, nem vagyok okos, tudom mire célzol, csak nem tartom korrektnek. Csak, hogy pontosítsak, sima elsőbbségivel, és nem símán. Mit nem tartasz korrektnek? A sima elsőbbségi szerinted nem sima?
--------------------
|
|
|
|
|
Hozzászólás a témához
printzne vevő megkeresése 2012-04-17 17:51 hupisz Sziasztok!
Tanácsot szeretnék kérni. Van egy ... 2012-04-17 18:07 Koreinkriszti Ha meg is kérdeznéd a másik eladót,mégis hol és ho... 2012-04-17 20:15  cit1rom sziasztok,
bocsi csak annyit, hogy pl. en freems... 2012-04-17 20:19   Koreinkriszti Ezek szerint ez neked nem vált be.
most nincs ma... 2012-04-17 20:26  printzne sziasztok,
bocsi csak annyit, hogy pl. en freems... 2012-04-17 20:47   cit1rom Igen, sajnos van ilyen. Tudom, hogy a freemail és ... 2012-04-17 20:49 hupisz Sziasztok!
Tanácsot szeretnék kérni. Van egy ... 2012-04-17 18:13 Dina033_t Sziasztok!
Tanácsot szeretnék kérni. Van egy ... 2012-04-17 18:16          printzne Mit nem tartasz korrektnek?
A sima elsőbbségi szer... 2012-04-17 21:34           cit1rom Nem tartom korrektnek, hogy közvetlen, saját tapas... 2012-04-17 21:37           Dina033_t Nem tartom korrektnek, hogy közvetlen, saját tapas... 2012-04-17 22:22 Dina033_t Köszönöm a válaszokat. Azért akartam megkeresni, h... 2012-04-17 19:44 e9ohil Én sem írok azonnal a partnereknek, függetlenül at... 2012-04-17 19:50  printzne Én sem írok azonnal a partnereknek, függetlenül at... 2012-04-17 20:06 printzne Az okos szó helyett én mást írtam, de látom itt il... 2012-04-17 21:31 cit1rom Az okos szó helyett én mást írtam, de látom itt il... 2012-04-17 21:33  printzne Ó, nem baj, így legalább értelmes a mondat :moski... 2012-04-17 21:37   cit1rom Ahogy gondolod. Úgy látom nem ok nélkül olvasom so... 2012-04-17 21:39    printzne De nem csodálkozom azon, ha ez másoknak nem jön be... 2012-04-17 21:40     cit1rom igen, elég jó tapasztalat
Na, ebben a topikban én ... 2012-04-17 21:42
1 felhasználó olvassa jelenleg ezt a témát (1 vendég és 0 anonim felhasználó)
0 felhasználó:
|