Babakelengye |
|
|
|
|
2012-04-13 11:16
|
Lelkes újonc

Csoport: Teljes jogú felhasználó
Regisztrált: 2009-03-09 21:38
Azonosító: 13 079 782
|
Sziasztok! Régen jártam már itt, akkor is többnyire csak olvasgattam, de most kérdeznék én is tőletek, illetve tanácsokat várok. Most vároma második babámat, június 7-re vagyok kiírva. És fogalmam sincs milyen ruhát adjak majd rá. A kórházba is saját ruhát kell használni, meg itthon se tudom mit adjak rá. Bemelegíteni se akarom, meg azt se, hogy fázzon. Van pár bady itthon, ami a lányomé volt, és nem lányos színű, de más nincs, úgyhogy vennem kéne. De mit? A lányom téli baba volt, jobban tudtam öltöztetni, de most fogalmam sincs  Segítsetek! Köszi!
|
|
|
|
|
|
|
2012-04-13 11:26
|
Lelkes újonc

Regisztrált: 2010-12-27 13:34
Innen: Magyar/ Tótvázsony
Azonosító: 1 414 282
|
IDÉZET(vivus25 @ 2012-04-13 12:16)  Sziasztok! Régen jártam már itt, akkor is többnyire csak olvasgattam, de most kérdeznék én is tőletek, illetve tanácsokat várok. Most vároma második babámat, június 7-re vagyok kiírva. És fogalmam sincs milyen ruhát adjak majd rá. A kórházba is saját ruhát kell használni, meg itthon se tudom mit adjak rá. Bemelegíteni se akarom, meg azt se, hogy fázzon. Van pár bady itthon, ami a lányomé volt, és nem lányos színű, de más nincs, úgyhogy vennem kéne. De mit? A lányom téli baba volt, jobban tudtam öltöztetni, de most fogalmam sincs  Segítsetek! Köszi! Szia! Én jún 17-re vagyok kiírva. Az én első gyerekeim (ikrek) is téli gyerekek, így nem igazán van/volt olyan cumó, amit rá tudnék adni az érkező kislegényre. Ezért több pamut rugit, rövid/ hosszú ujjú bodyt vettem. De vettem rövid ujjú napozókat is, hisz' kint sokszor melegebb van nyáron mint idebent. Szerintem, attól hogy nyári baba, a zoknira szükség lesz, ezért azok is vannak. De természetesen 1-2 plüss, ill frotir rugi is van,vékony patentos kispulcsi... ki tudja... esősebb hűvösebb nappalok is lehetnek. Én nem vagyok híve a külön nacinak ilyen picinél...ne nyomja a pocit a gumi. Tehát a fő ruha rugi.
--------------------
Gyermekeimért mindent!!! Meg még azon felül egy kicsit!
|
|
|
|
|
|
|
2012-04-13 11:41
|
|
|
Gratulálok mindkettőtöknek! A tavaly nyári babás ismerősöknek még bundazsák is kellett,olyan hideg volt több hétig.Nehéz mert nagyon időjárás függő. De a vákonyabb pamut anyagú rugik nagyon jól kihasználhatóak.Pl a t.escos.Árában és minőségében is.
--------------------
Beáta
|
|
|
|
|
|
|
2012-04-13 16:18
|
|
|
IDÉZET(vivus25 @ 2012-04-13 12:16)  Sziasztok! Régen jártam már itt, akkor is többnyire csak olvasgattam, de most kérdeznék én is tőletek, illetve tanácsokat várok. Most vároma második babámat, június 7-re vagyok kiírva. És fogalmam sincs milyen ruhát adjak majd rá. A kórházba is saját ruhát kell használni, meg itthon se tudom mit adjak rá. Bemelegíteni se akarom, meg azt se, hogy fázzon. Van pár bady itthon, ami a lányomé volt, és nem lányos színű, de más nincs, úgyhogy vennem kéne. De mit? A lányom téli baba volt, jobban tudtam öltöztetni, de most fogalmam sincs  Segítsetek! Köszi! Szia! Az enyém május 24-re van kiírva, így nálunk is nagyon többesélyes a dolog, hogy vagy már nagyon meleg lesz vagy még nagyon hideg, esetleg köztes. Én rövid és hosszú ujjú rugikat vettem, illetve vékonyabb-vastagabb nadrágokat és kabátokat is (Újszülött méretből keveset). És megbeszéltünk itthon, hogy majd az időjárástól függően behozzák azt, amibe hazahozzuk. Nyárra pedig egy komlett 100 db-os csomagot 0-6 hós babáknak itt a teszveszen, ami egy olyan babáról van, aki tavaly őszi volt, így bőven van benne hűvösebb és melegebb napokra való ruhácska is. Gondoltam ez így kezdésnek elég, aztán majd a helyzet hozza úgyis, mivel kell kiegészítani.
--------------------
Olyan sokoldalú vagyok, hogy az már majdnem gömb. :)
"Születtem embernek,Eredendőn jónak, Erre a világra Földi halandónak."
Ilona
|
|
|
|
|
|
|
2012-04-13 18:20
|
|
|
Csatlakozom én is,júni 13-ra vagyok kiírva.  Vettem,ujjatlan,és hosszujjú rugikat,bodykből is ilyet,is olyat is,pólókat, kisnadrágokat,2-3 napozót.De vannak vastagabb ruháink is pulcsi,vastag nadrág,3 plüss rugi.2 harisnya,zoknik,vékony sapi,vastagabb sapi.De majd pótolom igényszerint ha meg lesz a kisfiúcskánk.  Nektek milyen nemű lesz a bébi?
--------------------
Heni
|
|
|
|
|
|
|
2012-04-13 20:14
|
|
|
Sziasztok! Az én kislányom június 14-én született, és sose fogom elfelejteni, hogy apa hozta be a hazamenôs rucit, elôtte mindent elmondtam-elôkészítettem neki, ô meg odaállított a kórházba egy rövid ujjú pólóval meg egy kisnadrággal Szegény mehetett haza a kikészített ruhákért... Amúgy egy hosszú ujjú, de vékonyabb, lábfejes rugiban hoztuk haza, elég jó idô volt. Azt hiszem otthon át is kellett öltöztetnem, mert a hordozóban kicsit megizzadt a háta. Mivel nehéz elôre megmondani, hogy milyen idô lesz aznap, mikor hazamentek, készíts be ilyet is-olyat is, csak szólj apának, hogy vigye is be!
--------------------
Úgy élj, hogy ha lepereg elôtted életed filmje, érdemes legyen visszanézned!
Amibe nem halunk bele, attól erôsebbek leszünk...
|
|
|
|
|
|
|
2012-04-13 20:28
|
Lelkes újonc

Regisztrált: 2010-12-27 13:34
Innen: Magyar/ Tótvázsony
Azonosító: 1 414 282
|
IDÉZET(Hena12 @ 2012-04-13 19:20)  Csatlakozom én is,júni 13-ra vagyok kiírva.  Vettem,ujjatlan,és hosszujjú rugikat,bodykből is ilyet,is olyat is,pólókat, kisnadrágokat,2-3 napozót.De vannak vastagabb ruháink is pulcsi,vastag nadrág,3 plüss rugi.2 harisnya,zoknik,vékony sapi,vastagabb sapi.De majd pótolom igényszerint ha meg lesz a kisfiúcskánk.  Nektek milyen nemű lesz a bébi? Szia! Fiú lesz. Határozottan... (tökéletesen lehetett látni UH-n.)Nekem még sapit vennem kell, mert anno eladtam ami volt. Hiába "Teszveszezős anyuka" betegségben szenvedek.  Már nézegettem, de még elég kevés van fent tavaszi/nyári fazonokból...vagy csak én vagyok válogatós.
--------------------
Gyermekeimért mindent!!! Meg még azon felül egy kicsit!
|
|
|
|
|
|
|
2012-04-13 20:53
|
Lelkes újonc

Regisztrált: 2009-03-09 21:38
Azonosító: 13 079 782
|
Fiú lesz nekem. És köszi, amit írtatok, még pár dolgot akkor be kell szereznem, de van még kb. 2 hónapom rá
|
|
|
|
|
|
|
2012-04-14 13:48
|
Lelkes újonc

Regisztrált: 2005-10-24 22:28
Azonosító: 4 145 339
|
Sziasztok! Gratulálok mindannyiótoknak! Az én kislányom július közepén születet és eltellett a nyár nem tudtunk rövidujjút adni rá.Egyszerre lila lett a picúr.Nekünk az ujjatlan bady és vékony hosszú ujjú vagy hosszú ujjú body és ujjatral rugi,kisnadrág vált be.És természeteen valami kis vékony takaró. Sikeres keresgélést és szép napot!Klári
|
|
|
|
|
|
|
2012-04-14 20:50
|
Lelkes újonc

Regisztrált: 2006-10-15 16:00
Azonosító: 5 978 222
|
Sziasztok! Én július 27.-re várom a törpémet, kislány lesz. A vásárlást már én is elkezdtem, vettem ujjatlan és rövidujjú bodykat, kisnadrágokat pólókat. (Anyukám szerint a kispólókat alig fogom használni, merthogy fel fog neki csúszni, ahogy fekszik). Zoknik, napozók, kocsikabátok amit fontosnak tartottam, de még nem fejeztem be a vásárlást. Méretben fele 56-os, fel 62-es méret, gondolom az 56-osakat viszonylag hamar kinövi. A java még hátravan: babakocsi, bababútor, kiskád, különböző felszerelések. Én már egy ideje semmi mást nem nézek itt a teszen csak a babadolgokat.  Boldog babavárást!
|
|
|
|
|
|
|
2012-04-15 08:50
|
|
|
Gratula nektek!  Én úgy megjártam, bevásároltam mint az őrült, végig azt mondták, hogy nagy baba lesz, a kórtörténet szerint is annak kellett volna lennie. Az utolsó másfél hónapban hetente kellet járnom UH-ra, ott is szépen követték és mindig saccoltak. Aztán lett egy picibabám, akire minden bazi nagy volt, amikor hoztuk haza, az úton végig a gyereket vadásztam a gúnyából, hogy kilátsszon. Aztán alig találtam lelőhelyet, hogy 44-es(!) méreteket kapjak - itthon ez is megér egy misét. Ismerős pont ugyanígy járt egy hónappal később... Azt bántam meg, hogy az utolsó hónapban már nem mentünk 3D-re, valószínűleg ott a jobb technika mutatta volna. Szóval csak óvatosan a nagyobb méretekkel, nehogy a szezon végére legyenek csak jók.
--------------------
"Hát - vége a dalnak, bizonyságul annak, hogy bizony, vannak olyan dolgok, Uraim! amit hiába - akarnak!" L.Á.
|
|
|
|
|
|
|
2012-04-15 14:24
|
|
|
IDÉZET(Givenchy77 @ 2012-04-15 08:50)  Gratula nektek!  Én úgy megjártam, bevásároltam mint az őrült, végig azt mondták, hogy nagy baba lesz, a kórtörténet szerint is annak kellett volna lennie. Az utolsó másfél hónapban hetente kellet járnom UH-ra, ott is szépen követték és mindig saccoltak. Aztán lett egy picibabám, akire minden bazi nagy volt, amikor hoztuk haza, az úton végig a gyereket vadásztam a gúnyából, hogy kilátsszon. Aztán alig találtam lelőhelyet, hogy 44-es(!) méreteket kapjak - itthon ez is megér egy misét. Ismerős pont ugyanígy járt egy hónappal később... Azt bántam meg, hogy az utolsó hónapban már nem mentünk 3D-re, valószínűleg ott a jobb technika mutatta volna. Szóval csak óvatosan a nagyobb méretekkel, nehogy a szezon végére legyenek csak jók.  nem láttam itt a jóöreg angolpólyát http://lh3.ggpht.com/-xxbbyhOmsvw/SjigfhdY...sc/DSC06601.JPGnyáron,nagy melegben az a "van is rajta valami,meg nincs is"-egy jó szellős pamutvászon anyagból ügyes mamák maguk is megvarrját,hisz az egyszerü változata 1 szélesebb csik,a lesz maga a pólya,és annak a 2 végén 1-1 megkötős szalag..
--------------------
http://www.youtube.com/watch?v=aUoltE8O3xo
|
|
|
|
|
|
|
2012-04-15 17:52
|
|
|
IDÉZET(lenci3 @ 2012-04-15 15:24)  nem láttam itt a jóöreg angolpólyát http://lh3.ggpht.com/-xxbbyhOmsvw/SjigfhdY...sc/DSC06601.JPGnyáron,nagy melegben az a "van is rajta valami,meg nincs is"-egy jó szellős pamutvászon anyagból ügyes mamák maguk is megvarrját,hisz az egyszerü változata 1 szélesebb csik,a lesz maga a pólya,és annak a 2 végén 1-1 megkötős szalag.. A kórházban ilyenbe bugyolálták a gyereket, már ott is viszkettem tőle. Szerencsétlent mellkasban szorította, hogy le ne essen, de az oldala meg nyitott volt, így állandóan kikandukáltak a lábacskák. Jóanyám édes volt. Mondja, hogy kitisztíttatja a családi pólyát, hozzam abban haza Bubust. Mondom neki, és abban hogy kötöm be a biztonsági ülésbe??? Na akkor esett le neki, hogy mekkorát fordult a világ. Anyós keményebb dió volt, vele képtelenség volt megértetni, hogy miért kell megvenni a babakocsit előre (egyébként is ne vegyek semmit előre, mert ki tudja - nawazzeg, de kedves), hiába nem viszem ki a gyereket még hetekig minimum. Hogy mekkora hülyeség az autós ülés, meg carjak rá, előkeresik a fonott mózest. Hú anyám, nem egyszerű ám a családdal sem.
--------------------
"Hát - vége a dalnak, bizonyságul annak, hogy bizony, vannak olyan dolgok, Uraim! amit hiába - akarnak!" L.Á.
|
|
|
|
|
|
|
2012-04-15 17:59
|
Lelkes újonc

Regisztrált: 2010-12-06 16:08
Azonosító: 20 638 706
|
IDÉZET(vivus25 @ 2012-04-13 11:16)  Sziasztok! Régen jártam már itt, akkor is többnyire csak olvasgattam, de most kérdeznék én is tőletek, illetve tanácsokat várok. Most vároma második babámat, június 7-re vagyok kiírva. És fogalmam sincs milyen ruhát adjak majd rá. A kórházba is saját ruhát kell használni, meg itthon se tudom mit adjak rá. Bemelegíteni se akarom, meg azt se, hogy fázzon. Van pár bady itthon, ami a lányomé volt, és nem lányos színű, de más nincs, úgyhogy vennem kéne. De mit? A lányom téli baba volt, jobban tudtam öltöztetni, de most fogalmam sincs  Segítsetek! Köszi! Szia! Az én kislányom 06.08.-i baba, naná, hogy 5 éve pont car idő volt akkor. Egy vékony pamut anyagú hosszúujjú body és 1 rugi volt a hazahozós rucija (sapi és zokni nálunk az első 2 évben bármilyen meleg volt, mindig alap volt). Ha teszel mellé kardigánt, akkor kizárt, hogy megfázzon. Remélem idén azért jó időnk lesz akkor! Amúgy gratula minden itt megjelent hamarosan kisbabás kismaminak!
|
|
|
|
|
|
|
2012-04-15 20:10
|
|
|
Én jövő hét csütörtökre vagyok kiírva. Nézegettem az időjárásjelentést,nemhiába nevezik az áprilist "szeszélyesnek",és rájöttem,hogy csak vékony rugikat vettem. Holnap reggel megyek nst-re,ha nem szól közbe semmi,akkor megyek és veszek 2-3 vastagabbat is. Szerintem célszerű vékonyabbat és vastagabbat is venni mindenből,1-2 db nem visz csődbe,de jól jöhet ha kell. Nóri
|
|
|
|
|
|
|
2012-04-16 17:06
|
|
|
IDÉZET(Givenchy77 @ 2012-04-15 17:52)  A kórházban ilyenbe bugyolálták a gyereket, már ott is viszkettem tőle. Szerencsétlent mellkasban szorította, hogy le ne essen, de az oldala meg nyitott volt, így állandóan kikandukáltak a lábacskák. Jóanyám édes volt. Mondja, hogy kitisztíttatja a családi pólyát, hozzam abban haza Bubust. Mondom neki, és abban hogy kötöm be a biztonsági ülésbe??? Na akkor esett le neki, hogy mekkorát fordult a világ. Anyós keményebb dió volt, vele képtelenség volt megértetni, hogy miért kell megvenni a babakocsit előre (egyébként is ne vegyek semmit előre, mert ki tudja - nawazzeg, de kedves), hiába nem viszem ki a gyereket még hetekig minimum. Hogy mekkora hülyeség az autós ülés, meg carjak rá, előkeresik a fonott mózest. Hú anyám, nem egyszerű ám a családdal sem.  Én meg épp a pólyával voltam igy  hazavittem a 4napost,összekötözve keze-lába,mint egy kis kötözött sonka..nem tudtam "mi bajom van" csak zsigerből éreztem hogy valami nagyon nem oké..egyszercsak lekaptam róla a pólyát,és bevágtam a sarokba azt az önfeledt rugkapálást,amit rendezett a kishapsi  mondjuk,közel 4 kilósan..ja és megkérdeztem valakit,tapasztalt mamát,mire van a pólya -hát,hogy neked könnyebb legyen megfogni  hááát..nem kértem..volt azon fogás anélkül is később kisebb szirohamot kaptam,mikor babanézőbe mentünk 1 barátnőmhöz, és felvettem a kisbabát,akinek hátracsuklott a pici feje..azt hittem,leesik nekem.. az enyém ui tartotta a buksiját,mikor megszületett,tehát addig nem láttam ilyet...akkor vettem,mire van a pólya..de akkor sem adnám rá.. az angolpólya meg olyan hogy sokféle van én is láttam kényelmetlent,meg oldalt"lukasat" de van abból kényelmes is
--------------------
http://www.youtube.com/watch?v=aUoltE8O3xo
|
|
|
|
|
|
|
2012-04-16 18:05
|
|
|
IDÉZET(lenci3 @ 2012-04-16 18:06)  Én meg épp a pólyával voltam igy  hazavittem a 4napost,összekötözve keze-lába,mint egy kis kötözött sonka..nem tudtam "mi bajom van" csak zsigerből éreztem hogy valami nagyon nem oké..egyszercsak lekaptam róla a pólyát,és bevágtam a sarokba azt az önfeledt rugkapálást,amit rendezett a kishapsi  mondjuk,közel 4 kilósan..ja és megkérdeztem valakit,tapasztalt mamát,mire van a pólya -hát,hogy neked könnyebb legyen megfogni  hááát..nem kértem..volt azon fogás anélkül is később kisebb szirohamot kaptam,mikor babanézőbe mentünk 1 barátnőmhöz, és felvettem a kisbabát,akinek hátracsuklott a pici feje..azt hittem,leesik nekem.. az enyém ui tartotta a buksiját,mikor megszületett,tehát addig nem láttam ilyet...akkor vettem,mire van a pólya..de akkor sem adnám rá.. az angolpólya meg olyan hogy sokféle van én is láttam kényelmetlent,meg oldalt"lukasat" de van abból kényelmes is  Én bizony szerettem a pólyát, és a lányim is szerettek benne lenni, pedig 4,5 kilóval születtek. Kb. egy hónapig. Addigra ki is nőtték, de már mocorogtak, hogy nem jó. Igaz, téli babák, a lakásunk sem túlfűtött, így nem melegedtek bele. Kifejezetten szerették, biztonságot jelentett nekik, amikor beletettem őket. A kórházban is pólyában vannak a gyerekek. Fiam nyári, kánikula volt épp, hűvös napokon angol pólyát adtam rá.
--------------------
Ha valaki mindjárt kezdetben bizonyosságot akar, kétségek közt fogja végezni. De ha mérsékli magát, és a kételyekkel kezdi, akkor el fog jutni a bizonyosságig.
Francis Bacon
|
|
|
|
|
|
|
2012-04-18 23:56
|
Lelkes újonc

Regisztrált: 2008-05-29 12:53
Azonosító: 10 697 862
|
IDÉZET(vitagora @ 2012-04-16 19:05)  Én bizony szerettem a pólyát, és a lányim is szerettek benne lenni, pedig 4,5 kilóval születtek. Kb. egy hónapig. Addigra ki is nőtték, de már mocorogtak, hogy nem jó. Igaz, téli babák, a lakásunk sem túlfűtött, így nem melegedtek bele. Kifejezetten szerették, biztonságot jelentett nekik, amikor beletettem őket. A kórházban is pólyában vannak a gyerekek.
Fiam nyári, kánikula volt épp, hűvös napokon angol pólyát adtam rá. Gratula mindenkinek! Az én fiaim "szerették" az angolpólyát, nekem is kényelmes volt rájuk adni. Vhol olvastam, hogy a mocorgó baba az összeérő pucér lábacskáit bőrkontaktusként fogja fel és nyugodtabb lesz tőle. Ebben tényleg van valami... A legkisebbem nyár végi (08.20.), bár amikor született még ősszel is sokáig szép idő volt. Vékony rugi+rövidujjú body nappalra, ujjatlan hálózsák+hosszúujjú body éjjelre, kánikulára napozó. Ha kint voltunk könnyű nyári sapi, hogy a fülét azért védje(van is egy rakás, előkeresem és felteszem...) És mégvalami. Az újszülötteknek még nem tökéletes a keringésük, attól, hogy a keze/lába hideg, még nem biztos, hogy fázik. Ha hátul a nyakánál fogod meg a bőrét, sokkal jobban biztosabban ki tudod deríteni.
|
|
|
|
|
|
|
2012-05-03 08:32
|
|
|
Sziasztok! Hogy bírtátok ezt a nagy meleget?Én teljesen kivoltam.Bár már "minden "bajom van,vizesedem,fáj a hátam,szegény lánykámmal is türelmetlenebb vagyok!  Pedig van még 6 hetem szülésig
--------------------
Heni
|
|
|
|
|
|
|
2012-05-03 08:44
|
|
|
IDÉZET(Hena12 @ 2012-05-03 09:32)  Sziasztok! Hogy bírtátok ezt a nagy meleget?Én teljesen kivoltam.Bár már "minden "bajom van,vizesedem,fáj a hátam,szegény lánykámmal is türelmetlenebb vagyok!  Pedig van még 6 hetem szülésig Átérzem a helyzetet, bár nekem már csak 3 hetem van és jön a kicsi fiam  De remélem addig már csak szokványos májusi időnk lesz max 24-26 fokkal.... inkább tegnap már meg sem néztem az időjárásjelentést nehogy elszálljon minden reményem a túlélésről
--------------------
Olyan sokoldalú vagyok, hogy az már majdnem gömb. :)
"Születtem embernek,Eredendőn jónak, Erre a világra Földi halandónak."
Ilona
|
|
|
|
|
1 felhasználó olvassa jelenleg ezt a témát (1 vendég és 0 anonim felhasználó)
0 felhasználó:
|