Üdvözöllek a Fórumban!

TeszVesz.hu
TeszVesz.hu fórum
TeszVesz.hu

> Szabad itt keresni a károsultakat?
babynoddy
hozzászólás 2012-04-06 10:07
Létrehozva: #1

Újonc
*

Csoport: Teljes jogú felhasználó
Regisztrált: 2011-03-28 06:35
Azonosító: 1 420 407

Sziasztok!

Nyertem / vásároltam egy eladótól ruhákat.
Postával együtt több, mint 4.000 Ft-ot utaltam.
Amióta a pénzt megkapta, nem lehet vele kapcsolatba lépni.
1x írt, hogy 29-én délután feladja a csomagot, de azóta semmi ... csomag se not_i.gif
A mobilt kinyomja, SMS-re nem válaszol és a levelekre sem.
Tudom, hogy többen vagyunk, mert a futó aukciónál más is érdeklődött ... közben már inaktív, nincs aukciója.
Szeretnék feljelentést tenni a rendőrségen, de gondoltam, ha több károsult jelentkezik, akkor többre jutunk.

Kérdésem, hogy nyithatok-e olyan topikot, aminek xy a címe, hogy jelentkezzen, aki így járt.
Nem áll szándékomban személyeskedni, de a neve nélkül ezt nem tudom összehozni unsure.gif

Go to the top of the page

+Quote Post

Start new topic
Válaszok
Betti70
hozzászólás 2012-05-24 17:00
Létrehozva: #2

Lelkes újonc
**

Regisztrált: 2006-05-21 22:59
Azonosító: 5 260 448

Sziasztok!

Sajnos velem is megesett most, hogy utaltam már egy hónapja és nem kapom meg a csomagomat. Az emailjeimre nem válaszol, a telefonszáma kikapcsoltat jelez és ráadásul már azóta inaktív felhasználó lett. A probléma csak az, hogy a nevén kívül semmit nem tudok róla. Nincs meg a címe sem, mert nem kaptam meg a termék vásárlásakor.

Mit tudok tenni? Van egyáltalán valami esélyem?

Köszönöm előre is a segítséget.

Üdv: Betti70

+Quote Post

Szilvocs
hozzászólás 2012-05-24 17:09
Létrehozva: #3

Mit ábrázol a fenti ikon?

Regisztrált: 2007-05-05 22:11
Innen: Igen, innen
Azonosító: 7 226 868

IDÉZET(Betti70 @ 2012-05-24 18:00) *
Sziasztok!

Sajnos velem is megesett most, hogy utaltam már egy hónapja és nem kapom meg a csomagomat. Az emailjeimre nem válaszol, a telefonszáma kikapcsoltat jelez és ráadásul már azóta inaktív felhasználó lett. A probléma csak az, hogy a nevén kívül semmit nem tudok róla. Nincs meg a címe sem, mert nem kaptam meg a termék vásárlásakor.

Mit tudok tenni? Van egyáltalán valami esélyem?

Köszönöm előre is a segítséget.

Szia Betti!

A Segítség menüben ez olvasható:

Amennyiben a vételárat már átutaltad és a partner nem jelentkezik, nem érhető el, akkor kérjük tedd meg a következő lépéseket:

- Értesítsd az eladót e-mailben, ha ésszerű határidőn belül nem jelentkezik, és nem rendezi az adásvételt, akkor a rendőrségen feljelentést teszel!
- A felszólító levél sikertelensége esetén javasoljuk, hogy a feljelentést valóban tedd meg!
- Neked, mint a megkárosított félnek, a lakóhelye szerinti illetékes rendőrkapitányságon célszerű feljelentést tenned ismeretlen tettes ellen.
- A feljelentéshez javasoljuk mellékelni nyomtatott formában a terméklapot, az illetővel folytatott levelezésedet és minden egyéb dokumentumot, amely az adásvétellel kapcsolatban a rendelkezésedre áll.
- Ha a feljelentés után elindítják a nyomozást, a nyomozó hatóság általában hivatalos megkereséssel fordul a TeszVeszhez, hogy a nyomozás sikere érdekében még hiányzó adatokat beszerezzék. Ilyen esetben a TeszVesz a lehető legteljesebb tájékoztatást adja, hiszen a nyomozás eredményes lezárása és az elkövető kézre kerítése közös érdekünk.

Szilvi

--------------------
Karikát tartó sapkás bácsival vigyázzállásban beszélgetni tilos!

+Quote Post

Betti70
hozzászólás 2012-05-24 17:13
Létrehozva: #4

Lelkes újonc
**

IDÉZET(Szilvocs @ 2012-05-24 17:09) *
Szia Betti!

A Segítség menüben ez olvasható:

Amennyiben a vételárat már átutaltad és a partner nem jelentkezik, nem érhető el, akkor kérjük tedd meg a következő lépéseket:

- Értesítsd az eladót e-mailben, ha ésszerű határidőn belül nem jelentkezik, és nem rendezi az adásvételt, akkor a rendőrségen feljelentést teszel!
- A felszólító levél sikertelensége esetén javasoljuk, hogy a feljelentést valóban tedd meg!
- Neked, mint a megkárosított félnek, a lakóhelye szerinti illetékes rendőrkapitányságon célszerű feljelentést tenned ismeretlen tettes ellen.
- A feljelentéshez javasoljuk mellékelni nyomtatott formában a terméklapot, az illetővel folytatott levelezésedet és minden egyéb dokumentumot, amely az adásvétellel kapcsolatban a rendelkezésedre áll.
- Ha a feljelentés után elindítják a nyomozást, a nyomozó hatóság általában hivatalos megkereséssel fordul a TeszVeszhez, hogy a nyomozás sikere érdekében még hiányzó adatokat beszerezzék. Ilyen esetben a TeszVesz a lehető legteljesebb tájékoztatást adja, hiszen a nyomozás eredményes lezárása és az elkövető kézre kerítése közös érdekünk.

Szilvi

Szia Szilvi!

Köszönöm szépen a segítséget. A probléma az, hogy nem tudom a lakcímét, mert a változások óta a rendszerüzenetekben már nem szerepel a lakcím. sad.gif

+Quote Post

Szilvocs
hozzászólás 2012-05-24 17:18
Létrehozva: #5

Mit ábrázol a fenti ikon?

Regisztrált: 2007-05-05 22:11
Innen: Igen, innen
Azonosító: 7 226 868

IDÉZET(Betti70 @ 2012-05-24 18:13) *
Szia Szilvi!

Köszönöm szépen a segítséget. A probléma az, hogy nem tudom a lakcímét, mert a változások óta a rendszerüzenetekben már nem szerepel a lakcím. sad.gif

Betti, nem fog kelleni a lakcím.
Azt majd lekéri a TeszVesztől/Vaterától a rendőrség, nekik joguk van hozzá.
Már (sajnos...) fel vannak készülve arra, hogy a károsultak a kinyomtatott terméklappal és az eladó e-mail címével fognak becammogni a rendőrségre, és persze, az utalási adatokat se felejtsük ki. Bankszámlaszám alapján viszont legalább egy igazi, hús-vér ember elérhető, mert a bankok fiktív személyeknek nem nyitnak számlát, így ez a rendőrségnek már egy jó kiindulási pont.
Szilvi

--------------------
Karikát tartó sapkás bácsival vigyázzállásban beszélgetni tilos!

+Quote Post

Betti70
hozzászólás 2012-05-24 17:22
Létrehozva: #6

Lelkes újonc
**

IDÉZET(Szilvocs @ 2012-05-24 17:18) *
Betti, nem fog kelleni a lakcím.
Azt majd lekéri a TeszVesztől/Vaterától a rendőrség, nekik joguk van hozzá.
Már (sajnos...) fel vannak készülve arra, hogy a károsultak a kinyomtatott terméklappal és az eladó e-mail címével fognak becammogni a rendőrségre, és persze, az utalási adatokat se felejtsük ki. Bankszámlaszám alapján viszont legalább egy igazi, hús-vér ember elérhető, mert a bankok fiktív személyeknek nem nyitnak számlát, így ez a rendőrségnek már egy jó kiindulási pont.
Szilvi

Értem... Menjek be a mi Rendőrkapitányságunkra és tegyek bejelentést.

Köszönöm a segítséget. Várok még egy hetet és utána megteszem a szükséges lépéseket.

Üdv: M.Bea

+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 felhasználó olvassa jelenleg ezt a témát (1 vendég és 0 anonim felhasználó)
0 felhasználó: