Üdvözöllek a Fórumban!

TeszVesz.hu
TeszVesz.hu fórum
TeszVesz.hu

Reply to this topicStart new topic
> sima levél eltünt és rajtam keresi a vevő
erika197910
hozzászólás 2012-03-30 15:42
Létrehozva: #1

Lelkes újonc
**

Csoport: Teljes jogú felhasználó
Regisztrált: 2008-11-21 12:42
Azonosító: 12 038 700

Szerencsére még sose jártam így, de sajnos ennek is eljött az ideje. Megnyerte egy "kedves vevőm" két aukciómnál is liciálást. Sajnálta a plussz pénzt az ajánlott postázásra, így simán kérte. 8 napja postáztam neki, írtam is aznap neki. Erre most ír, hogy ő azóta se kapta meg és fényképezzem le neki a blokkot, mert neki a postán azt mondták annak alapján tehet panaszt. Sima feladásnál nem értem ez, hogy lehetséges. Szerinte a posta 100%-os, ő teljesen megbízik bennük. Megnéztem az értékeléseit és már volt ilyen esete, természetesen akkor is a másik fél volt a hibás. Burkoltam felém is jelezte, hogy én vagyok a ludas, nem a posta. Ezek után tuti negatív értékelést kapok tőle. De sajna nem tudok mit tenni, legfeljebb abban reménykedhetek, hogy tudom majd töröltetni./amit kétlek/
ő mit ér el vele, hogy panaszt tesz a postán, ilyenkor mit tudnak tenni? Mert tudtommal semmit. Hátha valaki okosabb tőlem!
Előre is köszönöm a válaszokat!

Go to the top of the page

+Quote Post

MiskeyS
hozzászólás 2012-03-30 16:02
Létrehozva: #2

Lelkes fórumozó

Regisztrált: 2008-10-30 15:39
Azonosító: 11 820 853

IDÉZET(erika197910 @ 2012-03-30 15:42) *
Szerencsére még sose jártam így, de sajnos ennek is eljött az ideje. Megnyerte egy "kedves vevőm" két aukciómnál is liciálást. Sajnálta a plussz pénzt az ajánlott postázásra, így simán kérte. 8 napja postáztam neki, írtam is aznap neki. Erre most ír, hogy ő azóta se kapta meg és fényképezzem le neki a blokkot, mert neki a postán azt mondták annak alapján tehet panaszt. Sima feladásnál nem értem ez, hogy lehetséges. Szerinte a posta 100%-os, ő teljesen megbízik bennük. Megnéztem az értékeléseit és már volt ilyen esete, természetesen akkor is a másik fél volt a hibás. Burkoltam felém is jelezte, hogy én vagyok a ludas, nem a posta. Ezek után tuti negatív értékelést kapok tőle. De sajna nem tudok mit tenni, legfeljebb abban reménykedhetek, hogy tudom majd töröltetni./amit kétlek/
ő mit ér el vele, hogy panaszt tesz a postán, ilyenkor mit tudnak tenni? Mert tudtommal semmit. Hátha valaki okosabb tőlem!

Ha még tudnál is blokkot mutatni (bár az nem igazolja mert mást is adhattál fel) akkor sem leszel hunyó, ha írtad, hogy nem ajánlott küldeményt csak a saját felelősségére kérhet. Sajnos az ilyen reklamáció nekem élből gyanús és nem is foglalkoznék vele, főleg ha megvan a levele amiben síma postával kéri. A másik fele már a becsületsértés határát súrolgatja, milyen alapon feltételez rosszabbat rólad mint a T Magyar Postáról. Sajnos több esetben még ajánlottat is elvesztenek, hiányosan érkeztetik tehát megalapozatlan amit ír.
Én ezeket egy aránylag finom hangú levélben megírnám neki azzal együtt, hogy felejtsen el az Ő garasoskodása okozta a bajt.
Azt hozzáteszem én minden feladott csomagról kérek számlát és az aznapi postai rendeléseket melléje tűzöm amiket feladtam thank_you.gif

+Quote Post

Kikkamakka
hozzászólás 2012-03-30 17:25
Létrehozva: #3

Lelkes újonc
**

Regisztrált: 2007-07-03 19:35
Azonosító: 7 545 794

Szia!
Nyugodtan írd meg neki, hogy a sima postára nincs garancia, és kerestetni sem lehet, úgyhogy igen nagy hüleséget írt a vevőd. Ha nem bízik meg az eladóban, vagyis benned, akkor legközelebb ne sajnálja az ajánlott árát. Ő nem bízik benned, akkor te miért bíznál benne, hogy tényleg nem kapta meg? Ha simán kérte, akkor vállalja is a következményeket.

--------------------
Kikkamakka

+Quote Post

jatekkastely
hozzászólás 2012-03-30 18:37
Létrehozva: #4

Lelkes újonc
**

Regisztrált: 2009-02-16 17:18
Azonosító: 12 862 191

Ha ahogy írták már előttem is, hogy külön felhívtad a figyelmét a sima levél kockázatára, az égvilágon semmi felelősség nem terhel! Nagyon ritkán erősködnek nálam is, hogy így adjam fel, én pedig ilyenkor mindig visszaírom, hogy nagyon nem szeretem, és szeretném írásban látni, hogy ő ezért, és ezáltal a postáért vállalja a teljes felelősséget. Szerencsére a legtöbben megértik, hogy saját jól felfogott érdekük az ajánlotti különbözet, mert ha eltűnik, ennél értékfüggően persze, de jóval nagyobb a bukta.

+Quote Post

erika197910
hozzászólás 2012-04-02 10:50
Létrehozva: #5

Lelkes újonc
**

ma megint kaptam egy kedves levelet a vevőmtől. mostmár konkrétan csalónak stituált és közölte tuti, hogy nem tünt el a postán a ruha, hisz ő eddig mindent simán kért és sose volt problémája. mikor benne is van az egyik értékelésébe, hogy más is járt már így vele. írta utaljam vissza a pénzét vagy postázzam neki a ruhát. Kedvesen válaszoltam neki, hogy ha nem sajnálta volna a plussz 230ft-ot az ajánlott postázásra akkor most nem itt tartanánk és innentől nem vagyok kíváncsi a vádaskodásásra azok után, hogy csalónak nevezett. Már nem tudok mit kezdeni vele. Azt írta, hogy postafőnők valami rokona és az utána tud nézetni a sima levélnek is. Akkor nem értem mért nem teszi és akkor legalább nem engem okolna.

+Quote Post

cit1rom
hozzászólás 2012-04-02 10:54
Létrehozva: #6

ooooooooooooooooooooo

Regisztrált: 2006-12-10 21:17
Azonosító: 6 331 211

IDÉZET(erika197910 @ 2012-04-02 11:50) *
ma megint kaptam egy kedves levelet a vevőmtől. mostmár konkrétan csalónak stituált és közölte tuti, hogy nem tünt el a postán a ruha, hisz ő eddig mindent simán kért és sose volt problémája. mikor benne is van az egyik értékelésébe, hogy más is járt már így vele. írta utaljam vissza a pénzét vagy postázzam neki a ruhát. Kedvesen válaszoltam neki, hogy ha nem sajnálta volna a plussz 230ft-ot az ajánlott postázásra akkor most nem itt tartanánk és innentől nem vagyok kíváncsi a vádaskodásásra azok után, hogy csalónak nevezett. Már nem tudok mit kezdeni vele. Azt írta, hogy postafőnők valami rokona és az utána tud nézetni a sima levélnek is. Akkor nem értem mért nem teszi és akkor legalább nem engem okolna.

Szerintem nem kell minden levélre válaszolni mert csak újabbakat generál.

--------------------
"Attól, hogy felnéztem az égre, még nem lettem csillagász"
/korabeli népi bölcsesség/

+Quote Post

Givenchy77
hozzászólás 2012-04-02 11:09
Létrehozva: #7

Tapasztalt fórumozó

Regisztrált: 2010-12-17 05:30
Azonosító: 1 413 443

IDÉZET(erika197910 @ 2012-04-02 11:50) *
Azt írta, hogy postafőnők valami rokona és az utána tud nézetni a sima levélnek is.

Ez konkrétan vagy a bugyor alja, vagy óvodás kategória. Nem tudom, melyik a hízelgőbb.
Jól mondja Cit, egyszerűen ne reagálj rá. Erre kategóriájában, úgysem lehet mit. mosking.gif

--------------------
"Hát - vége a dalnak, bizonyságul annak, hogy bizony, vannak olyan dolgok, Uraim! amit hiába - akarnak!" L.Á.

+Quote Post

erika197910
hozzászólás 2012-04-02 11:12
Létrehozva: #8

Lelkes újonc
**

IDÉZET(Givenchy77 @ 2012-04-02 11:09) *
Ez konkrétan vagy a bugyor alja, vagy óvodás kategória. Nem tudom, melyik a hízelgőbb.
Jól mondja Cit, egyszerűen ne reagálj rá. Erre kategóriájában, úgysem lehet mit. mosking.gif

már nem fogok többet írni neki. ezt közöltem vele is, hogy mostmár nem vagyok kiváncsi a rágalmaira.

+Quote Post

Elianar
hozzászólás 2012-04-02 18:07
Létrehozva: #9

Lelkes újonc
**

Regisztrált: 2009-05-28 19:12
Azonosító: 13 800 772

Tiltsd le, akkor nem látod a leveleit és nem idegesít.

+Quote Post

Dina033_t
hozzászólás 2012-04-05 16:59
Létrehozva: #10

Fórumozó

Regisztrált: 2009-08-10 16:36
Azonosító: 14 421 098

Nem jártam még így, de a nagy számok törvénye alapján előbb-utóbb fogok. Kedvesen megírom majd, hogy tehetetlen vagyok, minden termékoldalamon ott van, hogy sima postáért nem tudok felelősséget vállalni. Bizonyítsa be Ő, hogy nem kapta meg a küldeményt! A számla nem ér semmit, olyan névre és címre kéred, amilyenre akarod. Egy módon lehet elkerülni az ilyen problémákat: ajánlottan kell kérni. Ja, és ekkora baromságot, hogy a sima levélnek utána lehet nézni!!! Mégis, mi alapján???

+Quote Post

Xedier08
hozzászólás 2012-04-05 17:21
Létrehozva: #11

Fórumozó

Regisztrált: 2010-12-15 21:53
Azonosító: 1 412 976

IDÉZET(erika197910 @ 2012-04-02 11:12) *
már nem fogok többet írni neki. ezt közöltem vele is, hogy mostmár nem vagyok kiváncsi a rágalmaira.

Látom, már értékelt is. violent1.gif Még bizonylatot sem tudtál felmutatni neki? blink.gif
Komolyan, megáll az eszem, milyen pofátlan vevők vannak. Nekem meg nem kellene itt olvasgatnom, mert már olyan hosszú a feketelistám, hogy nem lesz aki vásároljon tőlem. mosking.gif violent2.gif

--------------------
- Ma reggel arra ébredtem, hogy már nem alszom.

- Miért ülsz ilyen egyenesen? Nyilván tartásod van?

- Az embernek három korszaka van: ifjúság, felnőttkor és a "remekül nézel ki..."

- A kisbaba olyan, mint a Nescafé. Könnyű megcsinálni és egész éjjel ébren tart!

- Az öregségnek két fő tünete van: Az egyik a memóriazavar, a másikat
elfelejtettem.

Kata

+Quote Post

agi228
hozzászólás 2012-04-05 18:29
Létrehozva: #12

Ági

Regisztrált: 2010-12-16 02:18
Innen: USA/Florida
Azonosító: 1 413 036

IDÉZET(Xedier08 @ 2012-04-05 10:21) *
Látom, már értékelt is. violent1.gif Még bizonylatot sem tudtál felmutatni neki? blink.gif
Komolyan, megáll az eszem, milyen pofátlan vevők vannak. Nekem meg nem kellene itt olvasgatnom, mert már olyan hosszú a feketelistám, hogy nem lesz aki vásároljon tőlem. mosking.gif violent2.gif

Az en listam is bovult wink.gif

--------------------
Az,hogy nem vagyok paranoiás,nem jelenti azt, hogy nem követ állandó jelleggel valaki!

+Quote Post

Xedier08
hozzászólás 2012-04-05 20:39
Létrehozva: #13

Fórumozó

Regisztrált: 2010-12-15 21:53
Azonosító: 1 412 976

IDÉZET(agi228 @ 2012-04-05 18:29) *
Az en listam is bovult wink.gif

food.gif

--------------------
- Ma reggel arra ébredtem, hogy már nem alszom.

- Miért ülsz ilyen egyenesen? Nyilván tartásod van?

- Az embernek három korszaka van: ifjúság, felnőttkor és a "remekül nézel ki..."

- A kisbaba olyan, mint a Nescafé. Könnyű megcsinálni és egész éjjel ébren tart!

- Az öregségnek két fő tünete van: Az egyik a memóriazavar, a másikat
elfelejtettem.

Kata

+Quote Post

erika197910
hozzászólás 2012-04-06 07:54
Létrehozva: #14

Lelkes újonc
**

IDÉZET(Xedier08 @ 2012-04-05 17:21) *

na ezen én is kiakadtam. Nem is értem mért nem adnak a postá sima levélről is bizonylatot!
Még azért kaptam tőle egy kedves levlelet, hogy ő egyedül neveli a két gyerekét kevés pénzből, úgyhogy küldjem neki a ruhát vagy vissza a pénzét, mert tuti nem adtam fel.
Leírtam az értékelésbe mit művelt, mert tuti nem én vagyok az utolsó akivel ezt csinálja.

+Quote Post

fokata
hozzászólás 2012-04-06 13:50
Létrehozva: #15

Öreg róka:)

Regisztrált: 2007-10-23 15:26
Azonosító: 8 993 417

IDÉZET(erika197910 @ 2012-04-06 08:54) *
na ezen én is kiakadtam. Nem is értem mért nem adnak a postá sima levélről is bizonylatot!
Még azért kaptam tőle egy kedves levlelet, hogy ő egyedül neveli a két gyerekét kevés pénzből, úgyhogy küldjem neki a ruhát vagy vissza a pénzét, mert tuti nem adtam fel.
Leírtam az értékelésbe mit művelt, mert tuti nem én vagyok az utolsó akivel ezt csinálja.

Agyrém. Még az a szerencse,hogy itt soha senkinek nem volt még gondja és szinte minden teszesnek van egy postán dolgozó rokona. etc. hát ennek sosem lesz vége? rolleyes.gif

--------------------
Nagy Szellem,ne hagyd,hogy megítéljek és bíráljak valakit,akinek nem sétáltam két hétig a mokaszinjában. (sziú ima)

+Quote Post

erika197910
hozzászólás 2012-04-11 16:05
Létrehozva: #16

Lelkes újonc
**

ma kaptam egy e-mailt a "kedves vevőmtől", hogy törölteti az értkelésést, amennyiben én is hajlnadó vagyok töröltetni az enyémet. Semmi bocsi, hogy csalónak neveztelek vagy bármi. Nem tudom, hogy gondolta, hogy ezek után majd töröltetem az értékelésemet.

+Quote Post

Kikkamakka
hozzászólás 2012-04-11 18:08
Létrehozva: #17

Lelkes újonc
**

Regisztrált: 2007-07-03 19:35
Azonosító: 7 545 794

IDÉZET(erika197910 @ 2012-04-11 16:05) *
ma kaptam egy e-mailt a "kedves vevőmtől", hogy törölteti az értkelésést, amennyiben én is hajlnadó vagyok töröltetni az enyémet. Semmi bocsi, hogy csalónak neveztelek vagy bármi. Nem tudom, hogy gondolta, hogy ezek után majd töröltetem az értékelésemet.

Szia!

Szerintem ne foglalkozz már ezzel a vevővel, mindketten értékeltétek egymást, ezzel lezárult az adás-vétel. Ad egy értékelést, meggondolja magát, visszavonatná, ha te is. Ez nem így működik.
Mondjuk én boldog lennék, ha 601 ft-ért két új ruhát tudnék venni, és dalolva fizetném az ajánlott díjat. És az elveszett ajánlott küldemény kártérítésében sincs igaza. Már ha jó vevőre gondolok.

Kriszti

--------------------
Kikkamakka

+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
2 felhasználó olvassa jelenleg ezt a témát (2 vendég és 0 anonim felhasználó)
0 felhasználó: