|
  |
Mit lehet és mit nem? |
|
|
|
|
2012-04-15 09:19
|
Lelkes újonc

Csoport: Teljes jogú felhasználó
Regisztrált: 2011-10-26 12:53
Azonosító: 1 482 353
|
Olvasgattam az oldalon eladók értékeléseit, össze-vissza, mert ez egy új hobbi nálam  Egyébként sokat lehet tanulni belőlük, hogy ki min szokott jogosan vagy jogtalanul kiakadni. Pl: Lehet-e eladónak olyat csinálni, hogy kirak az aukciójához egyéb aukcióihoz tartozó képeket? Vagy "dekorációnak" odatesz a tárgy mellé más dolgot is, amiről nem esik szó a leírásban? (egy értékelésben ezen borult a bili, a vevő félreértette, mert CSAK A KÉPET NÉZTE, és szentül meg volt győződve, hogy mindent tartalmaz az aukció. Vagy: a vevő felháborodása jogos-e, ha (bár az eladó feltüntette, hogy csak bizonyos esetekben postáz) nem kaphatja meg postán a terméket? Vagy fordítva, ha pl ugyanabban a városban élnek, de nem veheti át személyesen (és ez nem is volt megadva, de a vevő csak város alapján keresgélt), holott őneki csak úgy jó? Vagyis a fő kérdés, mit lehet kikötni a terméklapon, jogosan? A szokásos dolgokon kívül, hogy nem postázok utánvéttel, ne fizess rózsaszín csekkel, nem törlök licitet, stb?
A hozzászólást -skuolfi- szerkesztette a következő időpontban: 2012-04-15 09:19
--------------------
|
|
|
|
|
|
|
2012-04-15 13:51
|
|
|
IDÉZET(skuolfi @ 2012-04-15 09:19)  Olvasgattam az oldalon eladók értékeléseit, össze-vissza, mert ez egy új hobbi nálam  Egyébként sokat lehet tanulni belőlük, hogy ki min szokott jogosan vagy jogtalanul kiakadni. Pl: Lehet-e eladónak olyat csinálni, hogy kirak az aukciójához egyéb aukcióihoz tartozó képeket? Vagy "dekorációnak" odatesz a tárgy mellé más dolgot is, amiről nem esik szó a leírásban? (egy értékelésben ezen borult a bili, a vevő félreértette, mert CSAK A KÉPET NÉZTE, és szentül meg volt győződve, hogy mindent tartalmaz az aukció. Vagy: a vevő felháborodása jogos-e, ha (bár az eladó feltüntette, hogy csak bizonyos esetekben postáz) nem kaphatja meg postán a terméket? Vagy fordítva, ha pl ugyanabban a városban élnek, de nem veheti át személyesen (és ez nem is volt megadva, de a vevő csak város alapján keresgélt), holott őneki csak úgy jó? Vagyis a fő kérdés, mit lehet kikötni a terméklapon, jogosan? A szokásos dolgokon kívül, hogy nem postázok utánvéttel, ne fizess rózsaszín csekkel, nem törlök licitet, stb?  Szia, szerintem bármit kiköthetsz a terméklapon, a licitálónak azt el kell fogadnia. Vagy nem, de akkor ne licitáljon. Ha pedig valami nem egyértelmű; KÉRDEZNI, KÉRDEZNI, KÉRDEZNI...
|
|
|
|
|
|
|
2012-04-15 13:53
|
|
|
IDÉZET(Dina033_t @ 2012-04-15 14:51)  Szia, szerintem bármit kiköthetsz a terméklapon, a licitálónak azt el kell fogadnia. Vagy nem, de akkor ne licitáljon. Ha pedig valami nem egyértelmű; KÉRDEZNI, KÉRDEZNI, KÉRDEZNI... Pontosabban bármit ki lehet kötni, ami nem szabály- vagy törvényellenes.
--------------------
"Attól, hogy felnéztem az égre, még nem lettem csillagász" /korabeli népi bölcsesség/
|
|
|
|
|
|
|
2012-04-15 17:17
|
|
|
IDÉZET(skuolfi @ 2012-04-15 09:19)  Olvasgattam az oldalon eladók értékeléseit, össze-vissza, mert ez egy új hobbi nálam  Egyébként sokat lehet tanulni belőlük, hogy ki min szokott jogosan vagy jogtalanul kiakadni. Pl: Lehet-e eladónak olyat csinálni, hogy kirak az aukciójához egyéb aukcióihoz tartozó képeket? Vagy "dekorációnak" odatesz a tárgy mellé más dolgot is, amiről nem esik szó a leírásban? (egy értékelésben ezen borult a bili, a vevő félreértette, mert CSAK A KÉPET NÉZTE, és szentül meg volt győződve, hogy mindent tartalmaz az aukció. Vagy: a vevő felháborodása jogos-e, ha (bár az eladó feltüntette, hogy csak bizonyos esetekben postáz) nem kaphatja meg postán a terméket? Vagy fordítva, ha pl ugyanabban a városban élnek, de nem veheti át személyesen (és ez nem is volt megadva, de a vevő csak város alapján keresgélt), holott őneki csak úgy jó? Vagyis a fő kérdés, mit lehet kikötni a terméklapon, jogosan? A szokásos dolgokon kívül, hogy nem postázok utánvéttel, ne fizess rózsaszín csekkel, nem törlök licitet, stb?  Még mellékesen annyit, hogy nem vagy egyedül, én is imádom az értékeléseket olvasni, tényleg nagyon tanulságosak és szórakoztatóak.
|
|
|
|
|
|
|
2012-04-15 19:51
|
|
|
IDÉZET(skuolfi @ 2012-04-15 09:19)  Olvasgattam az oldalon eladók értékeléseit, össze-vissza, mert ez egy új hobbi nálam  Egyébként sokat lehet tanulni belőlük, hogy ki min szokott jogosan vagy jogtalanul kiakadni. Pl: Lehet-e eladónak olyat csinálni, hogy kirak az aukciójához egyéb aukcióihoz tartozó képeket? Vagy "dekorációnak" odatesz a tárgy mellé más dolgot is, amiről nem esik szó a leírásban? (egy értékelésben ezen borult a bili, a vevő félreértette, mert CSAK A KÉPET NÉZTE, és szentül meg volt győződve, hogy mindent tartalmaz az aukció. Vagy: a vevő felháborodása jogos-e, ha (bár az eladó feltüntette, hogy csak bizonyos esetekben postáz) nem kaphatja meg postán a terméket? Vagy fordítva, ha pl ugyanabban a városban élnek, de nem veheti át személyesen (és ez nem is volt megadva, de a vevő csak város alapján keresgélt), holott őneki csak úgy jó? Vagyis a fő kérdés, mit lehet kikötni a terméklapon, jogosan? A szokásos dolgokon kívül, hogy nem postázok utánvéttel, ne fizess rózsaszín csekkel, nem törlök licitet, stb?  "Lehet-e eladónak olyat csinálni, hogy kirak az aukciójához egyéb aukcióihoz tartozó képeket?"Felgasználási feltételek: "Nem mellékelhető a terméklaphoz olyan fénykép, amely nem a meghirdetett terméket ábrázolja."A postázás vagy személyes átvétel kérdése abszolút eladófüggő... Van, aki kerek perec kiírta, hogy csak szeméályes átvétel, nem tud postázni, mert 8-fél 5-ig dolgozik és mire végez, már nincs nyitva a környéken posta. Ha a vevő elolvasta és licitál, akkor tudomásul vette, ha nem jó neki, akkor odébbáll. Van, aki meg csak a postázást tudja megoldani, mert egész nap nincs otthon... Azonos városban sem feltétlenül várható el a személyes átadás - manapság már igen drága a közlekedés... Nekem pl. most már a budapestiek nagy része is postán kéri, mert amíg a postaköltség pl. 425 ft, addíg 2 jegy már 640, oda -vissza 1.280 ft. Egyébként nem célszerű a terméklapot teleírni tiltásokkal - elriaszthatja a vevőt... Van egy eladó, szívesen vásárolnék is nála, de annyi feltételt szab, hogy nincs kedvem licitálni és rettegni, hátha valami közbejön és nem tudom teljesíteni a feltételeit
--------------------
"Ne háborogj egy emberrel is ok nélkül, ha nem illet gonoszsággal téged"
|
|
|
|
|
|
|
2012-04-15 20:26
|
|
|
"Lehet-e eladónak olyat csinálni, hogy kirak az aukciójához egyéb aukcióihoz tartozó képeket?"Felgasználási feltételek: "Nem mellékelhető a terméklaphoz olyan fénykép, amely nem a meghirdetett terméket ábrázolja."Ez most már olyan divat lett itt a teszveszen is, hogy a múltkor sikerült belefutnom egy aukcióba, melynek a címe valami olyasmi volt, hogy "cuki, fekete 38-as", mellette 1 db nagy szerkesztett kép, övvel, blúzzal, fülbevalóval, farmerral, stb. Volt rajta egy pici ábrán egy pár fekete cipő is... na az volt az aukció tárgya...
--------------------
"A dolgok, amiket elveszítünk, visszatalálnak hozzánk, ha nem is mindig úgy, ahogy gondoljuk."
|
|
|
|
|
|
|
2012-04-15 20:29
|
|
|
IDÉZET(agnes7203 @ 2012-04-15 20:26)  "Lehet-e eladónak olyat csinálni, hogy kirak az aukciójához egyéb aukcióihoz tartozó képeket?"Felgasználási feltételek: "Nem mellékelhető a terméklaphoz olyan fénykép, amely nem a meghirdetett terméket ábrázolja."Ez most már olyan divat lett itt a teszveszen is, hogy a múltkor sikerült belefutnom egy aukcióba, melynek a címe valami olyasmi volt, hogy "cuki, fekete 38-as", mellette 1 db nagy szerkesztett kép, övvel, blúzzal, fülbevalóval, farmerral, stb. Volt rajta egy pici ábrán egy pár fekete cipő is... na az volt az aukció tárgya...  Az szép...
--------------------
"Ne háborogj egy emberrel is ok nélkül, ha nem illet gonoszsággal téged"
|
|
|
|
|
|
  |
2 felhasználó olvassa jelenleg ezt a témát (2 vendég és 0 anonim felhasználó)
0 felhasználó:
|