Üdvözöllek a Fórumban!

TeszVesz.hu
TeszVesz.hu fórum
TeszVesz.hu

2 Oldal V   1 2 >  
Reply to this topicStart new topic
> Babakelengye
vivus25
hozzászólás 2012-04-13 11:16
Létrehozva: #1

Lelkes újonc
**

Csoport: Teljes jogú felhasználó
Regisztrált: 2009-03-09 21:38
Azonosító: 13 079 782

Sziasztok!
Régen jártam már itt, akkor is többnyire csak olvasgattam, de most kérdeznék én is tőletek, illetve tanácsokat várok.
Most vároma második babámat, június 7-re vagyok kiírva.
És fogalmam sincs milyen ruhát adjak majd rá. A kórházba is saját ruhát kell használni, meg itthon se tudom mit adjak rá.
Bemelegíteni se akarom, meg azt se, hogy fázzon. Van pár bady itthon, ami a lányomé volt, és nem lányos színű, de más nincs,
úgyhogy vennem kéne. De mit? A lányom téli baba volt, jobban tudtam öltöztetni, de most fogalmam sincs smile.gif
Segítsetek! Köszi!

Go to the top of the page

+Quote Post

dolfic
hozzászólás 2012-04-13 11:26
Létrehozva: #2

Lelkes újonc
**

Regisztrált: 2010-12-27 13:34
Innen: Magyar/ Tótvázsony
Azonosító: 1 414 282

IDÉZET(vivus25 @ 2012-04-13 12:16) *
Sziasztok!
Régen jártam már itt, akkor is többnyire csak olvasgattam, de most kérdeznék én is tőletek, illetve tanácsokat várok.
És fogalmam sincs milyen ruhát adjak majd rá. A kórházba is saját ruhát kell használni, meg itthon se tudom mit adjak rá.
Bemelegíteni se akarom, meg azt se, hogy fázzon. Van pár bady itthon, ami a lányomé volt, és nem lányos színű, de más nincs,
úgyhogy vennem kéne. De mit? A lányom téli baba volt, jobban tudtam öltöztetni, de most fogalmam sincs smile.gif
Segítsetek! Köszi!

Szia!
Én jún 17-re vagyok kiírva. Az én első gyerekeim (ikrek) is téli gyerekek, így nem igazán van/volt olyan cumó, amit rá tudnék adni az érkező kislegényre. Ezért több pamut rugit, rövid/ hosszú ujjú bodyt vettem. De vettem rövid ujjú napozókat is, hisz' kint sokszor melegebb van nyáron mint idebent. Szerintem, attól hogy nyári baba, a zoknira szükség lesz, ezért azok is vannak. De természetesen 1-2 plüss, ill frotir rugi is van,vékony patentos kispulcsi... ki tudja... esősebb hűvösebb nappalok is lehetnek.
Én nem vagyok híve a külön nacinak ilyen picinél...ne nyomja a pocit a gumi. Tehát a fő ruha rugi.

--------------------
Gyermekeimért mindent!!! Meg még azon felül egy kicsit!

+Quote Post

vimimi
hozzászólás 2012-04-13 11:41
Létrehozva: #3

Fórumozó

Regisztrált: 2009-06-04 18:16
Azonosító: 13 865 465

Gratulálok mindkettőtöknek!
A tavaly nyári babás ismerősöknek még bundazsák is kellett,olyan hideg volt több hétig.Nehéz mert nagyon időjárás függő.
De a vákonyabb pamut anyagú rugik nagyon jól kihasználhatóak.Pl a t.escos.Árában és minőségében is.

--------------------
Beáta

+Quote Post

csokailona
hozzászólás 2012-04-13 16:18
Létrehozva: #4

Fórumozó

Regisztrált: 2008-11-25 23:08
Innen: Fertőrákos
Azonosító: 12 088 171

IDÉZET(vivus25 @ 2012-04-13 12:16) *
Sziasztok!
Segítsetek! Köszi!

Szia!

Az enyém május 24-re van kiírva, így nálunk is nagyon többesélyes a dolog, hogy vagy már nagyon meleg lesz vagy még nagyon hideg, esetleg köztes. Én rövid és hosszú ujjú rugikat vettem, illetve vékonyabb-vastagabb nadrágokat és kabátokat is (Újszülött méretből keveset). És megbeszéltünk itthon, hogy majd az időjárástól függően behozzák azt, amibe hazahozzuk. Nyárra pedig egy komlett 100 db-os csomagot 0-6 hós babáknak itt a teszveszen, ami egy olyan babáról van, aki tavaly őszi volt, így bőven van benne hűvösebb és melegebb napokra való ruhácska is. Gondoltam ez így kezdésnek elég, aztán majd a helyzet hozza úgyis, mivel kell kiegészítani.

--------------------
Olyan sokoldalú vagyok, hogy az már majdnem gömb. :)

"Születtem embernek,Eredendőn jónak,
Erre a világra Földi halandónak."

Ilona

+Quote Post

Hena12
hozzászólás 2012-04-13 18:20
Létrehozva: #5

Lelkes fórumozó

Regisztrált: 2009-06-16 14:33
Azonosító: 13 968 067

Csatlakozom én is,júni 13-ra vagyok kiírva. smile.gif Vettem,ujjatlan,és hosszujjú rugikat,bodykből is ilyet,is olyat is,pólókat, kisnadrágokat,2-3 napozót.De vannak vastagabb ruháink is pulcsi,vastag nadrág,3 plüss rugi.2 harisnya,zoknik,vékony sapi,vastagabb sapi.De majd pótolom igényszerint ha meg lesz a kisfiúcskánk. smile.gif Nektek milyen nemű lesz a bébi?

--------------------
Heni

+Quote Post

Aaaniii1
hozzászólás 2012-04-13 20:14
Létrehozva: #6

Fórumozó

Regisztrált: 2009-10-01 15:21
Azonosító: 14 898 101

Sziasztok!

Az én kislányom június 14-én született, és sose fogom elfelejteni, hogy apa hozta be a hazamenôs rucit, elôtte mindent elmondtam-elôkészítettem neki, ô meg odaállított a kórházba egy rövid ujjú pólóval meg egy kisnadrággal blink.gif
Szegény mehetett haza a kikészített ruhákért...
Amúgy egy hosszú ujjú, de vékonyabb, lábfejes rugiban hoztuk haza, elég jó idô volt. Azt hiszem otthon át is kellett öltöztetnem, mert a hordozóban kicsit megizzadt a háta.
Mivel nehéz elôre megmondani, hogy milyen idô lesz aznap, mikor hazamentek, készíts be ilyet is-olyat is, csak szólj apának, hogy vigye is be! laugh1.gif

--------------------
Úgy élj, hogy ha lepereg elôtted életed filmje, érdemes legyen visszanézned!

Amibe nem halunk bele, attól erôsebbek leszünk...

+Quote Post

dolfic
hozzászólás 2012-04-13 20:28
Létrehozva: #7

Lelkes újonc
**

Regisztrált: 2010-12-27 13:34
Innen: Magyar/ Tótvázsony
Azonosító: 1 414 282

IDÉZET(Hena12 @ 2012-04-13 19:20) *
Csatlakozom én is,júni 13-ra vagyok kiírva. smile.gif Vettem,ujjatlan,és hosszujjú rugikat,bodykből is ilyet,is olyat is,pólókat, kisnadrágokat,2-3 napozót.De vannak vastagabb ruháink is pulcsi,vastag nadrág,3 plüss rugi.2 harisnya,zoknik,vékony sapi,vastagabb sapi.De majd pótolom igényszerint ha meg lesz a kisfiúcskánk. smile.gif Nektek milyen nemű lesz a bébi?

Szia!
Fiú lesz. Határozottan... smile.gif (tökéletesen lehetett látni UH-n.)

Nekem még sapit vennem kell, mert anno eladtam ami volt. Hiába "Teszveszezős anyuka" betegségben szenvedek. biggrin.gif
Már nézegettem, de még elég kevés van fent tavaszi/nyári fazonokból...vagy csak én vagyok válogatós.

--------------------
Gyermekeimért mindent!!! Meg még azon felül egy kicsit!

+Quote Post

vivus25
hozzászólás 2012-04-13 20:53
Létrehozva: #8

Lelkes újonc
**

Regisztrált: 2009-03-09 21:38
Azonosító: 13 079 782

Fiú lesz nekem.
És köszi, amit írtatok, még pár dolgot akkor be kell szereznem, de van még kb. 2 hónapom rá smile.gif

+Quote Post

mutyi1
hozzászólás 2012-04-14 13:48
Létrehozva: #9

Lelkes újonc
**

Regisztrált: 2005-10-24 22:28
Azonosító: 4 145 339

Sziasztok!
Gratulálok mindannyiótoknak!
Az én kislányom július közepén születet és eltellett a nyár nem tudtunk rövidujjút adni rá.Egyszerre lila lett a picúr.Nekünk az ujjatlan bady és vékony hosszú ujjú vagy hosszú ujjú body és ujjatral rugi,kisnadrág vált be.És természeteen valami kis vékony takaró.
Sikeres keresgélést és szép napot!Klári

+Quote Post

E_zsani
hozzászólás 2012-04-14 20:50
Létrehozva: #10

Lelkes újonc
**

Regisztrált: 2006-10-15 16:00
Azonosító: 5 978 222

Sziasztok!
Én július 27.-re várom a törpémet, kislány lesz. A vásárlást már én is elkezdtem, vettem ujjatlan és rövidujjú bodykat, kisnadrágokat pólókat. (Anyukám szerint a kispólókat alig fogom
használni, merthogy fel fog neki csúszni, ahogy fekszik). Zoknik, napozók, kocsikabátok amit fontosnak tartottam, de még nem fejeztem be a vásárlást. Méretben fele 56-os, fel 62-es méret,
gondolom az 56-osakat viszonylag hamar kinövi.
A java még hátravan: babakocsi, bababútor, kiskád, különböző felszerelések. Én már egy ideje semmi mást nem nézek itt a teszen csak a babadolgokat. smile.gif
Boldog babavárást! smile.gif

+Quote Post

Givenchy77
hozzászólás 2012-04-15 08:50
Létrehozva: #11

Tapasztalt fórumozó

Regisztrált: 2010-12-17 05:30
Azonosító: 1 413 443

Gratula nektek! smile.gif

Én úgy megjártam, bevásároltam mint az őrült, végig azt mondták, hogy nagy baba lesz, a kórtörténet szerint is annak kellett volna lennie. Az utolsó másfél hónapban hetente kellet járnom UH-ra, ott is szépen követték és mindig saccoltak. Aztán lett egy picibabám, akire minden bazi nagy volt, amikor hoztuk haza, az úton végig a gyereket vadásztam a gúnyából, hogy kilátsszon. Aztán alig találtam lelőhelyet, hogy 44-es(!) méreteket kapjak - itthon ez is megér egy misét.
Ismerős pont ugyanígy járt egy hónappal később...
Azt bántam meg, hogy az utolsó hónapban már nem mentünk 3D-re, valószínűleg ott a jobb technika mutatta volna.

Szóval csak óvatosan a nagyobb méretekkel, nehogy a szezon végére legyenek csak jók. mosking.gif

--------------------
"Hát - vége a dalnak, bizonyságul annak, hogy bizony, vannak olyan dolgok, Uraim! amit hiába - akarnak!" L.Á.

+Quote Post

lenci3
hozzászólás 2012-04-15 14:24
Létrehozva: #12

Öreg róka:)

Regisztrált: 2005-11-24 12:15
Azonosító: 4 305 850

IDÉZET(Givenchy77 @ 2012-04-15 08:50) *
Gratula nektek! smile.gif

Én úgy megjártam, bevásároltam mint az őrült, végig azt mondták, hogy nagy baba lesz, a kórtörténet szerint is annak kellett volna lennie. Az utolsó másfél hónapban hetente kellet járnom UH-ra, ott is szépen követték és mindig saccoltak. Aztán lett egy picibabám, akire minden bazi nagy volt, amikor hoztuk haza, az úton végig a gyereket vadásztam a gúnyából, hogy kilátsszon. Aztán alig találtam lelőhelyet, hogy 44-es(!) méreteket kapjak - itthon ez is megér egy misét.
Ismerős pont ugyanígy járt egy hónappal később...
Azt bántam meg, hogy az utolsó hónapban már nem mentünk 3D-re, valószínűleg ott a jobb technika mutatta volna.

Szóval csak óvatosan a nagyobb méretekkel, nehogy a szezon végére legyenek csak jók. mosking.gif

nem láttam itt a jóöreg angolpólyát rolleyes.gif

http://lh3.ggpht.com/-xxbbyhOmsvw/SjigfhdY...sc/DSC06601.JPG
nyáron,nagy melegben az a "van is rajta valami,meg nincs is"-egy jó szellős pamutvászon anyagból
ügyes mamák maguk is megvarrját,hisz az egyszerü változata 1 szélesebb csik,a lesz maga a pólya,és annak a 2 végén 1-1 megkötős szalag..

--------------------
http://www.youtube.com/watch?v=aUoltE8O3xo

+Quote Post

Givenchy77
hozzászólás 2012-04-15 17:52
Létrehozva: #13

Tapasztalt fórumozó

Regisztrált: 2010-12-17 05:30
Azonosító: 1 413 443

IDÉZET(lenci3 @ 2012-04-15 15:24) *
nem láttam itt a jóöreg angolpólyát rolleyes.gif

http://lh3.ggpht.com/-xxbbyhOmsvw/SjigfhdY...sc/DSC06601.JPG
nyáron,nagy melegben az a "van is rajta valami,meg nincs is"-egy jó szellős pamutvászon anyagból
ügyes mamák maguk is megvarrját,hisz az egyszerü változata 1 szélesebb csik,a lesz maga a pólya,és annak a 2 végén 1-1 megkötős szalag..

A kórházban ilyenbe bugyolálták a gyereket, már ott is viszkettem tőle. mosking.gif
Szerencsétlent mellkasban szorította, hogy le ne essen, de az oldala meg nyitott volt, így állandóan kikandukáltak a lábacskák. blink.gif

Jóanyám édes volt. Mondja, hogy kitisztíttatja a családi pólyát, hozzam abban haza Bubust. Mondom neki, és abban hogy kötöm be a biztonsági ülésbe??? Na akkor esett le neki, hogy mekkorát fordult a világ. smile.gif
Anyós keményebb dió volt, vele képtelenség volt megértetni, hogy miért kell megvenni a babakocsit előre (egyébként is ne vegyek semmit előre, mert ki tudja - nawazzeg, de kedves), hiába nem viszem ki a gyereket még hetekig minimum. Hogy mekkora hülyeség az autós ülés, meg carjak rá, előkeresik a fonott mózest. Hú anyám, nem egyszerű ám a családdal sem. laugh1.gif

--------------------
"Hát - vége a dalnak, bizonyságul annak, hogy bizony, vannak olyan dolgok, Uraim! amit hiába - akarnak!" L.Á.

+Quote Post

kivett78
hozzászólás 2012-04-15 17:59
Létrehozva: #14

Lelkes újonc
**

Regisztrált: 2010-12-06 16:08
Azonosító: 20 638 706

IDÉZET(vivus25 @ 2012-04-13 11:16) *
Sziasztok!
Segítsetek! Köszi!

Szia!
Az én kislányom 06.08.-i baba, naná, hogy 5 éve pont car idő volt akkor. Egy vékony pamut anyagú hosszúujjú body és 1 rugi volt a hazahozós rucija (sapi és zokni nálunk az első 2 évben bármilyen meleg volt, mindig alap volt). Ha teszel mellé kardigánt, akkor kizárt, hogy megfázzon. Remélem idén azért jó időnk lesz akkor!

Amúgy gratula minden itt megjelent hamarosan kisbabás kismaminak!

+Quote Post

bonora1982
hozzászólás 2012-04-15 20:10
Létrehozva: #15

Fórumozó

Regisztrált: 2009-12-01 12:51
Azonosító: 15 573 869

Én jövő hét csütörtökre vagyok kiírva. Nézegettem az időjárásjelentést,nemhiába nevezik az áprilist "szeszélyesnek",és rájöttem,hogy csak vékony rugikat vettem. Holnap reggel megyek nst-re,ha nem szól közbe semmi,akkor megyek és veszek 2-3 vastagabbat is.
Szerintem célszerű vékonyabbat és vastagabbat is venni mindenből,1-2 db nem visz csődbe,de jól jöhet ha kell.
Nóri

+Quote Post

lenci3
hozzászólás 2012-04-16 17:06
Létrehozva: #16

Öreg róka:)

Regisztrált: 2005-11-24 12:15
Azonosító: 4 305 850

IDÉZET(Givenchy77 @ 2012-04-15 17:52) *
A kórházban ilyenbe bugyolálták a gyereket, már ott is viszkettem tőle. mosking.gif
Szerencsétlent mellkasban szorította, hogy le ne essen, de az oldala meg nyitott volt, így állandóan kikandukáltak a lábacskák. blink.gif

Jóanyám édes volt. Mondja, hogy kitisztíttatja a családi pólyát, hozzam abban haza Bubust. Mondom neki, és abban hogy kötöm be a biztonsági ülésbe??? Na akkor esett le neki, hogy mekkorát fordult a világ. smile.gif
Anyós keményebb dió volt, vele képtelenség volt megértetni, hogy miért kell megvenni a babakocsit előre (egyébként is ne vegyek semmit előre, mert ki tudja - nawazzeg, de kedves), hiába nem viszem ki a gyereket még hetekig minimum. Hogy mekkora hülyeség az autós ülés, meg carjak rá, előkeresik a fonott mózest. Hú anyám, nem egyszerű ám a családdal sem. laugh1.gif

Én meg épp a pólyával voltam igy laugh1.gif hazavittem a 4napost,összekötözve keze-lába,mint egy kis kötözött sonka..nem tudtam "mi bajom van" csak zsigerből éreztem hogy valami nagyon nem oké..egyszercsak lekaptam róla a pólyát,és bevágtam a sarokba laugh1.gif
azt az önfeledt rugkapálást,amit rendezett a kishapsi headbang.gif mondjuk,közel 4 kilósan..ja és megkérdeztem valakit,tapasztalt mamát,mire van a pólya
-hát,hogy neked könnyebb legyen megfogni blink.gif hááát..nem kértem..volt azon fogás anélkül is laugh1.gif
később kisebb szirohamot kaptam,mikor babanézőbe mentünk 1 barátnőmhöz, és felvettem a kisbabát,akinek hátracsuklott a pici feje..azt hittem,leesik nekem.. ohmy.gif
az enyém ui tartotta a buksiját,mikor megszületett,tehát addig nem láttam ilyet...akkor vettem,mire van a pólya..de akkor sem adnám rá..
az angolpólya meg olyan hogy sokféle van én is láttam kényelmetlent,meg oldalt"lukasat" de van abból kényelmes is good2.gif rolleyes.gif

--------------------
http://www.youtube.com/watch?v=aUoltE8O3xo

+Quote Post

vitagora
hozzászólás 2012-04-16 18:05
Létrehozva: #17

Tapasztalt fórumozó

Regisztrált: 2010-12-26 10:01
Azonosító: 1 414 211

IDÉZET(lenci3 @ 2012-04-16 18:06) *
Én meg épp a pólyával voltam igy laugh1.gif hazavittem a 4napost,összekötözve keze-lába,mint egy kis kötözött sonka..nem tudtam "mi bajom van" csak zsigerből éreztem hogy valami nagyon nem oké..egyszercsak lekaptam róla a pólyát,és bevágtam a sarokba laugh1.gif
azt az önfeledt rugkapálást,amit rendezett a kishapsi headbang.gif mondjuk,közel 4 kilósan..ja és megkérdeztem valakit,tapasztalt mamát,mire van a pólya
-hát,hogy neked könnyebb legyen megfogni blink.gif hááát..nem kértem..volt azon fogás anélkül is laugh1.gif
később kisebb szirohamot kaptam,mikor babanézőbe mentünk 1 barátnőmhöz, és felvettem a kisbabát,akinek hátracsuklott a pici feje..azt hittem,leesik nekem.. ohmy.gif
az enyém ui tartotta a buksiját,mikor megszületett,tehát addig nem láttam ilyet...akkor vettem,mire van a pólya..de akkor sem adnám rá..
az angolpólya meg olyan hogy sokféle van én is láttam kényelmetlent,meg oldalt"lukasat" de van abból kényelmes is good2.gif rolleyes.gif

Én bizony szerettem a pólyát, és a lányim is szerettek benne lenni, pedig 4,5 kilóval születtek. Kb. egy hónapig. Addigra ki is nőtték, de már mocorogtak, hogy nem jó.
Igaz, téli babák, a lakásunk sem túlfűtött, így nem melegedtek bele. Kifejezetten szerették, biztonságot jelentett nekik, amikor beletettem őket.
A kórházban is pólyában vannak a gyerekek.

Fiam nyári, kánikula volt épp, hűvös napokon angol pólyát adtam rá.

--------------------

Ha valaki mindjárt kezdetben bizonyosságot akar, kétségek közt fogja végezni. De ha mérsékli magát, és a kételyekkel kezdi, akkor el fog jutni a bizonyosságig.

Francis Bacon

+Quote Post

kriszta76_2008
hozzászólás 2012-04-18 23:56
Létrehozva: #18

Lelkes újonc
**

Regisztrált: 2008-05-29 12:53
Azonosító: 10 697 862

IDÉZET(vitagora @ 2012-04-16 19:05) *
Én bizony szerettem a pólyát, és a lányim is szerettek benne lenni, pedig 4,5 kilóval születtek. Kb. egy hónapig. Addigra ki is nőtték, de már mocorogtak, hogy nem jó.
Igaz, téli babák, a lakásunk sem túlfűtött, így nem melegedtek bele. Kifejezetten szerették, biztonságot jelentett nekik, amikor beletettem őket.
A kórházban is pólyában vannak a gyerekek.

Fiam nyári, kánikula volt épp, hűvös napokon angol pólyát adtam rá.

Gratula mindenkinek!
Az én fiaim "szerették" az angolpólyát, nekem is kényelmes volt rájuk adni. Vhol olvastam, hogy a mocorgó baba az összeérő pucér lábacskáit bőrkontaktusként fogja fel és nyugodtabb lesz tőle. Ebben tényleg van valami...
A legkisebbem nyár végi (08.20.), bár amikor született még ősszel is sokáig szép idő volt. Vékony rugi+rövidujjú body nappalra, ujjatlan hálózsák+hosszúujjú body éjjelre, kánikulára napozó. Ha kint voltunk könnyű nyári sapi, hogy a fülét azért védje(van is egy rakás, előkeresem és felteszem...)
És mégvalami. Az újszülötteknek még nem tökéletes a keringésük, attól, hogy a keze/lába hideg, még nem biztos, hogy fázik. Ha hátul a nyakánál fogod meg a bőrét, sokkal jobban biztosabban ki tudod deríteni.

+Quote Post

Hena12
hozzászólás 2012-05-03 08:32
Létrehozva: #19

Lelkes fórumozó

Regisztrált: 2009-06-16 14:33
Azonosító: 13 968 067

Sziasztok!

Hogy bírtátok ezt a nagy meleget?Én teljesen kivoltam.Bár már "minden "bajom van,vizesedem,fáj a hátam,szegény lánykámmal is türelmetlenebb vagyok! sad.gif Pedig van még 6 hetem szülésig

--------------------
Heni

+Quote Post

csokailona
hozzászólás 2012-05-03 08:44
Létrehozva: #20

Fórumozó

Regisztrált: 2008-11-25 23:08
Innen: Fertőrákos
Azonosító: 12 088 171

IDÉZET(Hena12 @ 2012-05-03 09:32) *
Sziasztok!

Hogy bírtátok ezt a nagy meleget?Én teljesen kivoltam.Bár már "minden "bajom van,vizesedem,fáj a hátam,szegény lánykámmal is türelmetlenebb vagyok! sad.gif Pedig van még 6 hetem szülésig

Átérzem a helyzetet, bár nekem már csak 3 hetem van és jön a kicsi fiam smile.gif De remélem addig már csak szokványos májusi időnk lesz max 24-26 fokkal.... inkább tegnap már meg sem néztem az időjárásjelentést nehogy elszálljon minden reményem a túlélésről wink.gif

--------------------
Olyan sokoldalú vagyok, hogy az már majdnem gömb. :)

"Születtem embernek,Eredendőn jónak,
Erre a világra Földi halandónak."

Ilona

+Quote Post

2 Oldal V   1 2 >
Reply to this topicStart new topic
2 felhasználó olvassa jelenleg ezt a témát (2 vendég és 0 anonim felhasználó)
0 felhasználó: