"csak előre értékelés után küldöm simán", ez miez?! :O |
|
|
|
|
2012-08-06 11:38
|
|
|
IDÉZET(Givenchy77 @ 2012-08-06 12:07)  A magam részéről, ha már vita alakul ki, csak megbíznék ebben az eladóban jól, és küldeném azt a pozitívot előre, hogyaszongya: "Ez az értékelés az eladó utólagos feltételeként született, mivel csak ennek megléte esetén adja postára a már kifizetett terméket az aukcióban minden további kitétel nélkül feltüntetett, sima feladási módon. Ennek megfelelően ez az értékelés sem az eladót, sem a terméket, sem a tranzakciót nem minősíti hűen." Aztán hátha olvassák majd páran.  Bennem is felmerült ez az elintézési mód, mint legegyszerűbb megoldás. Mielőtt elküldeném, előtte azért lehet, hogy megmutatnám neki
--------------------
"Attól, hogy felnéztem az égre, még nem lettem csillagász" /korabeli népi bölcsesség/
|
|
|
|
|
|
|
2012-08-06 12:34
|
|
|
Nem akarom vedeni sem a vevot,sem az eladot,de: Ha a vasarlok korrektol felvallalnak az altaluk valasztott sima feladassal jaro kockazatot.akkor ez az "elorertekeles" ismeretlen dolog lenne,es ez a topik meg sem szuletett volna...
--------------------
Az,hogy nem vagyok paranoiás,nem jelenti azt, hogy nem követ állandó jelleggel valaki!
|
|
|
|
|
|
|
2012-08-06 12:36
|
|
|
IDÉZET(agi228 @ 2012-08-06 13:34)  Nem akarom vedeni sem a vevot,sem az eladot,de: Ha a vasarlok korrektol felvallalnak az altaluk valasztott sima feladassal jaro kockazatot.akkor ez az "elorertekeles" ismeretlen dolog lenne,es ez a topik meg sem szuletett volna... Na, ez azért nem menti az eladót! Itt nem arról van szó, hogy előre értékelést kér.
--------------------
"Attól, hogy felnéztem az égre, még nem lettem csillagász" /korabeli népi bölcsesség/
|
|
|
|
|
|
|
2012-08-06 12:53
|
|
|
IDÉZET(cit1rom @ 2012-08-06 05:36)  Na, ez azért nem menti az eladót! Itt nem arról van szó, hogy előre értékelést kér. Nem mondtam,hogy menti az eladot,azert irtam hogy nem akarom vedeni. Azt probaltam irni,hogy mi generalja azt a helyzetet,hogy egyaltalan kialakult ez az opcio.
--------------------
Az,hogy nem vagyok paranoiás,nem jelenti azt, hogy nem követ állandó jelleggel valaki!
|
|
|
|
|
|
|
2012-08-06 13:43
|
|
|
IDÉZET(agi228 @ 2012-08-06 13:53)  Nem mondtam,hogy menti az eladot,azert irtam hogy nem akarom vedeni. Azt probaltam irni,hogy mi generalja azt a helyzetet,hogy egyaltalan kialakult ez az opcio. Nyilvánvaló, hogy visszavezethető erre, de mégsem pontosan. Ez egy sunyi eladói magatartás, amit inkább az motivál, hogy előtérbe kerüljön azokkal szemben, akik becsületesen kiírják a terméklapra a feltételeiket. Nyilvánvaló, hogy kinél fog a vevő licitálni, ha az egyéb feltételek azonosak, csak ebben van eltérés: egyik eladó kiírja, hogy nem postáz simán, másik pedig kiírja, hogy elküldi simán is. Aztán kibújik a szög a zsákból, a vevő pedig nyel. Szerintem ezt csak annál az eladónál generálta az effajta vásárlói magatartás, aki maga sem a legegyenesebb úton jár.
--------------------
|
|
|
|
|
|
|
2012-08-17 08:15
|
Lelkes újonc

Csoport: Teljes jogú felhasználó
Regisztrált: 2011-10-26 12:53
Azonosító: 1 482 353
|
Sziasztok!
Végül, miután leírtam neki az érveim, és ő jeleztw, hogy oké, mindenképp küldi, simán, legkésőbb holnap, írt egy utolsó rövidke levelet, miszerint el kell hirtelen utaznia, és el szeretné kerülni a "további kellemetlenségeket", így visszautalta a pénzem és ennyi...már értékeltem.
--------------------
|
|
|
|
|
|
|
2012-09-14 09:28
|
Lelkes újonc

|
A történet folytatása, így elég sok héttel később, hogy kaptam az eladótól egy e-mailt, amiben linkelt egy itteni terméklapot. Hogy nézzem meg, ebben is azt írja, hogy csak akkor postáz simán, ha előre értékel a vevő...
--------------------
|
|
|
|
|
|
|
2012-09-14 10:59
|
|
|
IDÉZET(skuolfi @ 2012-09-14 10:28)  A történet folytatása, így elég sok héttel később, hogy kaptam az eladótól egy e-mailt, amiben linkelt egy itteni terméklapot. Hogy nézzem meg, ebben is azt írja, hogy csak akkor postáz simán, ha előre értékel a vevő... És ahhoz Neked mi közöd van? Nem vagy köteles minden aukciójának adatlapját végigböngészni, hátha valamelyikben akad egy plusz információ, amit egyébként a kedves eladó kötelező érvényűnek tart.
|
|
|
|
|
|
|
2012-09-14 12:19
|
Lelkes újonc

Regisztrált: 2009-02-06 23:51
Azonosító: 12 767 157
|
IDÉZET(agi228 @ 2012-08-06 12:34)  Nem akarom vedeni sem a vevot,sem az eladot,de: Ha a vasarlok korrektol felvallalnak az altaluk valasztott sima feladassal jaro kockazatot.akkor ez az "elorertekeles" ismeretlen dolog lenne,es ez a topik meg sem szuletett volna... Sziasztok! Nem szoktam hozzá szolni semilyen toppikhoz,mert lehet,hogy rosszul tudok valamit és hülyeséget nem akarok írni. De most sajnos abba helyzetbe kerültem,hogy ide írok(ebbe a toppikba). Mult héten egy vásárló sima elsőbbségivel kért egy meg nyert terméket.Nem kapta meg.Erre tegnap kaptam negatívot tőle,mert mert ő elsőbbségivel kérte és nem kapta meg. Mivel nem ajánlottan kérte ,ezért még utána se tudok nézni a dolognak. Mások is kérték már simán és sima elsőbbségivel,idáig 1-2 kivételével( az ő csomaguk is meg lett,vissza jött azzal,hogy a cimzet nem kereste) mindenki meg kapta. Ilyenkor igen is a vásárlónak is fel kénne válalnia azt a kockázatott,hogy vagy meg kapja vagy sem és nem oda vágni a negatívot.Mert ez az eladónak meg kellemetlen. Aniko
|
|
|
|
|
|
|
2012-09-14 14:22
|
Lelkes újonc

|
Ja nem a saját terméklapja volt! Valaki másé, és azzal példálózik, hogy belássam, igaza volt...
--------------------
|
|
|
|
|
|
|
2012-09-14 15:39
|
|
|
IDÉZET(skuolfi @ 2012-09-14 15:22)  Ja nem a saját terméklapja volt! Valaki másé, és azzal példálózik, hogy belássam, igaza volt... Értem. Hát nincs igaza.
|
|
|
|
|
|
|
2012-09-17 08:48
|
|
|
IDÉZET(aniko1979- @ 2012-09-14 12:19)  Sziasztok!
Nem szoktam hozzá szolni semilyen toppikhoz,mert lehet,hogy rosszul tudok valamit és hülyeséget nem akarok írni. De most sajnos abba helyzetbe kerültem,hogy ide írok(ebbe a toppikba). Mult héten egy vásárló sima elsőbbségivel kért egy meg nyert terméket.Nem kapta meg.Erre tegnap kaptam negatívot tőle,mert mert ő elsőbbségivel kérte és nem kapta meg. Mivel nem ajánlottan kérte ,ezért még utána se tudok nézni a dolognak. Mások is kérték már simán és sima elsőbbségivel,idáig 1-2 kivételével( az ő csomaguk is meg lett,vissza jött azzal,hogy a cimzet nem kereste) mindenki meg kapta. Ilyenkor igen is a vásárlónak is fel kénne válalnia azt a kockázatott,hogy vagy meg kapja vagy sem és nem oda vágni a negatívot.Mert ez az eladónak meg kellemetlen.
Aniko A terméklapon feltüntetem, hogy simán és elsőbbségivel csak saját felelősségre küldöm - tehát már itt felhívom a figyelmét, hogy ez az Ő döntése. Aztán az adatok megküldésekor (sablonlevél) szintén a "szájába rágom", hogy sima és elsőbbségi levél saját felelősség + nem tudom bebizonyítani, hogy feladtam. A múltkor egy vevőm írta, hogy akkor kérjek számlát az Ő nevére feladáskor - mire írtam, hogy ez nem fog menni, mert pont a vállalkozói fiókomról vásárolt, s ott saját nevemre kell szóljon a számla a feladásról. Így aztán beletörődött - szerencsére  A negatív értékelésre egyébként tudsz választ adni: megírhatod, hogy pont azért nem érkezett meg, mert elsőbbségivel kérte és ha ajánlottan kérte volna, garantáltan célbaér  Valamint utalnék arra is, hogy a vevő nem Téged, hanem a postát minősítette a negatív értékeléssel.
--------------------
"Ne háborogj egy emberrel is ok nélkül, ha nem illet gonoszsággal téged"
|
|
|
|
|
|
|
2012-09-17 11:16
|
|
|
IDÉZET(aniko1979- @ 2012-09-14 13:19)  Sziasztok!
Nem szoktam hozzá szolni semilyen toppikhoz,mert lehet,hogy rosszul tudok valamit és hülyeséget nem akarok írni. De most sajnos abba helyzetbe kerültem,hogy ide írok(ebbe a toppikba). Mult héten egy vásárló sima elsőbbségivel kért egy meg nyert terméket.Nem kapta meg.Erre tegnap kaptam negatívot tőle,mert mert ő elsőbbségivel kérte és nem kapta meg. Mivel nem ajánlottan kérte ,ezért még utána se tudok nézni a dolognak. Mások is kérték már simán és sima elsőbbségivel,idáig 1-2 kivételével( az ő csomaguk is meg lett,vissza jött azzal,hogy a cimzet nem kereste) mindenki meg kapta. Ilyenkor igen is a vásárlónak is fel kénne válalnia azt a kockázatott,hogy vagy meg kapja vagy sem és nem oda vágni a negatívot.Mert ez az eladónak meg kellemetlen.
Aniko Szia! Gondolom a levelezés megvan. Én megpróbálnám töröltetni a kapcs felvételen!
--------------------
Julianna
|
|
|
|
|
2 felhasználó olvassa jelenleg ezt a témát (2 vendég és 0 anonim felhasználó)
0 felhasználó:
|