Üdvözöllek a Fórumban!

TeszVesz.hu
TeszVesz.hu fórum
TeszVesz.hu

Reply to this topicStart new topic
> Szabad itt keresni a károsultakat?
babynoddy
hozzászólás 2012-04-06 10:07
Létrehozva: #1

Újonc
*

Csoport: Teljes jogú felhasználó
Regisztrált: 2011-03-28 06:35
Azonosító: 1 420 407

Sziasztok!

Nyertem / vásároltam egy eladótól ruhákat.
Postával együtt több, mint 4.000 Ft-ot utaltam.
Amióta a pénzt megkapta, nem lehet vele kapcsolatba lépni.
1x írt, hogy 29-én délután feladja a csomagot, de azóta semmi ... csomag se not_i.gif
A mobilt kinyomja, SMS-re nem válaszol és a levelekre sem.
Tudom, hogy többen vagyunk, mert a futó aukciónál más is érdeklődött ... közben már inaktív, nincs aukciója.
Szeretnék feljelentést tenni a rendőrségen, de gondoltam, ha több károsult jelentkezik, akkor többre jutunk.

Kérdésem, hogy nyithatok-e olyan topikot, aminek xy a címe, hogy jelentkezzen, aki így járt.
Nem áll szándékomban személyeskedni, de a neve nélkül ezt nem tudom összehozni unsure.gif

Go to the top of the page

+Quote Post

klari11
hozzászólás 2012-04-06 10:22
Létrehozva: #2

Újonc
*

Regisztrált: 2007-02-28 19:51
Azonosító: 6 834 149

IDÉZET(babynoddy @ 2012-04-06 11:07) *
Sziasztok!

1x írt, hogy 29-én délután feladja a csomagot, de azóta semmi ... csomag se not_i.gif
Tudom, hogy többen vagyunk, mert a futó aukciónál más is érdeklődött ... közben már inaktív, nincs aukciója.
Szeretnék feljelentést tenni a rendőrségen, de gondoltam, ha több károsult jelentkezik, akkor többre jutunk.

Kérdésem, hogy nyithatok-e olyan topikot, aminek xy a címe, hogy jelentkezzen, aki így járt.
Nem áll szándékomban személyeskedni, de a neve nélkül ezt nem tudom összehozni unsure.gif

Szia.
"Tilos olyan topikot nyitni, hozzászólást írni, amelyben:

másik felhasználó személyéről,
a TeszVeszen bonyolított aukciós tevékenységének vagy
az általa adott értékelések megvitatásáról van szó."
Ezt én úgy értelmezem,hogy nem szabad.
Próbáld még vele felvenni a kapcsolatot,adjál meg egy végső határidőt,kilátásba helyezve a rendőrségi feljelentést.A levelek másolatát küld el a kapcsolatfelvételre.Tapasztalatom szerint ez megteszi a hatását.
Remélem segítettem:-)
További szép napot.Üdv:Klári

+Quote Post

Szilvocs
hozzászólás 2012-04-06 10:27
Létrehozva: #3

Mit ábrázol a fenti ikon?

Regisztrált: 2007-05-05 22:11
Innen: Igen, innen
Azonosító: 7 226 868

IDÉZET(babynoddy @ 2012-04-06 11:07) *
Sziasztok!

Szia!

Sajnálom, ami történt veled! not_i.gif

Itt, a fórumon nem szabad "gyűjtögetni" a károsultakat.

Mivel én is voltam már hasonló helyzetben, ezért első kézből kaphatsz infókat. derisive.gif

Külön-külön jelentették fel a csalót a károsultak. A Tesz a felhasználóknak nem adhatja ki egymás adatait. A rendőrség azonban összegyűjtötte a károsultakat, és egy eljárásba vonták őket.

A bírósági szakaszban is egyben kezelték a több károsult feljelentését, így ha megteszed a feljelentést, a rendőrség kezében a szálak össze fognak futni.
A TeszVesz az összes, szükséges adatot kiadhatja a nyomozóknak mind az eladóról, mind pedig a vevőiről, így derül ki, hogy kik lehetnek a károsultak, nem neked kell megkeresned őket.
Szilvi

--------------------
Karikát tartó sapkás bácsival vigyázzállásban beszélgetni tilos!

+Quote Post

babynoddy
hozzászólás 2012-04-06 10:28
Létrehozva: #4

Újonc
*

IDÉZET(klari11 @ 2012-04-06 10:22) *
Szia.
"Tilos olyan topikot nyitni, hozzászólást írni, amelyben:

másik felhasználó személyéről,
a TeszVeszen bonyolított aukciós tevékenységének vagy
az általa adott értékelések megvitatásáról van szó."
Ezt én úgy értelmezem,hogy nem szabad.
Próbáld még vele felvenni a kapcsolatot,adjál meg egy végső határidőt,kilátásba helyezve a rendőrségi feljelentést.A levelek másolatát küld el a kapcsolatfelvételre.Tapasztalatom szerint ez megteszi a hatását.
Remélem segítettem:-)
További szép napot.Üdv:Klári

Szia!

Hát ha több, mint 20 nem fogadott hívásom van csak az én mobilomról + a másik telefon, akkor azt hiszem nem akar velem kapcsolatba lépni sad.gif
A mai SMS-ben rákérdeztem, hogy postáz vagy el kell miatta mennem a rendőrségre, de nem válaszolt arra sem.

Más úton meg nem tudom, hogy szedjem össze azokat a felhasználókat, akik érintettek.

+Quote Post

babynoddy
hozzászólás 2012-04-06 10:29
Létrehozva: #5

Újonc
*

IDÉZET(Szilvocs @ 2012-04-06 10:27) *
Szia!
Sajnálom, ami történt veled! not_i.gif

Itt, a fórumon nem szabad "gyűjtögetni" a károsultakat.

Mivel én is voltam már hasonló helyzetben, ezért első kézből kaphatsz infókat. derisive.gif

Külön-külön jelentették fel a csalót a károsultak. A Tesz a felhasználóknak nem adhatja ki egymás adatait. A rendőrség azonban összegyűjtötte a károsultakat, és egy eljárásba vonták őket.

A bírósági szakaszban is egyben kezelték a több károsult feljelentését, így ha megteszed a feljelentést, a rendőrség kezében a szálak össze fognak futni.
A TeszVesz az összes, szükséges adatot kiadhatja a nyomozóknak mind az eladóról, mind pedig a vevőiről, így derül ki, hogy kik lehetnek a károsultak, nem neked kell megkeresned őket.
Szilvi

Köszönöm ez már kicsit jobban hangzik smile.gif

Volt eredménye amúgy? Pénz vagy termék ???

+Quote Post

Szilvocs
hozzászólás 2012-04-06 10:48
Létrehozva: #6

IDÉZET(babynoddy @ 2012-04-06 11:29) *
Köszönöm ez már kicsit jobban hangzik smile.gif

Volt eredménye amúgy? Pénz vagy termék ???

Elítélték a csalót, mert az ellene felhozott vádakban bűnösnek találták, de egyesével polgári pert kellett volna indítani ellene a pénzért.

Ja, én kapásból fel sem jelentettem, mert az én károm postaktg-gel, mindennel együtt nem érte el a 3.000.-Ft-ot, így aztán, úgy voltam vele, hogy ha szabit kell kivennem a rendőrségi hercehurca miatt (plusz, ugye, az útiköltségek, egyebek, mivel vidéken lakom), akkor lesz igazán nagy a károm. mosking.gif

Engem csak mint tanút keresett meg a rendőrség, itthon, ők jöttek ki hozzám, be sem kellett mennem a rendőrségre, így tettem tanúvallomást (mivel nem tettem feljelentést, de a Tesztől megkapták az én adataimat is, hogy én is károsult lehetek, így bukkantak rám).

Az ügymenet összes részéről folyamatosan kaptam a hivatalos papírokat, de bevallom, nem foglalkoztam velük, csak elolvastam, hogy van-e rám nézve valami kötelező része (pl. újabb tanúvallomás tétele, akármi, mert annak elmulasztása viszont már rám nézve is negatív lett volna), de mivel nem volt bennük semmi, ami valami kötelező jellegű dolgot rótt volna rám, ezért onnantól nem is érdekelt tovább (viszont, magamban elkönyveltem, hogy legközelebb hallgatok a megérzésemre, mert még mondtam is a családomnak, hogy ettől az eladótól azért nem vásárolok be, mert annyira rossz megérzésem van vele kapcsolatban. Megrendeltem a legolcsóbb termékét, és úgy voltam vele, hogy ha az rendben megérkezik, akkor bevásárolok nála karácsonyra. Azóta is áldom az eszem, hogy így tettem, mert volt, akit 45 ezer ft-tal károsított meg).

Szilvi

--------------------

+Quote Post

Potyoro007
hozzászólás 2012-04-11 20:28
Létrehozva: #7

Újonc
*

Regisztrált: 2007-02-26 14:57
Azonosító: 6 817 471

Jelentsd csak fel nyugodtan, és ha tudsz pár felhasználónevet akik esetlegesen sértettek lehetnek, akkor azt is add meg a feljelentéskor. Az lehet, hogy a tiéd "csak" szabálysértés, de ha többen jöttök össze, akkor abból előbb-utóbb bűncselekmény lesz.
A feljelentésben terjeszd elő polgárjogi igényedet.

+Quote Post

babynoddy
hozzászólás 2012-04-14 08:07
Létrehozva: #8

Újonc
*

Sziasztok!

Köszönöm a válaszokat thank_you.gif
Szerencsére megoldódott a dolog, a csomagot végre megkaptam smile.gif

A kommunikáció sokat segített volna.

+Quote Post

rokszan
hozzászólás 2012-05-18 15:17
Létrehozva: #9

Új fórumozó

Regisztrált: 2006-05-23 09:40
Azonosító: 5 265 748

IDÉZET(babynoddy @ 2012-04-06 10:07) *
Sziasztok!

Az a baj ezekkel a csalókkal, hogy lejáratják a kereskedőket és ezeket az internetes kereskedelemmel foglalkozó oldalakat. Én is megjártam, elutaltam a pénzt és nem kaptam meg az árut. Most irt egy levelet valaki teljesen más emilcimről hogy ő csak nyitott egy bankszámlát a barátnőjének, aki megkérte erre, mondván, hogy csak a segélyt utalnák oda neki. És sirt ritt a levélben, hogy szegény a barátnője és a beteg anyukájának kell gyógyszer. Nehogy meghatódjatok az ilyen dumáktól. Ez okirat hamisitás és csalás és a tisztességes kereskedők esélyeinek rontása. Lopásra és csalásra és az emberek becsapására nincs mentség! Utálom ha hülyének néznek! Most kért még két hét haladékot, hogy visszautalja nekem a pénzt, de megírtam neki, hogy rendben, várok, de utána elmegyek és feljelentem és igenis végigcsinálom az egész hercehurcát, akármennyi pénzről is van szó! Mert itt az elvről van szó. Én rendszeresen vásárolok a netről és nagyon sok cég ebből él és az ilyen csalók tönkreteszik őket, mert az emberek elvesztik a bizalmukat az ilyen típusú kereskedelemben. Amerikában pl ezeket a csalásokat sokkal szigorúbban büntetik, pont azért, mert könnyű elkövetni és nagy károkat okoznak a bizalomban. Aki minket becsapott, ő börtönben van most, mondjuk nem csak minket vert át.
Én mégis úgy érzem, hogy ez nem rólam szól, ma is vettem valamit az interneten.

+Quote Post

l198012281
hozzászólás 2012-05-21 22:13
Létrehozva: #10

Új fórumozó

Regisztrált: 2009-05-31 21:14
Azonosító: 13 828 616

Én is sajnos voltam már károsult!
Az illető játékokat árult, nagyon sokunkat megkárosított, én 500ft-ot buktam. Ami igazán bosszantot az az volt hogy az illető tele volt pozitív értékelésekkel!
Na már mindegy én sem jelentettem fel mert "kicsi! volt az érték, szerintem a tesz vesz jelentette fel az illetőt, vagy valaki feljelentése alapján lekérték az adatainkat a tesztől. Kaptam a rendőrségről egy idézést engem is tanúként hallgattak meg. Kb. 3 éve történt karácsony környékén. Talán Szilvi te is ennél az eladónál jártad meg?
Most kaptam levelet a rendőrségről, hogy befejezték a nyomozást és most lesz vádemelés!
Jó gyorsan történnek a dolgok igaz?
Kitartást, sajnálom hogy így jártál.
Rita

+Quote Post

l198012281
hozzászólás 2012-05-21 22:16
Létrehozva: #11

Új fórumozó

Regisztrált: 2009-05-31 21:14
Azonosító: 13 828 616

IDÉZET(l198012281 @ 2012-05-21 22:13) *
Én is sajnos voltam már károsult!
Az illető játékokat árult, nagyon sokunkat megkárosított, én 500ft-ot buktam. Ami igazán bosszantot az az volt hogy az illető tele volt pozitív értékelésekkel!
Na már mindegy én sem jelentettem fel mert "kicsi! volt az érték, szerintem a tesz vesz jelentette fel az illetőt, vagy valaki feljelentése alapján lekérték az adatainkat a tesztől. Kaptam a rendőrségről egy idézést engem is tanúként hallgattak meg. Kb. 3 éve történt karácsony környékén. Talán Szilvi te is ennél az eladónál jártad meg?
Most kaptam levelet a rendőrségről, hogy befejezték a nyomozást és most lesz vádemelés!
Jó gyorsan történnek a dolgok igaz?
Kitartást, sajnálom hogy így jártál.
Rita

Bocs elírtam 5000ft-ot akartam írni.

+Quote Post

Betti70
hozzászólás 2012-05-24 17:00
Létrehozva: #12

Lelkes újonc
**

Regisztrált: 2006-05-21 22:59
Azonosító: 5 260 448

Sziasztok!

Sajnos velem is megesett most, hogy utaltam már egy hónapja és nem kapom meg a csomagomat. Az emailjeimre nem válaszol, a telefonszáma kikapcsoltat jelez és ráadásul már azóta inaktív felhasználó lett. A probléma csak az, hogy a nevén kívül semmit nem tudok róla. Nincs meg a címe sem, mert nem kaptam meg a termék vásárlásakor.

Mit tudok tenni? Van egyáltalán valami esélyem?

Köszönöm előre is a segítséget.

Üdv: Betti70

+Quote Post

Szilvocs
hozzászólás 2012-05-24 17:09
Létrehozva: #13

IDÉZET(Betti70 @ 2012-05-24 18:00) *
Sziasztok!

Sajnos velem is megesett most, hogy utaltam már egy hónapja és nem kapom meg a csomagomat. Az emailjeimre nem válaszol, a telefonszáma kikapcsoltat jelez és ráadásul már azóta inaktív felhasználó lett. A probléma csak az, hogy a nevén kívül semmit nem tudok róla. Nincs meg a címe sem, mert nem kaptam meg a termék vásárlásakor.

Mit tudok tenni? Van egyáltalán valami esélyem?

Köszönöm előre is a segítséget.

Szia Betti!

A Segítség menüben ez olvasható:

Amennyiben a vételárat már átutaltad és a partner nem jelentkezik, nem érhető el, akkor kérjük tedd meg a következő lépéseket:

- Értesítsd az eladót e-mailben, ha ésszerű határidőn belül nem jelentkezik, és nem rendezi az adásvételt, akkor a rendőrségen feljelentést teszel!
- A felszólító levél sikertelensége esetén javasoljuk, hogy a feljelentést valóban tedd meg!
- Neked, mint a megkárosított félnek, a lakóhelye szerinti illetékes rendőrkapitányságon célszerű feljelentést tenned ismeretlen tettes ellen.
- A feljelentéshez javasoljuk mellékelni nyomtatott formában a terméklapot, az illetővel folytatott levelezésedet és minden egyéb dokumentumot, amely az adásvétellel kapcsolatban a rendelkezésedre áll.
- Ha a feljelentés után elindítják a nyomozást, a nyomozó hatóság általában hivatalos megkereséssel fordul a TeszVeszhez, hogy a nyomozás sikere érdekében még hiányzó adatokat beszerezzék. Ilyen esetben a TeszVesz a lehető legteljesebb tájékoztatást adja, hiszen a nyomozás eredményes lezárása és az elkövető kézre kerítése közös érdekünk.

Szilvi

--------------------

+Quote Post

Betti70
hozzászólás 2012-05-24 17:13
Létrehozva: #14

Lelkes újonc
**

IDÉZET(Szilvocs @ 2012-05-24 17:09) *
Szia Betti!

A Segítség menüben ez olvasható:

Amennyiben a vételárat már átutaltad és a partner nem jelentkezik, nem érhető el, akkor kérjük tedd meg a következő lépéseket:

- Értesítsd az eladót e-mailben, ha ésszerű határidőn belül nem jelentkezik, és nem rendezi az adásvételt, akkor a rendőrségen feljelentést teszel!
- A felszólító levél sikertelensége esetén javasoljuk, hogy a feljelentést valóban tedd meg!
- Neked, mint a megkárosított félnek, a lakóhelye szerinti illetékes rendőrkapitányságon célszerű feljelentést tenned ismeretlen tettes ellen.
- A feljelentéshez javasoljuk mellékelni nyomtatott formában a terméklapot, az illetővel folytatott levelezésedet és minden egyéb dokumentumot, amely az adásvétellel kapcsolatban a rendelkezésedre áll.
- Ha a feljelentés után elindítják a nyomozást, a nyomozó hatóság általában hivatalos megkereséssel fordul a TeszVeszhez, hogy a nyomozás sikere érdekében még hiányzó adatokat beszerezzék. Ilyen esetben a TeszVesz a lehető legteljesebb tájékoztatást adja, hiszen a nyomozás eredményes lezárása és az elkövető kézre kerítése közös érdekünk.

Szilvi

Szia Szilvi!

Köszönöm szépen a segítséget. A probléma az, hogy nem tudom a lakcímét, mert a változások óta a rendszerüzenetekben már nem szerepel a lakcím. sad.gif

+Quote Post

Szilvocs
hozzászólás 2012-05-24 17:14
Létrehozva: #15

IDÉZET(l198012281 @ 2012-05-21 23:16) *
Bocs elírtam 5000ft-ot akartam írni.

Szia Rita!

Bocsánat, most néztem csak be ide, látom, hogy írtál nekem.

Igen, én is ugyanattól az eladótól rendeltem, mint te, és én is most kaptam meg a papírkámat a rendőrségtől, hogy mehetek betekinteni a papírokba. És valóban, nagyon régen volt már az eset...

És tényleg volt egy csomó pozitívja, azt viszont már a vásárláskor észrevettem, hogy egyiket sem játékért kapta, mert arra direkt ránéztem. Használt ruházatos pozitívjai voltak csak, eladóként alig, inkább vásárlóként szedte össze a sok pontot. Ez is gyanús volt nekem, de azért csak hagytam magam átvágni! headbang.gif
Szilvi

A hozzászólást -Szilvocs- szerkesztette a következő időpontban: 2012-05-24 17:15

--------------------

+Quote Post

Szilvocs
hozzászólás 2012-05-24 17:18
Létrehozva: #16

IDÉZET(Betti70 @ 2012-05-24 18:13) *
Szia Szilvi!

Köszönöm szépen a segítséget. A probléma az, hogy nem tudom a lakcímét, mert a változások óta a rendszerüzenetekben már nem szerepel a lakcím. sad.gif

Betti, nem fog kelleni a lakcím.
Azt majd lekéri a TeszVesztől/Vaterától a rendőrség, nekik joguk van hozzá.
Már (sajnos...) fel vannak készülve arra, hogy a károsultak a kinyomtatott terméklappal és az eladó e-mail címével fognak becammogni a rendőrségre, és persze, az utalási adatokat se felejtsük ki. Bankszámlaszám alapján viszont legalább egy igazi, hús-vér ember elérhető, mert a bankok fiktív személyeknek nem nyitnak számlát, így ez a rendőrségnek már egy jó kiindulási pont.
Szilvi

--------------------

+Quote Post

Betti70
hozzászólás 2012-05-24 17:22
Létrehozva: #17

Lelkes újonc
**

IDÉZET(Szilvocs @ 2012-05-24 17:18) *
Betti, nem fog kelleni a lakcím.
Azt majd lekéri a TeszVesztől/Vaterától a rendőrség, nekik joguk van hozzá.
Már (sajnos...) fel vannak készülve arra, hogy a károsultak a kinyomtatott terméklappal és az eladó e-mail címével fognak becammogni a rendőrségre, és persze, az utalási adatokat se felejtsük ki. Bankszámlaszám alapján viszont legalább egy igazi, hús-vér ember elérhető, mert a bankok fiktív személyeknek nem nyitnak számlát, így ez a rendőrségnek már egy jó kiindulási pont.
Szilvi

Értem... Menjek be a mi Rendőrkapitányságunkra és tegyek bejelentést.

Köszönöm a segítséget. Várok még egy hetet és utána megteszem a szükséges lépéseket.

Üdv: M.Bea

+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 felhasználó olvassa jelenleg ezt a témát (1 vendég és 0 anonim felhasználó)
0 felhasználó: