Eltünt ajánlott küldemény |
|
|
|
|
2012-06-20 13:07
|
Lelkes újonc

Csoport: Teljes jogú felhasználó
Regisztrált: 2008-11-13 18:55
Azonosító: 11 960 907
|
Sziasztok !!
segítséget szeretnék kérni , 06.08 - án feladtam ajánlottan egy csomagot ami sajnos nem ért célba , érdeklődtem a postán de nem látják csak azt , hogy innen tőlünk elment de , hogy hol van azt nem tudják . A posta vezető azt mondta , hogy csak 25 -én tudja elindítani a tudakózványt hamarabb nem ,ezt én megértem de a vevő nem ígazán érti mert ö már most szeretné a vételárat + posta árát . Mikkor kell nekem vissza fizetni most vagy a kártérítés után ? Járt már valaki így ? Mennyi ennek az átfutási ideje vajon ?
Előre is köszönöm a segítséget .
--------------------
leveske13
|
|
|
|
|
|
|
2012-06-20 13:34
|
|
|
IDÉZET(leveske13 @ 2012-06-20 14:07)  Sziasztok !!
segítséget szeretnék kérni , 06.08 - án feladtam ajánlottan egy csomagot ami sajnos nem ért célba , érdeklődtem a postán de nem látják csak azt , hogy innen tőlünk elment de , hogy hol van azt nem tudják . A posta vezető azt mondta , hogy csak 25 -én tudja elindítani a tudakózványt hamarabb nem ,ezt én megértem de a vevő nem ígazán érti mert ö már most szeretné a vételárat + posta árát . Mikkor kell nekem vissza fizetni most vagy a kártérítés után ? Járt már valaki így ? Mennyi ennek az átfutási ideje vajon ?
Előre is köszönöm a segítséget . A küldeményt nem az eladó veszíti el, hanem a posta. Meg kell várni a 25-ét, és akkor, ha addig még mindig nem kapja meg a címzett, be kell adni a tudakozványt. Azt követően a posta hivatalból megpróbálja előkeríteni. Elképzelhető, hogy kideríti, kézbesítve lett, de az is lehet, hogy elveszettnek tekinti. Ezt mindenképpen meg kell várni. Ha mégis az az eredmény, hogy kézbesítve lett, akkor semmi teendő nincs. Ha elveszett, akkor pedig onnantól már hamar fizet a posta. Addig viszont van egy kb 30 napos átfutási idő (most általánosságban beszélek). Én nem fizetnék előre, ugyanis amíg a posta nem mondja ki, hogy elveszett, addig nem veszett el. Ráadásul ez tényleg a posta és a címzett közötti vizsgálódás lesz, amibe a feladónak semmi belelátása nincs.
--------------------
"Attól, hogy felnéztem az égre, még nem lettem csillagász" /korabeli népi bölcsesség/
|
|
|
|
|
|
|
2012-06-20 14:41
|
Lelkes újonc

|
IDÉZET(cit1rom @ 2012-06-20 13:34)  A küldeményt nem az eladó veszíti el, hanem a posta. Meg kell várni a 25-ét, és akkor, ha addig még mindig nem kapja meg a címzett, be kell adni a tudakozványt. Azt követően a posta hivatalból megpróbálja előkeríteni. Elképzelhető, hogy kideríti, kézbesítve lett, de az is lehet, hogy elveszettnek tekinti. Ezt mindenképpen meg kell várni. Ha mégis az az eredmény, hogy kézbesítve lett, akkor semmi teendő nincs. Ha elveszett, akkor pedig onnantól már hamar fizet a posta. Addig viszont van egy kb 30 napos átfutási idő (most általánosságban beszélek). Én nem fizetnék előre, ugyanis amíg a posta nem mondja ki, hogy elveszett, addig nem veszett el. Ráadásul ez tényleg a posta és a címzett közötti vizsgálódás lesz, amibe a feladónak semmi belelátása nincs. Köszönöm kicsit most megnyugodtam , igaz a vevő azt írta az előbb , hogy Péntekig utaljam el neki az összeget mert neki kell a pénz de biztos , hogy nem utalom addig el amíg nem kapom meg a postától az összeget .Max kapok egy negatívat nem tudok mit csinálni . szép napot
--------------------
leveske13
|
|
|
|
|
|
|
2012-06-20 14:48
|
|
|
IDÉZET(leveske13 @ 2012-06-20 15:41)  Köszönöm kicsit most megnyugodtam , igaz a vevő azt írta az előbb , hogy Péntekig utaljam el neki az összeget mert neki kell a pénz de biztos , hogy nem utalom addig el amíg nem kapom meg a postától az összeget .Max kapok egy negatívat nem tudok mit csinálni .
szép napot De neki a posta tartozik, nem te. Te csak a postától kapott pénzének közvetítője leszel.
--------------------
"Attól, hogy felnéztem az égre, még nem lettem csillagász" /korabeli népi bölcsesség/
|
|
|
|
|
|
|
2012-06-20 15:17
|
|
|
IDÉZET(cit1rom @ 2012-06-20 14:48)  De neki a posta tartozik, nem te. Te csak a postától kapott pénzének közvetítője leszel. Na pont ezt akartam én is írni. Nem értem, hogy a vevő ezen mit nem ért.
|
|
|
|
|
|
|
2012-06-20 15:35
|
|
|
IDÉZET(leveske13 @ 2012-06-20 14:41)  Köszönöm kicsit most megnyugodtam , igaz a vevő azt írta az előbb , hogy Péntekig utaljam el neki az összeget mert neki kell a pénz de biztos , hogy nem utalom addig el amíg nem kapom meg a postától az összeget .Max kapok egy negatívat nem tudok mit csinálni .
szép napot LNK-val adtad fel vagy csak sima ajánlottként?
|
|
|
|
|
|
|
2012-06-20 15:38
|
|
|
IDÉZET(leveske13 @ 2012-06-20 14:07)  Sziasztok !!
Előre is köszönöm a segítséget . Pont ma adtam be egy tudakozványt. A rendszerben csak annyi látszik, hogy május 21-én feladtam X postán (ugyanott), semmi több, hogy megérkezett volna Y postára A hölgy mondta, hogy "jaj, ez lehet, hogy el sem ment innen..." Majd pár perc múlva, hogy "á, ez valószínűleg postaládába lett kézbesítve..." Persze, mondom, 3 perc alatt eszébe jutott ... (a sablon, kártérítés alól kibúvó válasz), biztos ő kézbesítette 70 km-rel arrébb ... Mondtam neki, hogy ezt előre bocsátom, nem fogadom el válaszként, mert tisztán látszik, hogy a címzett posta sem kapta meg. Teljesen ostobának nézik az embert, elkeserítő ....
--------------------
Eszter
Minden székből más a panoráma ...
|
|
|
|
|
|
|
2012-06-20 15:42
|
Lelkes újonc

|
Na most már azzal vagyok fenyegetve , hogy ha holnap nem kapja meg akkor feljelent tök jó !!!!
--------------------
leveske13
|
|
|
|
|
|
|
2012-06-20 15:44
|
Lelkes újonc

|
IDÉZET(puttonyos8 @ 2012-06-20 15:35)  LNK-val adtad fel vagy csak sima ajánlottként? Csak sima ajánlottként adtam fel mindig így szoktam
--------------------
leveske13
|
|
|
|
|
|
|
2012-06-20 15:45
|
|
|
IDÉZET(leveske13 @ 2012-06-20 15:41)  Köszönöm kicsit most megnyugodtam , igaz a vevő azt írta az előbb , hogy Péntekig utaljam el neki az összeget mert neki kell a pénz de biztos , hogy nem utalom addig el amíg nem kapom meg a postától az összeget .Max kapok egy negatívat nem tudok mit csinálni .
szép napot Semmi szín alatt ne utald a pénzt! Mi van ha kiderül, hogy levélszekrénybe lett kézbesítve? A negát megtudod válaszolni Egyenlőre úgy áll a dolog, hogy Te tudod bizonyítani a feladást, ő nem tudja bizonyítani hogy nincs ott a termék.
--------------------
Julianna
|
|
|
|
|
|
|
2012-06-20 15:46
|
|
|
IDÉZET(leveske13 @ 2012-06-20 16:42)  Na most már azzal vagyok fenyegetve , hogy ha holnap nem kapja meg akkor feljelent tök jó !!!! Mehet a sóhivatalba! Írd már meg neki bizonyítsa be, hogy nincs ott a termék!
--------------------
Julianna
|
|
|
|
|
|
|
2012-06-20 15:48
|
|
|
IDÉZET(suzukimaruti @ 2012-06-20 16:46)  Mehet a sóhivatalba! Írd már meg neki bizonyítsa be, hogy nincs ott a termék! Szerintem meg nem kell semmit bizonyítania, egyelőre a posta szerint sem kapta meg.
--------------------
|
|
|
|
|
|
|
2012-06-20 15:49
|
|
|
IDÉZET(leveske13 @ 2012-06-20 15:44)  Csak sima ajánlottként adtam fel mindig így szoktam Az ajánlott küldeményre mondhatják azt, hogy levélszekrénybe lett kézbesítve, s ha félig kilóg, valaki kihúzza, a posta mossa kezeit. Az LNK (Levélszekrénybe Nem Kézbesíthetőt) viszont alá kell iratnia a postásnak - ez csak plusz 10 ft, én ha csak lehet, mindig így adom fel - a vevővel való egyeztetés után) Semmiképpen ne fizess neki, ha Te tudod bizonyítani, hogy feladtad, írd meg neki a ragszámot, ha annyira pattogód, akkor járjon Ő is utána
A hozzászólást -puttonyos8- szerkesztette a következő időpontban: 2012-06-20 15:53
|
|
|
|
|
|
|
2012-06-20 15:50
|
|
|
IDÉZET(cit1rom @ 2012-06-20 16:48)  Szerintem meg nem kell semmit bizonyítania, egyelőre a posta szerint sem kapta meg. Ezt értettem. Viszont fellázít mikor valaki ennyire erőszakos, holott nem az eladó hibája, hogy nincs ott a termék.
--------------------
Julianna
|
|
|
|
|
|
|
2012-06-20 15:51
|
|
|
IDÉZET(suzukimaruti @ 2012-06-20 15:50)  Ezt értettem. Viszont fellázít mikor valaki ennyire erőszakos, holott nem az eladó hibája, hogy nincs ott a termék.
|
|
|
|
|
|
|
2012-06-20 15:52
|
Lelkes újonc

|
Ez ígaz , hogy posta szerint sem ért még oda de nem értem , hogy mért fenyegetőzik ma már 4 levelet kaptam töle idáig , állkandoan hivogatott és nem érti meg , hogy erről én nem tehetek . Most meg már holnap feljelent ha nem utalom neki vissza az összeget .
--------------------
leveske13
|
|
|
|
|
|
|
2012-06-20 15:53
|
|
|
IDÉZET(suzukimaruti @ 2012-06-20 16:50)  Ezt értettem. Viszont fellázít mikor valaki ennyire erőszakos, holott nem az eladó hibája, hogy nincs ott a termék. Sajnos azt sokan nem értik, hogy az eladónak fizettek, mégsem ő tartozik a pénzükkel. Ez bosszantó, de ha bosszant, akkor sem írnék a vevőnek ilyet, ha egyszer nem így van.
--------------------
|
|
|
|
|
|
|
2012-06-20 15:54
|
Lelkes újonc

|
A ragszámot már megírtam neki nem is egyszer de állitolag neki a postán azt mondták ott náluk , hogy ök erről a küldeményröl nem tudnak semmit , lehet hogy fel sem adtam .
--------------------
leveske13
|
|
|
|
|
|
|
2012-06-20 15:54
|
|
|
IDÉZET(leveske13 @ 2012-06-20 16:52)  Ez ígaz , hogy posta szerint sem ért még oda de nem értem , hogy mért fenyegetőzik ma már 4 levelet kaptam töle idáig , állkandoan hivogatott és nem érti meg , hogy erről én nem tehetek . Most meg már holnap feljelent ha nem utalom neki vissza az összeget . Jó ha sok ideje és pénze van, akkor menjen jelentgessen. Te tiszta vagy, kezedbe a papír, hogy feladtad. Közöld vele feljelentést a rendőrségen tegyen.
--------------------
Julianna
|
|
|
|
|
|
|
2012-06-20 15:56
|
|
|
IDÉZET(leveske13 @ 2012-06-20 16:54)  A ragszámot már megírtam neki nem is egyszer de állitolag neki a postán azt mondták ott náluk , hogy ök erről a küldeményröl nem tudnak semmit , lehet hogy fel sem adtam . Jó írd meg nem kell a púder! Max azt mondták hogy elindult de nincs tovább, hogy merre jár.
--------------------
Julianna
|
|
|
|
|
2 felhasználó olvassa jelenleg ezt a témát (2 vendég és 0 anonim felhasználó)
0 felhasználó:
|