Hogy van ez a játék?, valaki emlékszik? |
|
|
|
|
2012-06-22 11:42
|
|
|
Sziasztok! Nem tudom érthető leszek e de igyekszem. Régen mikor kislány voltam sokat játszottunk a barátnőmmel olyat hogy szemben álltunk és szemből egymáskezét ütögettük és valamilyen mondókát mondtunk hozzá. Mintha pacsit adtunkvolnaolyasmi csak épp ritmusra többször egymás után. Ebben kérném a segítségeteket mert a lányom is látta ezt az oviban hogy mások játszották és nem emlékszünk rá se Ő sem én, de szeretnénk ilyet játszani, hátha valaki tudja. Valamint ha tudtok még valami klassz kis szójátékot azt is megoszthatnátok velünk. A hagyományosakkal sokat játszunk, most próbáljuk bővíteni a gyerek szókincsét.
|
|
|
|
|
|
|
2012-06-22 12:05
|
|
|
nem emlékszem szórol szóra és szinte tuti hogy nem jól fogom írni:D
Antanténusz szórakatémusz szóraka tiki taka vigyenel a vén krampusz......húúú az eleje biztos a vége nem:((((( és az utolsónak el kell kapnia a kezét mert ha beleütnek akkor kiesik:)
--------------------
A sérült gyöngyszemet ki lehet csiszolni és visszanyerheti eredeti fényét, de a könnyelműen kiejtett szónak nincsen orvossága.
|
|
|
|
|
|
|
2012-06-22 12:10
|
|
|
IDÉZET(ninca80 @ 2012-06-22 12:42)  Sziasztok! Nem tudom érthető leszek e de igyekszem. Régen mikor kislány voltam sokat játszottunk a barátnőmmel olyat hogy szemben álltunk és szemből egymáskezét ütögettük és valamilyen mondókát mondtunk hozzá. Mintha pacsit adtunkvolnaolyasmi csak épp ritmusra többször egymás után. Ebben kérném a segítségeteket mert a lányom is látta ezt az oviban hogy mások játszották és nem emlékszünk rá se Ő sem én, de szeretnénk ilyet játszani, hátha valaki tudja. Valamint ha tudtok még valami klassz kis szójátékot azt is megoszthatnátok velünk. A hagyományosakkal sokat játszunk, most próbáljuk bővíteni a gyerek szókincsét. Bagdadban: Bagdadban, ülnek az arabok az ablakban, száraz falevelet sodor a szél, bagdadi öregapám igy mesél: Messze Keleten Bagdadban Élt egy mohamed, Musztafa A mecsettől balra egy utcában Papucsot készített napszámban Egyszer derekasan felbőszült Másnap reggel megnősült Musztafa mohamed mit tettél? Jaj de daliás férj lettél Nelli a felesége megkérte, rossz a papucsa menése, az alacsony sarkot utálja, tegyenek sarkot a sarkára. Mit lehetett,hát mi tenni, igy lett a papucs 10 centi, Muszatafa Mohamed mit tettél, jaj de alacsony férj lettél
--------------------
Én mindenhez értek! Persze vannak dolgok, amiket még nem próbáltam.Győzd le a kísértést, hogy kiöntsd a lelkedet bárkinek is, mert utána neked is végig kell hallgatnod őt, és hidd el: te jársz rosszabbul. Hol van az ő baja érdekességben és fontosságban a tiédtől?! Moldova György
|
|
|
|
|
|
|
2012-06-22 12:11
|
|
|
Volt nekem egy pizsamám, Egy pizsi-pizsi-pizsamám nem volt nekem más ruhám, Csak a pizsamám.
Végig mentem az utcán, A budapesti Fő utcán És nem tudták, hogy mi vagyok Fiu-e vagy lány?
Jött egy rendőr, döcögött, A szíve csak úgy lötyögött már messziről rám kiált: Maga pizsamás!
Mért jár maga bugyiba becsukom a dutyiba megmagyaráztam neki, Hogy ez pizsamabugyi!
--------------------
Én mindenhez értek! Persze vannak dolgok, amiket még nem próbáltam.Győzd le a kísértést, hogy kiöntsd a lelkedet bárkinek is, mert utána neked is végig kell hallgatnod őt, és hidd el: te jársz rosszabbul. Hol van az ő baja érdekességben és fontosságban a tiédtől?! Moldova György
|
|
|
|
|
|
|
2012-06-22 12:14
|
|
|
Pinki nagyon köszönöm de ez még egyik sem az.  Az Antanténuszt azt szoktuk labdával játszani.
|
|
|
|
|
|
|
2012-06-22 12:29
|
Lelkes újonc

Csoport: Teljes jogú felhasználó
Regisztrált: 2012-05-29 12:41
Azonosító: 1 560 590
|
Alma - alma piros alma, 'mék szint szereted a legjobban, van e rajtad olyan szín? Ezt többen játszák a lányomék, mindkét kézzel, valaki ezt szótagolva mondja, akihez a vége ér, az mond színt, utána akihez ér, megmondja, hogy van e rajta olyan, ha nincs, akkor az egyik kezét elteszi, és kiesik, ha mégegyszer így jár. Remélem érthetően írtam.
--------------------
Carpe Diem!
|
|
|
|
|
|
|
2012-06-22 12:49
|
|
|
IDÉZET(amarillisz85 @ 2012-06-22 13:29)  Alma - alma piros alma, 'mék szint szereted a legjobban, van e rajtad olyan szín? Ezt többen játszák a lányomék, mindkét kézzel, valaki ezt szótagolva mondja, akihez a vége ér, az mond színt, utána akihez ér, megmondja, hogy van e rajta olyan, ha nincs, akkor az egyik kezét elteszi, és kiesik, ha mégegyszer így jár. Remélem érthetően írtam.  Igen értem köszi, érthetően írtad de még mindig nem ez az amire én gondolok, de ki fogjuk próbálni bár így nyáron a játszón nem túl jó lesz ez nekünk mert csak egy db ruha van rajtuk,az se túl sok színű. De azért köszi. Valaki talán majd jön és emlékszik arra amire én gondolok.
|
|
|
|
|
|
|
2012-06-22 13:40
|
Újonc

Regisztrált: 2011-07-25 17:05
Azonosító: 1 473 047
|
Első emelet, tilos a bemenet, Kisbaba született, oááá, oááá! Anyuka, kérem, cumika kell, Cumika nélkül nem alszom el! Cumi a számba', én meg az ágyba', Anyuka, kérem, cumika kell! -- Oáááá! És akkor ezt az apukával kell tovább!hogy apuka kérem százaska kell százaska nélkül nem alszom el százas a zsebemben én meg a ligetben ugy alszom el!! Én erre emlékszem hogy ezt játszottuk gyerekként,nem tudom nem e erre gondoltál???!! IDÉZET(ninca80 @ 2012-06-22 12:49)  Igen értem köszi, érthetően írtad de még mindig nem ez az amire én gondolok, de ki fogjuk próbálni bár így nyáron a játszón nem túl jó lesz ez nekünk mert csak egy db ruha van rajtuk,az se túl sok színű. De azért köszi. Valaki talán majd jön és emlékszik arra amire én gondolok.
|
|
|
|
|
|
|
2012-06-22 13:45
|
|
|
IDÉZET(kicsilany18 @ 2012-06-22 14:40)  Első emelet, tilos a bemenet, Kisbaba született, oááá, oááá!
Anyuka, kérem, cumika kell, Cumika nélkül nem alszom el!
Cumi a számba', én meg az ágyba', Anyuka, kérem, cumika kell! -- Oáááá! És akkor ezt az apukával kell tovább!hogy apuka kérem százaska kell százaska nélkül nem alszom el százas a zsebemben én meg a ligetben ugy alszom el!! Én erre emlékszem hogy ezt játszottuk gyerekként,nem tudom nem e erre gondoltál???!! Szia! Nem ugrik be, de köszi szimpatikus kis versike biztosan ki fogjuk próbálni.
|
|
|
|
|
|
|
2012-06-22 13:47
|
Újonc

|
IDÉZET(ninca80 @ 2012-06-22 13:45)  Szia! Nem ugrik be, de köszi szimpatikus kis versike biztosan ki fogjuk próbálni.  Igazán nincs mit!!
|
|
|
|
|
|
|
2012-06-22 14:46
|
|
|
IDÉZET(ninca80 @ 2012-06-22 11:42)  Sziasztok! Nem tudom érthető leszek e de igyekszem. Régen mikor kislány voltam sokat játszottunk a barátnőmmel olyat hogy szemben álltunk és szemből egymáskezét ütögettük és valamilyen mondókát mondtunk hozzá. Mintha pacsit adtunkvolnaolyasmi csak épp ritmusra többször egymás után. Ebben kérném a segítségeteket mert a lányom is látta ezt az oviban hogy mások játszották és nem emlékszünk rá se Ő sem én, de szeretnénk ilyet játszani, hátha valaki tudja. Valamint ha tudtok még valami klassz kis szójátékot azt is megoszthatnátok velünk. A hagyományosakkal sokat játszunk, most próbáljuk bővíteni a gyerek szókincsét. Szia! Nem tudom erre gondoltál-e esetleg: -An-taka-ténusz-szó-óre-ómáne-óme-neo-neo-ti-ti-ti-ó-teo-teo-ti-ti-ti-ó-mán-dzsó-fix. Ennek van millió változata,kb. a többi verzió is hasonló magvas tartalommal bír :-)) ,nekem így maradt meg. Üdv., Márti.
--------------------
[font="Comic Sans MS"][/font] Gyermek vagyok. Ki hunyorgó szemmel nézi a felhők mögül csillogó Napot, Csodálva bámulom még, A virágok szirmain táncoló harmatot, Arcomból kisimít a szél egy kósza tincset, Finoman érint,mint egy drága kincset, Nap!Csillagok!Szél!Nézd ez lettem én! Egy felnőttbőrbe bújt gyermek e föld kerekén!
|
|
|
|
|
|
|
2012-06-22 15:00
|
Újonc

Regisztrált: 2010-12-17 13:37
Azonosító: 1 413 526
|
IDÉZET(ninca80 @ 2012-06-22 11:42)  Sziasztok! Nem tudom érthető leszek e de igyekszem. Régen mikor kislány voltam sokat játszottunk a barátnőmmel olyat hogy szemben álltunk és szemből egymáskezét ütögettük és valamilyen mondókát mondtunk hozzá. Mintha pacsit adtunkvolnaolyasmi csak épp ritmusra többször egymás után. Ebben kérném a segítségeteket mert a lányom is látta ezt az oviban hogy mások játszották és nem emlékszünk rá se Ő sem én, de szeretnénk ilyet játszani, hátha valaki tudja. Valamint ha tudtok még valami klassz kis szójátékot azt is megoszthatnátok velünk. A hagyományosakkal sokat játszunk, most próbáljuk bővíteni a gyerek szókincsét. Szia, Nem tudom, hogy a következő dalocska, amire gondoltál, de itt is a lényeg, hogy egymás felé fordulva, egymás tenyerét ütögetve, vagy közé iktatott tapssal kell játszani. Az utolsó versszakra nem teljesen emlékszem  Paprika Jancsi a zöld erdőben, két cintányér a kezében, zimme zumm, zimme zumm, recefice bum-bum-bum. zendül az erdő a cintányértól, paprika jancsi vígan táncol, zimme zumm, zimmezumm, recefice bum-bum-bum. megöli a betörőket, csókolgatja az csinos nőket, zimme zumm, zimmezumm, recefice bum-bum-bum. ám egyszer csak jól megbánja két csinos nő pofon vágja, zimme zumm, zimmezumm, recefice bum-bum-bum. elvitték a kis kórházba, kis kórházból a nagy kórházba zimme zumm, zimmezumm, recefice bum-bum-bum. nagy korházból temetőbe ráírták egy rohadt tökre: itt fekszik a világ ökre zimezumm zimmezum rece fice bumburnyák. Üdv., Ani
|
|
|
|
|
|
|
2012-06-22 18:20
|
|
|
IDÉZET(ninca80 @ 2012-06-22 11:42)  Sziasztok! Nem tudom érthető leszek e de igyekszem. Régen mikor kislány voltam sokat játszottunk a barátnőmmel olyat hogy szemben álltunk és szemből egymáskezét ütögettük és valamilyen mondókát mondtunk hozzá. Mintha pacsit adtunkvolnaolyasmi csak épp ritmusra többször egymás után. Ebben kérném a segítségeteket mert a lányom is látta ezt az oviban hogy mások játszották és nem emlékszünk rá se Ő sem én, de szeretnénk ilyet játszani, hátha valaki tudja. Valamint ha tudtok még valami klassz kis szójátékot azt is megoszthatnátok velünk. A hagyományosakkal sokat játszunk, most próbáljuk bővíteni a gyerek szókincsét. Szia! Mi így tapsoltunk folyamatosan: Taps után páros kéz partnerrel összeütve Taps után jobb kéz partner jobb kezével összeütve Taps után bal kéz partner bal kezével összeütve Taps után megint mindkét kéz, és ez ismétlődik A mondókánk volt: Antanténusz, szórakaténusz, szóraka tiki taka, ele vele bim bam busz, vigyen el a kis krampusz!
|
|
|
|
|
|
|
2012-06-22 18:44
|
|
|
IDÉZET(hegtib @ 2012-06-22 16:00)  Szia, Nem tudom, hogy a következő dalocska, amire gondoltál, de itt is a lényeg, hogy egymás felé fordulva, egymás tenyerét ütögetve, vagy közé iktatott tapssal kell játszani. Az utolsó versszakra nem teljesen emlékszem  Paprika Jancsi a zöld erdőben, két cintányér a kezében, zimme zumm, zimme zumm, recefice bum-bum-bum. zendül az erdő a cintányértól, paprika jancsi vígan táncol, zimme zumm, zimmezumm, recefice bum-bum-bum. megöli a betörőket, csókolgatja az csinos nőket, zimme zumm, zimmezumm, recefice bum-bum-bum. ám egyszer csak jól megbánja két csinos nő pofon vágja, zimme zumm, zimmezumm, recefice bum-bum-bum. elvitték a kis kórházba, kis kórházból a nagy kórházba zimme zumm, zimmezumm, recefice bum-bum-bum. nagy korházból temetőbe ráírták egy rohadt tökre: itt fekszik a világ ökre zimezumm zimmezum rece fice bumburnyák. Üdv., Ani ÉSSSS IGGGENNNN!  Nagyon köszönöm ez az. Máris megtanuljuk a lányommal. DE ha valakinek lesz még jó ötlete szeretettel fogadom.
|
|
|
|
|
|
|
2012-06-22 19:26
|
Újonc

|
IDÉZET(ninca80 @ 2012-06-22 18:44)  Megkérdeztem a hugomat!Itt a tényleges verziója az én versikémnek! Ki-ki-ki! Kifli utca zsemle ház Harmadik emelet kisbaba született óá-óá-óá Anyuka kérem cumika kell cumika nélkül nem alszom el cumi a számban én meg az ágyban ugy alszom el! Apuka kérem százaska kell százaska nélkül nem alszom el százas a zsebemben én meg a ligetben ugy alszom el!
|
|
|
|
|
|
|
2012-06-22 20:12
|
Lelkes újonc

Regisztrált: 2008-10-28 11:33
Azonosító: 11 799 408
|
Szia!
Nekem valami ilyen rémlik:
Gön-gön göri a göri-göri
Szu-szu bébi a mexikói
Dzsini -dzsini jaguár
Dzsini -dzsini ó ó
Dzsini -dzsini jaguár
Dzsini -dzsini ó ó
Tovább most nem jut eszembe sajnos :-(
|
|
|
|
|
|
|
2012-06-22 20:36
|
Újonc

Regisztrált: 2010-12-17 13:37
Azonosító: 1 413 526
|
IDÉZET(ninca80 @ 2012-06-22 18:44)  Szia! Örülök, hogy segíthettem. Jó játékot!  )
|
|
|
|
|
|
|
2012-06-23 09:58
|
|
|
IDÉZET(ninca80 @ 2012-06-22 11:42)  Sziasztok! Nem tudom érthető leszek e de igyekszem. Régen mikor kislány voltam sokat játszottunk a barátnőmmel olyat hogy szemben álltunk és szemből egymáskezét ütögettük és valamilyen mondókát mondtunk hozzá. Mintha pacsit adtunkvolnaolyasmi csak épp ritmusra többször egymás után. Ebben kérném a segítségeteket mert a lányom is látta ezt az oviban hogy mások játszották és nem emlékszünk rá se Ő sem én, de szeretnénk ilyet játszani, hátha valaki tudja. Valamint ha tudtok még valami klassz kis szójátékot azt is megoszthatnátok velünk. A hagyományosakkal sokat játszunk, most próbáljuk bővíteni a gyerek szókincsét. Szia! Este jutott eszembe: Sze-sze sze a szere szere tőmet szere szereti egy indiai törzsfőnőőőők. Ele ele fánton tova lovagol és buzo buzo gánnyal lődőz. Úgy hívják hogy csam csam nyam nyam miszter hakapesz Móricka. Mikor jön a jön a jézuska? Hol nap ra Énekelve jobban hangzik. Így kicsit értettlennek tűnik.
--------------------
Az élet olykor, amikor már egyáltalán nem számítunk rá, különleges ajándékokkal lep meg bennünket. [color="#FF0000"][/color]
|
|
|
|
|
|
|
2012-06-23 11:30
|
|
|
IDÉZET(ninca80 @ 2012-06-22 11:42)  Sziasztok! Nem tudom érthető leszek e de igyekszem. Régen mikor kislány voltam sokat játszottunk a barátnőmmel olyat hogy szemben álltunk és szemből egymáskezét ütögettük és valamilyen mondókát mondtunk hozzá. Mintha pacsit adtunkvolnaolyasmi csak épp ritmusra többször egymás után. Ebben kérném a segítségeteket mert a lányom is látta ezt az oviban hogy mások játszották és nem emlékszünk rá se Ő sem én, de szeretnénk ilyet játszani, hátha valaki tudja. Valamint ha tudtok még valami klassz kis szójátékot azt is megoszthatnátok velünk. A hagyományosakkal sokat játszunk, most próbáljuk bővíteni a gyerek szókincsét. Még kettő: 1/ A szere-szeretőm egy szere-szerecsen egy szere-szerecsen törzsfőnök ki ele-elefánton lova-lovagol és buzo-buzogánnyal lő A füli-füliben két kari-karika a szeme-szeme szikrát szór és úgy hívják hogy csam-csam, nyam-nyam Miszter Hakapeszi Móricka. 2/ Oh maharadzsa a szeme bandzsa a lába X a feje gipsz az orra hegyező a füle legyező szép ember volt nadrágja folt. nadrágja folt...
|
|
|
|
|
|
|
2012-06-23 12:19
|
|
|
Köszönöm szépen mentem szorgosan az új ötleteiteket. Emlékszik valaki a madzagátadós játékra?
|
|
|
|
|
1 felhasználó olvassa jelenleg ezt a témát (1 vendég és 0 anonim felhasználó)
0 felhasználó:
|