Üdvözöllek a Fórumban!

TeszVesz.hu
TeszVesz.hu fórum
TeszVesz.hu

7 Oldal V  « < 5 6 7  
Reply to this topicStart new topic
> Ido milyen feletek?, En ki vagyok purcanva !
agi228
hozzászólás 2012-10-30 16:53
Létrehozva: #121

Ági

Csoport: Teljes jogú felhasználó
Regisztrált: 2010-12-16 02:18
Innen: USA/Florida
Azonosító: 1 413 036

IDÉZET(puttonyos8 @ 2012-10-30 09:29) *
Vitagorának meg Áginak is köszi a linkeket thank_you.gif

Hát, itthon reggel még nemigen mondtak róla semmit, de aztán lassan - lassan képbe kerültem a SkyNews és internetes oldalak által.
Tudod Ági, itthon nem egészen olyan a híradás, mint az általában elvárható a hírszolgáltatástól - hanem ez úgy néz ki, hogy a 30 perces híradóból kb. 20 percig megtudhatjuk, hogy ki kit ölt meg, hogyan verte meg, felrobbant, hasba szúrta, meggyilkolta a családját, összeütközött, stb. majd jó esetben belöknek egy állatos hírt, aztán még egy mondat az amerikai elnökválasztásról - s vége.

Érdekelt volna az Obama-Romney szócsata, de azt hiszem, egyedül az ATV adta le, az is olyan későn, hogy már elaludtam addigra sad.gif...

Sajnos itt is szinte csak belfoldi hirek vannak,a kulpolitika csak erintoleges es csak nagyvonalakban. smile.gif A szocsatat neztem,azt hiszem 3 volt. A YouTube-on biztosan megtalalod oket.

--------------------
Az,hogy nem vagyok paranoiás,nem jelenti azt, hogy nem követ állandó jelleggel valaki!

Go to the top of the page

+Quote Post

puttonyos8
hozzászólás 2012-10-30 17:50
Létrehozva: #122

Fórumozó

Regisztrált: 2011-06-23 17:32
Azonosító: 1 469 030

IDÉZET(agi228 @ 2012-10-30 16:53) *
Sajnos itt is szinte csak belfoldi hirek vannak,a kulpolitika csak erintoleges es csak nagyvonalakban. smile.gif A szocsatat neztem,azt hiszem 3 volt. A YouTube-on biztosan megtalalod oket.

Izééé, hát azt elfelejtettem mondani, hogy angolul - bár tanulok - de sajnos nem tudok sad.gif

A múltkor a fiam zeneiskolája előtt (egy szép villaépület, de sajnos már azóta elköltöztettek minket onnan) megkérdezte tőlem egy turista házaspár angolul, hogy ez milyen épület? Mire összeszedtem magam és válaszoltam, hogy school. Aztán ráébredtem, hogy én ennél SOKKAL TÖBBET laugh1.gif tudok angolul, és kiegészítettem: music school. Ők meg azt hitték, hogy én beszélek angolul, s nem érték be ennyivel, erre a szemben lévő épületet is megkérdezték (az meg egy templom volt). De nem fogtak ám meg, mondtam, hogy : church smile.gif És ekkor végre elégedetten továbbmentek, megköszönve. Ez volt életem első (mélyenszántó mosking.gif ) angol párbeszéde...

Szóval az ATV szinkronizálva adta le - majd azért megpróbálom megkeresni valahol, csak mindig kevés az időm sad.gif

Azért az sem lehet semmi, amilyen munkarended Neked van... Az egész napod szét van szabdalva...

Ja, és azért az kicsit más, ha Amerikában csak belföldi hírek vannak smile.gif

A hozzászólást -puttonyos8- szerkesztette a következő időpontban: 2012-10-30 17:55

+Quote Post

puttonyos8
hozzászólás 2012-11-02 12:17
Létrehozva: #123

Fórumozó

Regisztrált: 2011-06-23 17:32
Azonosító: 1 469 030

IDÉZET(agi228 @ 2012-10-30 16:53) *

Ági, képzeld el, úgy felhúztak tegnap reggel, hogy az csak na!
DIGI a kábelszolgáltatónk, s tegnap reggel (nov. 1.-e) egyszercsak arra ébredtem, hogy az egyetlen angol hírcsatornát egyik napról a másikra megszüntették!!!
Semmilyen angol nyelvű híreket nem lehet hallgatni, nincs egy épkézláb csatorna, ahol angolul menne valami (jó, a zene igen).
Nem vagyok külföld mániás, de sajnos a magyar híradásból már rég nem lehet tájékozódni, mi történik a világban, s mondjuk azért szerettem nagyon, mert nyelvgyakorlás, nyelvtanulás céljából (pl. a fiamnak) is nagyon jó hallgatni.

Számomra teljesen hihetetlen, hogy a mai világban egyetlen angol nyelvű csatornát sem tudok fogni sad.gif

+Quote Post

agi228
hozzászólás 2012-11-02 14:05
Létrehozva: #124

Ági

Regisztrált: 2010-12-16 02:18
Innen: USA/Florida
Azonosító: 1 413 036

IDÉZET(puttonyos8 @ 2012-11-02 05:17) *
Ági, képzeld el, úgy felhúztak tegnap reggel, hogy az csak na!
DIGI a kábelszolgáltatónk, s tegnap reggel (nov. 1.-e) egyszercsak arra ébredtem, hogy az egyetlen angol hírcsatornát egyik napról a másikra megszüntették!!!
Semmilyen angol nyelvű híreket nem lehet hallgatni, nincs egy épkézláb csatorna, ahol angolul menne valami (jó, a zene igen).
Nem vagyok külföld mániás, de sajnos a magyar híradásból már rég nem lehet tájékozódni, mi történik a világban, s mondjuk azért szerettem nagyon, mert nyelvgyakorlás, nyelvtanulás céljából (pl. a fiamnak) is nagyon jó hallgatni.

Számomra teljesen hihetetlen, hogy a mai világban egyetlen angol nyelvű csatornát sem tudok fogni sad.gif

Hat ez valoban szomoru sad.gif Esetleg nezd meg a hulu.com oldalt,nem tudom Magyarorszagrol lehet-e nezni. Bar tudom,nem ez a megoldas,ha valaki fizet egy TV szolgaltatonak,de nyelvtanulasra talan jo. Meg a You Tube is jo, ha raklikkelsz a cc jelre akkor feliratozza is a szoveget.

--------------------
Az,hogy nem vagyok paranoiás,nem jelenti azt, hogy nem követ állandó jelleggel valaki!

+Quote Post

7 Oldal V  « < 5 6 7
Reply to this topicStart new topic
2 felhasználó olvassa jelenleg ezt a témát (2 vendég és 0 anonim felhasználó)
0 felhasználó: