|
  |
Házhozszállítást kér a vevő személyes átvtelként, Negatívat lehet töröltetni ilyenkor? |
|
|
|
|
2012-07-31 09:27
|
Újonc

Csoport: Teljes jogú felhasználó
Regisztrált: 2006-11-11 16:27
Azonosító: 6 141 763
|
Sziasztok! Egyre többen vannak nálam,akik megvásárolják a termékeimet, aztán írjákaz emailt, hogy ide meg oda vigyem...  Ugyan vállalok személyes átvételt, hiszen ezen spórolhat a vevőm, de egyrtelműen le szoktam írni, hogy a vevőnek kell eljönnie érte egyeztetett időre a megadott helyre. Most vanegy vevőm, aki épp megírta a megkeresésemre, hogy hovavigyem neki, majd mire azt írtam, hogy eztnemtudom vállalni, eltűnt, nem reagál,eljönni érte nem hajlandó, postát sem fizet, ill. egyáltalán nem jelentkezik 2 hete. Negatívat tudok csak adni, de félek, hogy vissza kapom, ilyen esetben törli a teszvesz? Végülis én mindent megtettem, hogy megvalósuljon az adásvétel....  ((( Köszi Judit
|
|
|
|
|
|
|
2012-07-31 09:40
|
|
|
IDÉZET(szhjudit @ 2012-07-31 10:27)  Sziasztok! Egyre többen vannak nálam,akik megvásárolják a termékeimet, aztán írjákaz emailt, hogy ide meg oda vigyem...  Ugyan vállalok személyes átvételt, hiszen ezen spórolhat a vevőm, de egyrtelműen le szoktam írni, hogy a vevőnek kell eljönnie érte egyeztetett időre a megadott helyre. Most vanegy vevőm, aki épp megírta a megkeresésemre, hogy hovavigyem neki, majd mire azt írtam, hogy eztnemtudom vállalni, eltűnt, nem reagál,eljönni érte nem hajlandó, postát sem fizet, ill. egyáltalán nem jelentkezik 2 hete. Negatívat tudok csak adni, de félek, hogy vissza kapom, ilyen esetben törli a teszvesz? Végülis én mindent megtettem, hogy megvalósuljon az adásvétel....  ((( Köszi Judit Többek között nálam is ezért szűnt meg a személyes átadás. (A másik, hogy jön este 9-kor, bejelentés nélkül.) Szólítsd fel még egyszer a teljesítésre, írd le neki a lehetőségeket és szab egy határidőt, aztán mehet a nega ha nem veszi át. A leveled küldd a biztonság@-ra is, és ha visszakapod a negát, írj a kapcsolatfelvételre.
A hozzászólást -Givenchy77- szerkesztette a következő időpontban: 2012-07-31 09:40
--------------------
"Hát - vége a dalnak, bizonyságul annak, hogy bizony, vannak olyan dolgok, Uraim! amit hiába - akarnak!" L.Á.
|
|
|
|
|
|
|
2012-07-31 09:48
|
Újonc

|
IDÉZET(Givenchy77 @ 2012-07-31 09:40)  Többek között nálam is ezért szűnt meg a személyes átadás. (A másik, hogy jön este 9-kor, bejelentés nélkül.) Szólítsd fel még egyszer a teljesítésre, írd le neki a lehetőségeket és szab egy határidőt, aztán mehet a nega ha nem veszi át. A leveled küldd a biztonság@-ra is, és ha visszakapod a negát, írj a kapcsolatfelvételre. Köszönöm,bár már volt egy határidő, a múlt hét vége, de akkorn írok egy újat. Ezt a biztonság- emailcímet leírnád teljes egészében? Még sosem csináltam ilyet, de most elegem lett. Nem vagyok én postás, főleg nem a sokszor százasával töltött termékeimnél...  Köszi Judit
|
|
|
|
|
|
|
2012-07-31 10:04
|
|
|
IDÉZET(szhjudit @ 2012-07-31 10:48)  Köszönöm,bár már volt egy határidő, a múlt hét vége, de akkorn írok egy újat. Ezt a biztonság- emailcímet leírnád teljes egészében? Még sosem csináltam ilyet, de most elegem lett. Nem vagyok én postás, főleg nem a sokszor százasával töltött termékeimnél...  Köszi Judit biztonsag@allegroup.hu
--------------------
"Hát - vége a dalnak, bizonyságul annak, hogy bizony, vannak olyan dolgok, Uraim! amit hiába - akarnak!" L.Á.
|
|
|
|
|
|
|
2012-07-31 10:11
|
|
|
IDÉZET(szhjudit @ 2012-07-31 09:27)  Sziasztok! Egyre többen vannak nálam,akik megvásárolják a termékeimet, aztán írjákaz emailt, hogy ide meg oda vigyem...  Ugyan vállalok személyes átvételt, hiszen ezen spórolhat a vevőm, de egyrtelműen le szoktam írni, hogy a vevőnek kell eljönnie érte egyeztetett időre a megadott helyre. Most vanegy vevőm, aki épp megírta a megkeresésemre, hogy hovavigyem neki, majd mire azt írtam, hogy eztnemtudom vállalni, eltűnt, nem reagál,eljönni érte nem hajlandó, postát sem fizet, ill. egyáltalán nem jelentkezik 2 hete. Negatívat tudok csak adni, de félek, hogy vissza kapom, ilyen esetben törli a teszvesz? Végülis én mindent megtettem, hogy megvalósuljon az adásvétel....  ((( Köszi Judit Szerintem egy felnőtt ember érzékeli a különbséget a személyes átadás és az ingyenes házhoz szállítás között. Csak nem érdekli, és bepróbálkozik.
|
|
|
|
|
|
|
2012-07-31 10:21
|
Újonc

|
IDÉZET(Givenchy77 @ 2012-07-31 10:04)  biztonsag@allegroup.hu Köszi
|
|
|
|
|
|
|
2012-07-31 10:24
|
Újonc

|
IDÉZET(Dina033_t @ 2012-07-31 10:11)  Szerintem egy felnőtt ember érzékeli a különbséget a személyes átadás és az ingyenes házhoz szállítás között. Csak nem érdekli, és bepróbálkozik. Persze, általában bepróbálkoznak,aztán eljönnek az megadott helyszínre. Sajnos, most nem ez történt, hanem nem jelentkezik a vevő, és 1 értékelése van, neki nem nagy kunszt negatívat kapni, nekem viszont rengeteg sikeres eladásom van, nem szeretném az értékelésemet emiatt rontani.
|
|
|
|
|
|
|
2012-07-31 22:40
|
Új fórumozó
Regisztrált: 2007-01-04 12:08
Azonosító: 6 467 198
|
Mivel én minden termékemet csak személyes átvétellel adom át én is jártam már nem egyszer ilyen cipőben. Ilyenkor azt csinálom,hogy megadom a címet hol lehet átvenni a terméket és ha nem felel meg akkor semleges értékelés mellett újra indítom az aukciót. Ha nem jön össze az üzlet nem kell feltétlenűl negatív értékelést adni. Szerintem a negatívot csak akkor érdemes használni ha tényleg átver az üzletfeled. PL.:utalsz és nem érkezik meg a csomag.
|
|
|
|
|
|
|
2012-08-01 02:20
|
|
|
IDÉZET(dettus78 @ 2012-07-31 15:40)  Mivel én minden termékemet csak személyes átvétellel adom át én is jártam már nem egyszer ilyen cipőben. Ilyenkor azt csinálom,hogy megadom a címet hol lehet átvenni a terméket és ha nem felel meg akkor semleges értékelés mellett újra indítom az aukciót. Ha nem jön össze az üzlet nem kell feltétlenűl negatív értékelést adni. Szerintem a negatívot csak akkor érdemes használni ha tényleg átver az üzletfeled. PL.:utalsz és nem érkezik meg a csomag. Ez nem feltetlenul atveres.
--------------------
Az,hogy nem vagyok paranoiás,nem jelenti azt, hogy nem követ állandó jelleggel valaki!
|
|
|
|
|
|
|
2012-08-02 11:21
|
Újonc

|
IDÉZET(dettus78 @ 2012-07-31 22:40)  Mivel én minden termékemet csak személyes átvétellel adom át én is jártam már nem egyszer ilyen cipőben. Ilyenkor azt csinálom,hogy megadom a címet hol lehet átvenni a terméket és ha nem felel meg akkor semleges értékelés mellett újra indítom az aukciót. Ha nem jön össze az üzlet nem kell feltétlenűl negatív értékelést adni. Szerintem a negatívot csak akkor érdemes használni ha tényleg átver az üzletfeled. PL.:utalsz és nem érkezik meg a csomag. Hát lehet, hogy énvagyok túl szigorú, de ha licitált nálam, megnyeri, a megkeresésemre megmondja, hol hajlandó átvenni (ráadásul ez eg vásártér, ahol gondolom továbbadná drágábban  el ne adjam neki többért? vagy jobb ötlet, árulom neki ott egész nap és ha elmegy drágábban , akkor kifizeti nekem a megnyert árat  ), aztán többször keresem és még csak arra sem méltat, hogy "bocsi, mégsem szeretném megvenni",hát ez nálam egyértelműen negatív. Bár biztosan igazad van, nem kéne így felhúznom magam rajta.  Csak ajnos kaptam már ezért semleges értékelést, mert nem vittem oda a terméket,ahova a kedves vevő kérte.  (((
|
|
|
|
|
|
|
2012-08-02 12:51
|
|
|
IDÉZET(szhjudit @ 2012-08-02 12:21)  Hát lehet, hogy énvagyok túl szigorú, de ha licitált nálam, megnyeri, a megkeresésemre megmondja, hol hajlandó átvenni (ráadásul ez eg vásártér, ahol gondolom továbbadná drágábban  el ne adjam neki többért? vagy jobb ötlet, árulom neki ott egész nap és ha elmegy drágábban , akkor kifizeti nekem a megnyert árat  ), aztán többször keresem és még csak arra sem méltat, hogy "bocsi, mégsem szeretném megvenni",hát ez nálam egyértelműen negatív. Bár biztosan igazad van, nem kéne így felhúznom magam rajta.  Csak ajnos kaptam már ezért semleges értékelést, mert nem vittem oda a terméket,ahova a kedves vevő kérte.  ((( Minden eladó bosszankodik hasonló helyzetben, de én az ilyen eladói hozzáállást olvasva is erősen elkezdek fészkelődni a székemen
--------------------
"Attól, hogy felnéztem az égre, még nem lettem csillagász" /korabeli népi bölcsesség/
|
|
|
|
|
|
|
2012-08-02 14:22
|
Újonc

|
IDÉZET(szhjudit @ 2012-08-02 11:21)  Hát lehet, hogy énvagyok túl szigorú, de ha licitált nálam, megnyeri, a megkeresésemre megmondja, hol hajlandó átvenni (ráadásul ez eg vásártér, ahol gondolom továbbadná drágábban  el ne adjam neki többért? vagy jobb ötlet, árulom neki ott egész nap és ha elmegy drágábban , akkor kifizeti nekem a megnyert árat  ), aztán többször keresem és még csak arra sem méltat, hogy "bocsi, mégsem szeretném megvenni",hát ez nálam egyértelműen negatív. Bár biztosan igazad van, nem kéne így felhúznom magam rajta.  Csak ajnos kaptam már ezért semleges értékelést, mert nem vittem oda a terméket,ahova a kedves vevő kérte.  ((( Mégis mi a baj a hozzáállással? Eladóként a terméklapon részletesen leírom mit tudok vállalni, mit nem. (Amúgy a házhozszállításon kívül mindent szinte...) A tesz szabályzata is tartalmazza, hogy milyen kötelezettségekkel jár a licit megtétele. Én is jártam úgy, hogy lelőttem valamit, és később láttam, hogy nem jó a méret és benéztem. És akkor írtam az eladónak... őszintén. Sőt felajánlottam, hogy a jutalékát kifizetem, igaz, nem fogadta el.tt Az adásvétel semleges vagy akár pozitív is lehetne a szememben, ha csak egy mondatot is írt volna. Biztosan sok inkorrekt eladó is van, de engem mostanában gyakran szívatnak 1-2 értékeléssel rendelkező vevők, pedig rengeteg a nagyon-nagyon elégedett, visszatérő vevőm, amiből látszik, hogy tényleg igyekszem maximálisan korrekt lenni. De végülis tényleg tök mindegy, adhatok én is az ilyen eltűnős vevőknek pozitívat, semlegeset, hadd találjon meg másokat is.  Nem pont az lenne a lényeg, hogy az értékelésekből egy reális képet kaphass?
A hozzászólást -szhjudit- szerkesztette a következő időpontban: 2012-08-02 14:24
|
|
|
|
|
|
|
2012-08-02 14:28
|
|
|
IDÉZET(szhjudit @ 2012-08-02 15:22)  Mégis mi a baj a hozzáállással? Eladóként a terméklapon részletesen leírom mit tudok vállalni, mit nem. (Amúgy a házhozszállításon kívül mindent szinte...) A tesz szabályzata is tartalmazza, hogy milyen kötelezettségekkel jár a licit megtétele. Én is jártam úgy, hogy lelőttem valamit, és később láttam, hogy nem jó a méret és benéztem. És akkor írtam az eladónak... őszintén. Sőt felajánlottam, hogy a jutalékát kifizetem, igaz, nem fogadta el.tt Az adásvétel semleges vagy akár pozitív is lehetne a szememben, ha csak egy mondatot is írt volna. Biztosan sok inkorrekt eladó is van, de engem mostanában gyakran szívatnak 1-2 értékeléssel rendelkező vevők, pedig rengeteg a nagyon-nagyon elégedett, visszatérő vevőm, amiből látszik, hogy tényleg igyekszem maximálisan korrekt lenni. De végülis tényleg tök mindegy, adhatok én is az ilyen eltűnős vevőknek pozitívat, semlegeset, hadd találjon meg másokat is.  Nem pont az lenne a lényeg, hogy az értékelésekből egy reális képet kaphass? Biztosan korrekt eladó vagy, én ezt nem vitatom. Ezt még mindig emésztem: "(ráadásul ez eg vásártér, ahol gondolom továbbadná drágábban smile.gif el ne adjam neki többért? vagy jobb ötlet, árulom neki ott egész nap és ha elmegy drágábban , akkor kifizeti nekem a megnyert árat smile.gif " Főképp az elejét: "ráadásul ez eg vásártér, ahol gondolom továbbadná drágábban"
--------------------
"Attól, hogy felnéztem az égre, még nem lettem csillagász" /korabeli népi bölcsesség/
|
|
|
|
|
|
|
2012-08-02 14:48
|
|
|
IDÉZET(dettus78 @ 2012-07-31 22:40)  Mivel én minden termékemet csak személyes átvétellel adom át én is jártam már nem egyszer ilyen cipőben. Ilyenkor azt csinálom,hogy megadom a címet hol lehet átvenni a terméket és ha nem felel meg akkor semleges értékelés mellett újra indítom az aukciót. Ha nem jön össze az üzlet nem kell feltétlenűl negatív értékelést adni. Szerintem a negatívot csak akkor érdemes használni ha tényleg átver az üzletfeled. PL.:utalsz és nem érkezik meg a csomag. Detty! Ebben a szemléletben az a rossz, hogy a semleges értékelés nem változtatja a %-os arányt, s olyan bosszantó, mikor látom, hogy egy notórius nemfizető vagy nemjelentkező kapja a negatívokat, de mellette 10-20 semlegese van, s még pár embert átver, míg a bűvös 80%-ot eléri, hogy ki lehessen zárni az oldalról. Lehet azt mondani, hogy a nemfizető és nemjelentkező felhasználó nem károsít meg valójában. Én bizony nagyon sajnálom azt az időt és energiát, amit egy ilyen felhasználóra pazarolok. Üdv
|
|
|
|
|
|
|
2012-08-02 15:17
|
Újonc

|
IDÉZET(cit1rom @ 2012-08-02 14:28)  Biztosan korrekt eladó vagy, én ezt nem vitatom. Ezt még mindig emésztem: "(ráadásul ez eg vásártér, ahol gondolom továbbadná drágábban smile.gif el ne adjam neki többért? vagy jobb ötlet, árulom neki ott egész nap és ha elmegy drágábban , akkor kifizeti nekem a megnyert árat smile.gif "
Főképp az elejét: "ráadásul ez eg vásártér, ahol gondolom továbbadná drágábban" Akkor nem olvastad el alaposan, amit írtam. A vevő tényleg a helyi vásártéren akarta átvenni a terméket. Oda kellett volna elvigyem.  Engem nem zavar, ha valaki drágábban el tudja adni a tőlem vásárolt terméket, nem ez a baj, de ezért már nenekem kelljen utazni.
|
|
|
|
|
|
|
2012-08-02 15:18
|
Újonc

|
IDÉZET(cit1rom @ 2012-08-02 14:28)  Biztosan korrekt eladó vagy, én ezt nem vitatom. Ezt még mindig emésztem: "(ráadásul ez eg vásártér, ahol gondolom továbbadná drágábban smile.gif el ne adjam neki többért? vagy jobb ötlet, árulom neki ott egész nap és ha elmegy drágábban , akkor kifizeti nekem a megnyert árat smile.gif "
Főképp az elejét: "ráadásul ez eg vásártér, ahol gondolom továbbadná drágábban" Akkor nem olvastad el alaposan, amit írtam. A vevő tényleg a helyi vásártéren akarta átvenni a terméket. Oda kellett volna elvigyem.  Engem nem zavar, ha valaki drágábban el tudja adni a tőlem vásárolt terméket, nem ez a baj, de ezért már ne nekem kelljen utazni.
A hozzászólást -szhjudit- szerkesztette a következő időpontban: 2012-08-02 15:19
|
|
|
|
|
|
|
2012-08-02 15:21
|
Újonc

|
IDÉZET(diana2213 @ 2012-08-02 14:48)  Detty! Ebben a szemléletben az a rossz, hogy a semleges értékelés nem változtatja a %-os arányt, s olyan bosszantó, mikor látom, hogy egy notórius nemfizető vagy nemjelentkező kapja a negatívokat, de mellette 10-20 semlegese van, s még pár embert átver, míg a bűvös 80%-ot eléri, hogy ki lehessen zárni az oldalról. Lehet azt mondani, hogy a nemfizető és nemjelentkező felhasználó nem károsít meg valójában. Én bizony nagyon sajnálom azt az időt és energiát, amit egy ilyen felhasználóra pazarolok. Üdv Nekem is ez a dilemmám. Eret vágni nem fogok, amiért nem vette meg a terméket, majd újra hirdetem, de az értékelésnek ez a lényege.
|
|
|
|
|
|
|
2012-08-02 15:21
|
|
|
IDÉZET(diana2213 @ 2012-08-02 14:48)  Detty! Ebben a szemléletben az a rossz, hogy a semleges értékelés nem változtatja a %-os arányt, s olyan bosszantó, mikor látom, hogy egy notórius nemfizető vagy nemjelentkező kapja a negatívokat, de mellette 10-20 semlegese van, s még pár embert átver, míg a bűvös 80%-ot eléri, hogy ki lehessen zárni az oldalról. Lehet azt mondani, hogy a nemfizető és nemjelentkező felhasználó nem károsít meg valójában. Én bizony nagyon sajnálom azt az időt és energiát, amit egy ilyen felhasználóra pazarolok. Üdv Na végre, örülök, hogy nem csak én gondolom így. Annyiban még tovább mennék, hogy szerintem igenis kárt okoz az ilyen vevő, mert hetekig áll az áru, esélyem sincs eladni addig, amíg rá várok.
|
|
|
|
|
|
|
2012-08-02 15:25
|
|
|
IDÉZET(szhjudit @ 2012-08-02 16:17)  Akkor nem olvastad el alaposan, amit írtam. A vevő tényleg a helyi vásártéren akarta átvenni a terméket. Oda kellett volna elvigyem.  Engem nem zavar, ha valaki drágábban el tudja adni a tőlem vásárolt terméket, nem ez a baj, de ezért már nenekem kelljen utazni. Igazad van, tényleg nem értettem meg. De nem azért, mert nem olvastam el alaposan, hanem azért, mert lehet másképpen is érteni. Egyébként tökmindegy, hova vitetné, én sem vinném. Azért licitálnak és próbálnak sokan nagyon olcsón, konkrétan kb max 1 Ft-ért nyerni, hogy utána ne kelljen rá költeni se postát, se időt, hiszen akkor máris nem ingyen van. Nekem is volt olyan vevőm, aki a megnyert 6 ruhacsomagért elutazott ugyan, de nekem kellett volna vinnem a tőlem messze lévő állomásra vagy buszpályaudvarra. Összesen 6 Ft-ért nyert, megkérdezte, mennyivel tartozik. Végül pedig én is jogosnak tartom a negatív értékelést, ha bonyodalmasra sikerül a nem fizetés. Magyarul semleges az, ha nem fizet ugyan, de kedves, kér, elnézést kér és nem pontoz le értékelésnél. Ha valamelyik pont hibádzik, az már szerintem nem semleges.
--------------------
|
|
|
|
|
|
|
2012-08-02 16:16
|
Újonc

|
IDÉZET(cit1rom @ 2012-08-02 15:25)  Igazad van, tényleg nem értettem meg. De nem azért, mert nem olvastam el alaposan, hanem azért, mert lehet másképpen is érteni. Egyébként tökmindegy, hova vitetné, én sem vinném. Azért licitálnak és próbálnak sokan nagyon olcsón, konkrétan kb max 1 Ft-ért nyerni, hogy utána ne kelljen rá költeni se postát, se időt, hiszen akkor máris nem ingyen van. Nekem is volt olyan vevőm, aki a megnyert 6 ruhacsomagért elutazott ugyan, de nekem kellett volna vinnem a tőlem messze lévő állomásra vagy buszpályaudvarra. Összesen 6 Ft-ért nyert, megkérdezte, mennyivel tartozik. Végül pedig én is jogosnak tartom a negatív értékelést, ha bonyodalmasra sikerül a nem fizetés. Magyarul semleges az, ha nem fizet ugyan, de kedves, kér, elnézést kér és nem pontoz le értékelésnél. Ha valamelyik pont hibádzik, az már szerintem nem semleges. Igen, lehet,tényleg én fogalmaztam kuszán.  Végülis tényleg az lesz: írtam még egy mailt, hogy a héten még várom a jelentkezését, és ezt elküldtem a biztonság- emailre is. Ha jelentkezik, csak megbeszéljük,ha nem, akkor szerintem ez negatív a negyedik email és harmadik hét után.
|
|
|
|
|
|
  |
2 felhasználó olvassa jelenleg ezt a témát (2 vendég és 0 anonim felhasználó)
0 felhasználó:
|