|
  |
Nem hajlandó olcsóbban postázni? |
|
|
|
|
2012-06-25 21:49
|
Újonc

Csoport: Teljes jogú felhasználó
Regisztrált: 2009-02-07 00:57
Azonosító: 12 767 501
|
Maga a szitu: pár napja megnyertem egy tuti kis felső csomagot (5 darab), amit az eladó mindenképpen csomagként szeretne feladni. Állítja, hogyha véletlenül nem fér bele ajánlott küldeménybe (ne már, 5 kis vacak nyári felső????), akkor neki kisgyereke van és nem hajlandó vele kétszer kitölteni az kísérőlevelet... Szóval. Nekem is három kicsim van, de ha postára kell menni, én sem hagyom a szomszédra, és nincs hiper-szuper mérlegem (igazából elég gagyi és megbízhatatlan), de ha azt írja 1 kg, akkor tuti nem kettő vagy kettő és fél.
Megteheti ezt? Van ilyen a szabályzatban, hogy köteles a legolcsóbb postázást választani? Persze ha van, akkor sem tudok mit csinálni, a gepárd csoport még ezért nem rugdossa be az ajtót, de most komolyan: mit kezdjek ezzel az eladóval???
|
|
|
|
|
|
|
2012-06-25 22:13
|
|
|
IDÉZET(seira1 @ 2012-06-25 22:49)  Maga a szitu: pár napja megnyertem egy tuti kis felső csomagot (5 darab), amit az eladó mindenképpen csomagként szeretne feladni. Állítja, hogyha véletlenül nem fér bele ajánlott küldeménybe (ne már, 5 kis vacak nyári felső????), akkor neki kisgyereke van és nem hajlandó vele kétszer kitölteni az kísérőlevelet... Szóval. Nekem is három kicsim van, de ha postára kell menni, én sem hagyom a szomszédra, és nincs hiper-szuper mérlegem (igazából elég gagyi és megbízhatatlan), de ha azt írja 1 kg, akkor tuti nem kettő vagy kettő és fél.
Megteheti ezt? Van ilyen a szabályzatban, hogy köteles a legolcsóbb postázást választani? Persze ha van, akkor sem tudok mit csinálni, a gepárd csoport még ezért nem rugdossa be az ajtót, de most komolyan: mit kezdjek ezzel az eladóval??? Szia! A szabályzatban nincs olyan, hogy köteles a legolcsóbb postázást választani, viszont ha a terméklapon is a csomag díja volt feltüntetve, akkor elvileg azzal együtt vállaltad a licitálást. Egyébként az 1 kg-os ajánlott levél feladási díja 1080 Ft, a Standard csomagé pedig 1115 Ft, úgyhogy nem biztos, hogy megér egy veszekedést...
|
|
|
|
|
|
|
2012-06-25 22:14
|
|
|
IDÉZET(seira1 @ 2012-06-25 21:49)  Maga a szitu: pár napja megnyertem egy tuti kis felső csomagot (5 darab), amit az eladó mindenképpen csomagként szeretne feladni. Állítja, hogyha véletlenül nem fér bele ajánlott küldeménybe (ne már, 5 kis vacak nyári felső????), akkor neki kisgyereke van és nem hajlandó vele kétszer kitölteni az kísérőlevelet... Szóval. Nekem is három kicsim van, de ha postára kell menni, én sem hagyom a szomszédra, és nincs hiper-szuper mérlegem (igazából elég gagyi és megbízhatatlan), de ha azt írja 1 kg, akkor tuti nem kettő vagy kettő és fél.
Megteheti ezt? Van ilyen a szabályzatban, hogy köteles a legolcsóbb postázást választani? Persze ha van, akkor sem tudok mit csinálni, a gepárd csoport még ezért nem rugdossa be az ajtót, de most komolyan: mit kezdjek ezzel az eladóval??? A szállításnál is csomagot adott meg az eladó, és te ezt a licitálásoddal elfogadtad. Esetleg szépen kérd meg,hogy tegye neylonba és csomizza háztartási csomagolóba, így eljön levélként is. De ha egy kisebb cipős dobozba teszi akkor is fel tudja adni levélként. Egyébként érzésem szerint az az 5 felső több mint 750 gr így ha levélként adná fel pont 35 egész ft-ot spórolnál.......nem tudom megéri e ennyiért görcsölni.
--------------------
Isten nem lehet ott mindenhol, ezért teremtette az anyákat. Az idegbaj öröklődő, én is a gyerekeimtől kaptam.
Ha a kacsa nem tud úszni,nem a víz az ostoba.
A pénz nem boldogít, de kényelmesebb egy Audi-ban sírni, mint egy biciklin.
|
|
|
|
|
|
|
2012-06-25 22:34
|
Újonc

|
IDÉZET(hupisz @ 2012-06-25 22:14)  A szállításnál is csomagot adott meg az eladó, és te ezt a licitálásoddal elfogadtad.
Esetleg szépen kérd meg,hogy tegye neylonba és csomizza háztartási csomagolóba, így eljön levélként is. De ha egy kisebb cipős dobozba teszi akkor is fel tudja adni levélként. Egyébként érzésem szerint az az 5 felső több mint 750 gr így ha levélként adná fel pont 35 egész ft-ot spórolnál.......nem tudom megéri e ennyiért görcsölni. Nyilván nem a görcsölésen múlik és nem is a veszekedésen - nem stílusom. Mint ahogy az sem, hogy valaki kapásból azt írja, hogy meg sem nézi, tetszik, nem tetszik ennyi. A terméklapon feltüntetett postaköltséghez meg csak annyit, hogy lehet, hogy mostanában el voltam kényeztetve korrekt eladókkal, de akármi is volt odaírva, mindig a valós értéket számolták. Ha meg kevesebbet ír, akkor meg úgysem küldi el azért a pénzért, mert nem annyi, tévedett, nem fog ráfizetni és kész. Akármennyire is köteles odaírni a valós összeget, vagy jelezni, hogy csomagolással változik az ára. Persze lehet, hogy tévedek, és tényleg csekély a különbség, de ha szépen, tapintatosan rákérdezek, úgy gondolom, az a minimum, hogy "nagyjából ennyi a súlya, tehát ebbe fér bele". Nem az, hogy nem fog szórakozni a postán (ráadásul arra utalt, hogy "max 2-300ft a különbség, az meg nem a világ". Tény. De ha annyit vásárol, mint én (mert máshol nincs rá lehetőségem", akkor baromira számít. Persze nem a 35 ft.
|
|
|
|
|
|
|
2012-06-25 22:42
|
|
|
IDÉZET(seira1 @ 2012-06-25 23:34)  Nyilván nem a görcsölésen múlik és nem is a veszekedésen - nem stílusom. Mint ahogy az sem, hogy valaki kapásból azt írja, hogy meg sem nézi, tetszik, nem tetszik ennyi. A terméklapon feltüntetett postaköltséghez meg csak annyit, hogy lehet, hogy mostanában el voltam kényeztetve korrekt eladókkal, de akármi is volt odaírva, mindig a valós értéket számolták.
Ha meg kevesebbet ír, akkor meg úgysem küldi el azért a pénzért, mert nem annyi, tévedett, nem fog ráfizetni és kész. Akármennyire is köteles odaírni a valós összeget, vagy jelezni, hogy csomagolással változik az ára.
Persze lehet, hogy tévedek, és tényleg csekély a különbség, de ha szépen, tapintatosan rákérdezek, úgy gondolom, az a minimum, hogy "nagyjából ennyi a súlya, tehát ebbe fér bele". Nem az, hogy nem fog szórakozni a postán (ráadásul arra utalt, hogy "max 2-300ft a különbség, az meg nem a világ". Tény. De ha annyit vásárol, mint én (mert máshol nincs rá lehetőségem", akkor baromira számít. Persze nem a 35 ft. Miben segíthetünk akkor?
--------------------
"Attól, hogy felnéztem az égre, még nem lettem csillagász" /korabeli népi bölcsesség/
|
|
|
|
|
|
|
2012-06-26 08:37
|
|
|
IDÉZET(seira1 @ 2012-06-25 23:34)  A terméklapon feltüntetett postaköltséghez meg csak annyit, hogy lehet, hogy mostanában el voltam kényeztetve korrekt eladókkal, de akármi is volt odaírva, mindig a valós értéket számolták. Most ha a terméklapon is csomag volt, és úgy is küldi, akkor milyen nem valós értékről beszélünk? Ettől korrektebb már hogy legyen? Vagy nézzük fordítva: mi ebben a nem korrekt eljárás? Licitáltál, elfogadtad, reális is. A reakciója ha valóban olyan volt, ahogy írod, ugyan nem a legkedvesebb, de - már elnézést a fogalmazásért - te kezdtél el akadékoskodni. Utólag. Állítod, nem a 35 Ft miatt. Pedig a differencia annyi, és még topicot is érdemelt az ügy.
--------------------
"Hát - vége a dalnak, bizonyságul annak, hogy bizony, vannak olyan dolgok, Uraim! amit hiába - akarnak!" L.Á.
|
|
|
|
|
|
|
2012-06-26 11:42
|
|
|
IDÉZET(seira1 @ 2012-06-25 22:34)  Nyilván nem a görcsölésen múlik és nem is a veszekedésen - nem stílusom. Mint ahogy az sem, hogy valaki kapásból azt írja, hogy meg sem nézi, tetszik, nem tetszik ennyi. A terméklapon feltüntetett postaköltséghez meg csak annyit, hogy lehet, hogy mostanában el voltam kényeztetve korrekt eladókkal, de akármi is volt odaírva, mindig a valós értéket számolták.
Ha meg kevesebbet ír, akkor meg úgysem küldi el azért a pénzért, mert nem annyi, tévedett, nem fog ráfizetni és kész. Akármennyire is köteles odaírni a valós összeget, vagy jelezni, hogy csomagolással változik az ára.
Persze lehet, hogy tévedek, és tényleg csekély a különbség, de ha szépen, tapintatosan rákérdezek, úgy gondolom, az a minimum, hogy "nagyjából ennyi a súlya, tehát ebbe fér bele". Nem az, hogy nem fog szórakozni a postán (ráadásul arra utalt, hogy "max 2-300ft a különbség, az meg nem a világ". Tény. De ha annyit vásárol, mint én (mert máshol nincs rá lehetőségem", akkor baromira számít. Persze nem a 35 ft. Ha csomagként küldi akkor a valós értéket tüntette fel. Képzeld ,jártam már úgy eladóként.....nem is egyszer....,hogy benéztem a dolgot és kevesebb pk-et írtam a terméklapra. Soha nem kértem a vevőt,hogy többet fizessen,hiszen én hibáztam, ő ezekkel a feltételekkel licitált így köteles vagyok annyiért küldeni. Jaaaa,megsúgom, az új rendszerben egyáltalán nem kötelező feltüntetni a pk.et. Szóval az eladód nagyon korrekt volt. Utólagos alkudozásnak meg én sem örülnék.
--------------------
Isten nem lehet ott mindenhol, ezért teremtette az anyákat. Az idegbaj öröklődő, én is a gyerekeimtől kaptam.
Ha a kacsa nem tud úszni,nem a víz az ostoba.
A pénz nem boldogít, de kényelmesebb egy Audi-ban sírni, mint egy biciklin.
|
|
|
|
|
|
|
2012-06-26 16:01
|
|
|
IDÉZET(hupisz @ 2012-06-26 11:42)  Jaaaa,megsúgom, az új rendszerben egyáltalán nem kötelező feltüntetni a pk.et. Már megint nem?  Mire megszoktam?
--------------------
Megtanulsz élni, vagy megtanulsz meghalni. Középút pedig nincs.
|
|
|
|
|
|
|
2012-06-26 20:01
|
Újonc

|
IDÉZET(hupisz @ 2012-06-26 11:42)  Ha csomagként küldi akkor a valós értéket tüntette fel. Képzeld ,jártam már úgy eladóként.....nem is egyszer....,hogy benéztem a dolgot és kevesebb pk-et írtam a terméklapra. Soha nem kértem a vevőt,hogy többet fizessen,hiszen én hibáztam, ő ezekkel a feltételekkel licitált így köteles vagyok annyiért küldeni. Jaaaa,megsúgom, az új rendszerben egyáltalán nem kötelező feltüntetni a pk.et. Szóval az eladód nagyon korrekt volt. Utólagos alkudozásnak meg én sem örülnék. Elnézést hölgyeim, de úgy gondolom, hogy ha megnyert aukció után megkérdezem e-mailben, hogy "elnézést a kérdésért, de biztos, hogy csak csomagként jön el?", az nem meríti ki az aukció utáni alkudozás és a kötözködés fogalmát...
|
|
|
|
|
|
|
2012-06-26 20:03
|
|
|
IDÉZET(seira1 @ 2012-06-26 21:01)  Elnézést hölgyeim, de úgy gondolom, hogy ha megnyert aukció után megkérdezem e-mailben, hogy "elnézést a kérdésért, de biztos, hogy csak csomagként jön el?", az nem meríti ki az aukció utáni alkudozás és a kötözködés fogalmát...  Ha ebben a stílusban levelezel, ahogy itt írsz, nálam mindent kimerít.
--------------------
"Attól, hogy felnéztem az égre, még nem lettem csillagász" /korabeli népi bölcsesség/
|
|
|
|
|
|
|
2012-06-26 20:09
|
Újonc

|
IDÉZET(cit1rom @ 2012-06-26 20:03)  Ha ebben a stílusban levelezel, ahogy itt írsz, nálam mindent kimerít. Már megbocsáss, de szerintem nem azért vagy moderátor, hogy másokat sértegess, a modorommal meg nem voltam vagyok sértő, ha te másképp gondolod, az akkor meg már engem nem érint. (és direkt visszaolvastam, tehát ha te kifogásolod, nem biztos, hogy bennem van a hiba). Ja, és azt hiszem, nem én írok érdekes stílusban, nem én engedek meg lekezelő hangnemet idegenekkel. Azt hiszem, nem ezért írtam ide, hogy rajtam köszörüld a nyelved, ha nem tetszik van más topik is...Bocsi, hogy használtam a fórumot
|
|
|
|
|
|
|
2012-06-26 20:16
|
|
|
IDÉZET(seira1 @ 2012-06-26 21:09)  Már megbocsáss, de szerintem nem azért vagy moderátor, hogy másokat sértegess, a modorommal meg nem voltam vagyok sértő, ha te másképp gondolod, az akkor meg már engem nem érint. (és direkt visszaolvastam, tehát ha te kifogásolod, nem biztos, hogy bennem van a hiba). Ja, és azt hiszem, nem én írok érdekes stílusban, nem én engedek meg lekezelő hangnemet idegenekkel. Azt hiszem, nem ezért írtam ide, hogy rajtam köszörüld a nyelved, ha nem tetszik van más topik is...Bocsi, hogy használtam a fórumot  Csak beszélgettünk. Te írtál az eladóról, én meg rólad, ki kiről mit gondol. Szerintem sértő vagy. Én pedig nem vagyok moderátor. Ezt nem veszem sértésnek
--------------------
|
|
|
|
|
|
|
2012-06-26 20:19
|
Újonc

|
IDÉZET(cit1rom @ 2012-06-26 20:16)  Csak beszélgettünk. Te írtál az eladóról, én meg rólad, ki kiről mit gondol. Szerintem sértő vagy. Én pedig nem vagyok moderátor. Ezt nem veszem sértésnek  Okés, én nem vitázok. Megkérdeztem, megteheti-e? Megkaptam a választ (nem tőled). Ha meg az én kommunikációmat sértőnek tartod, kiváncsi lennék, ti hogy szoktatok beszélgetni másokkal? És ez tényleg félreérthető, ezért jelzem, hogy nem azért kérdezem ezt, hogy kekeckedjek veled, hanem tényleg kiváncsivá tettél
|
|
|
|
|
|
  |
1 felhasználó olvassa jelenleg ezt a témát (1 vendég és 0 anonim felhasználó)
0 felhasználó:
|