|
  |
Eladó,vagy a vevő értékel előbb? |
|
|
|
|
2012-02-18 08:04
|
Új fórumozó
Csoport: Teljes jogú felhasználó
Regisztrált: 2010-05-18 18:15
Azonosító: 17 438 853
|
Sziasztok!
A kérdésem az lenne, van valami "előírás", írtalan szabály arra vonatkozóan, hogy kinek illik először értékelnie? (Még sosem volt problémás vásárlásom, ezért ezen nem gondolkodtam, sajnos most belecsúsztam.)
Köszönöm a vláaszokat!
Üdv
|
|
|
|
|
|
|
2012-02-18 08:28
|
|
|
IDÉZET(Borcsamama @ 2012-02-18 08:04)  Sziasztok!
A kérdésem az lenne, van valami "előírás", írtalan szabály arra vonatkozóan, hogy kinek illik először értékelnie? (Még sosem volt problémás vásárlásom, ezért ezen nem gondolkodtam, sajnos most belecsúsztam.)
Köszönöm a vláaszokat!
Üdv Nincs szabály, de én vevőként előre értékelek, eladóként csak a vevő értékelése után. Számomra az adásvétel akkor áródik le amikor a vevő értékeléssel pontot tesz a végére. Eladóként azért nem értékelek előre mert sok minden közbe jöhet, akár elvész a termék a és a vevő nem úgy áll hozzá, akár valamiért a vevő visszavetetheti velem a terméket és stb.
--------------------
Isten nem lehet ott mindenhol, ezért teremtette az anyákat. Az idegbaj öröklődő, én is a gyerekeimtől kaptam.
Ha a kacsa nem tud úszni,nem a víz az ostoba.
A pénz nem boldogít, de kényelmesebb egy Audi-ban sírni, mint egy biciklin.
|
|
|
|
|
|
|
2012-02-19 14:36
|
|
|
En is ugyanigy ertekelek.
--------------------
Az,hogy nem vagyok paranoiás,nem jelenti azt, hogy nem követ állandó jelleggel valaki!
|
|
|
|
|
|
|
2012-02-19 20:39
|
|
|
Az összeolvadás óta Én is kivárom előbb a vevő értékelését, vagy előbb lelevelezem rendben megérkezett-e
|
|
|
|
|
|
|
2012-02-21 10:43
|
|
|
Én szintén előre értékelek vevőként. Eladóként az esetek többségében kivárom, míg a vevő, de akad olyan aki nem értékel és engem nagyon zavar ha folyton az értékelés jön be ha belépek. Olyankor értékelek előre eladóként is.
|
|
|
|
|
|
|
2012-06-22 09:06
|
|
|
IDÉZET(Borcsamama @ 2012-02-18 09:04)  Sziasztok!
Köszönöm a vláaszokat!
Üdv Szia, egyetértek az előttem szólókkal,vevőként akkor értékelek,ha a kezemben a csomag,eladóként akkor ,ha megkaptam az értékelést.Nem azért,mert attól teszem függővé az én értékelésem,hanem azért,mert sajnos rengeteg varjút láttam már karón,így csak akkor teszek pontot egy történet végére,ha valóban vége van...........
--------------------
Nagy Szellem,ne hagyd,hogy megítéljek és bíráljak valakit,akinek nem sétáltam két hétig a mokaszinjában. (sziú ima)
|
|
|
|
|
|
|
2012-06-22 09:44
|
|
|
IDÉZET(fokata @ 2012-06-22 09:06)  Szia, egyetértek az előttem szólókkal,vevőként akkor értékelek,ha a kezemben a csomag,eladóként akkor ,ha megkaptam az értékelést.Nem azért,mert attól teszem függővé az én értékelésem,hanem azért,mert sajnos rengeteg varjút láttam már karón,így csak akkor teszek pontot egy történet végére,ha valóban vége van........... Csatlakozom az előttem szólókhoz, némileg megtoldva: eladóként már csak azért sem szeretek előre értékelni - nálam is a vevő elégedettsége a fő szempont - mert ha a vevő nem értékel, nem jár az oldalon mondjuk fél évig, akkor nem biztos, hogy fél év múlva fogja tudni, hogy miről is van szó... hallottam már olyan eladóról, aki semlegest, meg negatívot kapott pusztán azért, mert a vevőnek már fogalma sem volt róla, hogy mi is volt az (olyankor már a kép sincs meg hozzá).
|
|
|
|
|
|
|
2012-06-22 10:40
|
|
|
IDÉZET(puttonyos8 @ 2012-06-22 10:44)  Csatlakozom az előttem szólókhoz, némileg megtoldva: eladóként már csak azért sem szeretek előre értékelni - nálam is a vevő elégedettsége a fő szempont - mert ha a vevő nem értékel, nem jár az oldalon mondjuk fél évig, akkor nem biztos, hogy fél év múlva fogja tudni, hogy miről is van szó... hallottam már olyan eladóról, aki semlegest, meg negatívot kapott pusztán azért, mert a vevőnek már fogalma sem volt róla, hogy mi is volt az (olyankor már a kép sincs meg hozzá). Mondjuk az is egy jellem, aki azért ad lehúzós értékelést, mert már maga sem emlékszik, mi a fenét vett.
--------------------
"Hát - vége a dalnak, bizonyságul annak, hogy bizony, vannak olyan dolgok, Uraim! amit hiába - akarnak!" L.Á.
|
|
|
|
|
|
|
2012-06-22 22:05
|
|
|
IDÉZET(Givenchy77 @ 2012-06-22 11:40)  Mondjuk az is egy jellem, aki azért ad lehúzós értékelést, mert már maga sem emlékszik, mi a fenét vett.  Nekem volt egy olyan kedves partnerem,aki tavaly februárban vásárolt és idén tavasszal jött rá,hogy értékeljen a szentem.Mindenhol bejelölt valamit,mivel szín ötös voltam és minden 4.0 lett,gondolom mindenre adott egy 1-est.Kibogarásztam a címét és rákérdeztem,vajon az ellen volt-e kifogása,hogy aznnal megkerestem,vártam egy hetet,hogy átadhassam neki az általa megjelölt helyszínen a terméket az általa megjelölt időpontban,illetve mi történt,ami miatt elégedetlen volt a vadi új csizmával,amit azonnal felvett és iszonyúan tetszett neki.A válasz csak valami olyasmi volt:jaaa,az voltál te?bocsika,nem gondoltam,hogy ez olyan fontos
--------------------
Nagy Szellem,ne hagyd,hogy megítéljek és bíráljak valakit,akinek nem sétáltam két hétig a mokaszinjában. (sziú ima)
|
|
|
|
|
|
|
2012-06-22 22:45
|
|
|
IDÉZET(fokata @ 2012-06-22 15:05)  Nekem volt egy olyan kedves partnerem,aki tavaly februárban vásárolt és idén tavasszal jött rá,hogy értékeljen a szentem.Mindenhol bejelölt valamit,mivel szín ötös voltam és minden 4.0 lett,gondolom mindenre adott egy 1-est.Kibogarásztam a címét és rákérdeztem,vajon az ellen volt-e kifogása,hogy aznnal megkerestem,vártam egy hetet,hogy átadhassam neki az általa megjelölt helyszínen a terméket az általa megjelölt időpontban,illetve mi történt,ami miatt elégedetlen volt a vadi új csizmával,amit azonnal felvett és iszonyúan tetszett neki.A válasz csak valami olyasmi volt:jaaa,az voltál te?bocsika,nem gondoltam,hogy ez olyan fontos  Jo lenne ha legalabb annyiban lehetne korlatozni a csillagozast,hogy van ra 2-3 hete. Ha addig nem teszi meg,akkor utana mar csak szoveges ertekelest adhat. Vicc nemelyik vasarlo. Nem is emlekeznek a tranzakciora,csak hasra csapnak.
--------------------
Az,hogy nem vagyok paranoiás,nem jelenti azt, hogy nem követ állandó jelleggel valaki!
|
|
|
|
|
|
|
2012-06-23 00:12
|
|
|
Egyetértek a vevő értékeljen először állásponttal, neki kell jeleznie, hogy megérkezett a termék és mindent rendben talált, én eladóként innentől tudom lezártnak tekinteni a tranzakciót. Ismerős Kata helyzete, azok, akik ritkán használják az oldalakat, fél év után értékelnek és nagyban tesznek az egészre, egy gombnyomással lehúzzák az eladó átlagát, mikor már azt sem tudják, mit vettek  Bár én még örülhetek, csak hármast kaptam ilyen vevőtől, nem egyest El is ismerte levélben, hogy tévedés volt, persze nem hogy korrigálni, de elnézést kérni sem sikerült  De hát mit várok, ha már azért is lepontoznak, hogy "csak" az utalás beérkezésének napján adtam fel, és nem futottam küldeni a terméket az ő "utaltam!!!!!!!!!" üzenetére. A posta csak három nap múlva vitte ki, ezért "még négyest is csak jóindulattal nyomtam"-ot érdemlek. Tudom, hogy lecarom tabletta meg nem kell a lelkünkre venni, de azért rosszul tud esni
--------------------
Zsuzsi
|
|
|
|
|
|
|
2012-06-23 00:41
|
|
|
IDÉZET(Stretfordend @ 2012-06-23 01:12)  Egyetértek a vevő értékeljen először állásponttal, neki kell jeleznie, hogy megérkezett a termék és mindent rendben talált, én eladóként innentől tudom lezártnak tekinteni a tranzakciót. Ismerős Kata helyzete, azok, akik ritkán használják az oldalakat, fél év után értékelnek és nagyban tesznek az egészre, egy gombnyomással lehúzzák az eladó átlagát, mikor már azt sem tudják, mit vettek  Bár én még örülhetek, csak hármast kaptam ilyen vevőtől, nem egyest El is ismerte levélben, hogy tévedés volt, persze nem hogy korrigálni, de elnézést kérni sem sikerült  De hát mit várok, ha már azért is lepontoznak, hogy "csak" az utalás beérkezésének napján adtam fel, és nem futottam küldeni a terméket az ő "utaltam!!!!!!!!!" üzenetére. A posta csak három nap múlva vitte ki, ezért "még négyest is csak jóindulattal nyomtam"-ot érdemlek. Tudom, hogy lecarom tabletta meg nem kell a lelkünkre venni, de azért rosszul tud esni  Mit szóltál volna egy olyan válaszhoz amit én kaptam "Miért legyen jobb a Te átlagod mint az enyém  " így vigyorral Vagy a másik "Nekem is sokat kell tennem az Egyetemen ahhoz, hogy 5-st kapjak" Vagy a másik "mert"
--------------------
Julianna
|
|
|
|
|
|
|
2012-06-23 11:43
|
|
|
IDÉZET(suzukimaruti @ 2012-06-23 01:41)  Mit szóltál volna egy olyan válaszhoz amit én kaptam "Miért legyen jobb a Te átlagod mint az enyém  " így vigyorral Vagy a másik "Nekem is sokat kell tennem az Egyetemen ahhoz, hogy 5-st kapjak" Vagy a másik "mert"  Szia Szuzika
--------------------
|
|
|
|
|
|
|
2012-06-23 12:12
|
|
|
IDÉZET(fokata @ 2012-06-23 11:43)   Szia Szuzika  Sziasztok! Én is megvárom,hogy a vevő értékeljen először.És persze rögtön nézem az átlagom,ha kapom az értékelést:)erről nagyon le kéne szoknom  mert minden kedvem elvette utoljára a csudijó szöveges értékelés és a 4 csillag a termékre...megkérdeztem mit nem vettem észre-rövid a nadrág szára ez inkább neki halásznadrág szerű.Én felpróbáltam nekem hosszú,bokáig érő nadrág volt.Gondolom neki hosszabb a lába így neki capri.De mindegyik hossz ott volt,így könnyen magára szabhatta volna.Most itt javítsak  mert ha azt írja valaki kopott volt,igaza van,lehet nem vettem észre valamit de ilyenkor bosszantó. De szerintem sokan vannak olyan hozzáállással mint suzikimaruti kedves vevője:miért legyen másnak jobb
--------------------
Beáta
|
|
|
|
|
|
|
2012-06-24 17:45
|
|
|
--------------------
Julianna
|
|
|
|
|
|
|
2012-07-14 12:58
|
Újonc

Regisztrált: 2008-10-20 16:56
Azonosító: 11 730 768
|
Sziasztok! Ti eladóként hogyan szoktátok értékelni azt a vevőt, aki az általatok fentebb írt „indokokkal” lehúzza a csillagos értékeléseteket? Én megszakadtam a vevőért, hogy minden jó legyen neki: kedvezményt adtam, én jelentkeztem, küldtem minden adatot az utaláshoz, a pénz megérkezésekor azonnal küldtem a terméket. A vevő egyáltalán nem kommunikált semmivel kapcsolatban. Fizetett, majd küldött egy pozitív értékelést és lehúzó csillagos értékelést a tranzakció lebonyolítására és szállításra. Ez csak azért elszomorító, mert én vevőként mindig megnézem az eladó értékelését és befolyásol a döntésben. A vevő kedvére csillagozhat következmény nélkül, ami kihat az eladó jövőbeli üzleteire? Az eladó miért nem értékelheti a vevőt hasonló kategóriákban: fizetés, kommunikáció, lebonyolítás, stb? A vevő tett arról, hogy semmi pozitív érzésem nem maradt a vele kötött üzlettel kapcsolatban. De fizetett, megvette a terméket. Ti ilyenkor hogyan értékeltek?
|
|
|
|
|
|
|
2012-07-14 14:38
|
Lelkes újonc

Regisztrált: 2008-03-20 17:43
Azonosító: 10 139 308
|
IDÉZET(dorka0815 @ 2012-07-14 12:58)  Sziasztok! Ti eladóként hogyan szoktátok értékelni azt a vevőt, aki az általatok fentebb írt „indokokkal” lehúzza a csillagos értékeléseteket? Én megszakadtam a vevőért, hogy minden jó legyen neki: kedvezményt adtam, én jelentkeztem, küldtem minden adatot az utaláshoz, a pénz megérkezésekor azonnal küldtem a terméket. A vevő egyáltalán nem kommunikált semmivel kapcsolatban. Fizetett, majd küldött egy pozitív értékelést és lehúzó csillagos értékelést a tranzakció lebonyolítására és szállításra. Ez csak azért elszomorító, mert én vevőként mindig megnézem az eladó értékelését és befolyásol a döntésben. A vevő kedvére csillagozhat következmény nélkül, ami kihat az eladó jövőbeli üzleteire? Az eladó miért nem értékelheti a vevőt hasonló kategóriákban: fizetés, kommunikáció, lebonyolítás, stb? A vevő tett arról, hogy semmi pozitív érzésem nem maradt a vele kötött üzlettel kapcsolatban. De fizetett, megvette a terméket. Ti ilyenkor hogyan értékeltek? Ha csillagozni szeretnél tedd meg azt a szövegben. Megnézed a szempontokat és azt leírod: Pl: kapcsolat felvétel a vásárlóval: * kommunikáció:* fizetés: * És ha még gondolod indokolhatsz is utána zárójelben. Ezt te is megteheted. Mondjuk én minimum semleges értékeléssel jutalmazom, ha kifejezetten lehúzás megy, ami alatt a semmi sem volt jó, és mindennél az egyéb van jelölve. Nem szeretem az ilyen gerinctelenek osztályába sorolható egyedeket, és én hangot is adnék neki.
|
|
|
|
|
|
|
2012-07-14 15:50
|
Lelkes újonc

Regisztrált: 2012-05-29 12:41
Azonosító: 1 560 590
|
Ha fizetett, nem késlekedett, én azért még nem adok semlegest, mert a csillagjaimat lehúzta. Legyen tőle boldog. Viszont az értékelést úgy írom meg, hogy olvashassa mindenki, hogy nem korrekt.
--------------------
Carpe Diem!
|
|
|
|
|
|
  |
1 felhasználó olvassa jelenleg ezt a témát (1 vendég és 0 anonim felhasználó)
0 felhasználó:
|