|
  |
ti mit tennétek? |
|
|
|
|
2012-04-12 12:09
|
Újonc

Csoport: Teljes jogú felhasználó
Regisztrált: 2008-05-25 10:22
Azonosító: 10 667 301
|
Sziasztok! segitséget kérnék!
Vásároltam egy dvd lejátszót 2000+1115ft-ért. az eladó azt irta hogy kb 2 szer volt használva és divix-et nem játszik. ezt én megis értettem. ma átvettem és beüzemeltem. rákellett döbbennem : sem az irott lemezt sem az eredeti dvd-t nem viszi. felhivtam az eladót elmondtam neki mi a problémám erre ö azt mondta hogy tegnap elött még mindent lejátszott. kihivtam egy szerelöt ö is betett egy eredeti dvd lemezt és megis mondta rögtön hogy fejhibás mert egyik lemezt sem ismeri fel:(( mit tudok ilyenkor tenni?- Erre már kaptam választ!
azóta eltelt egy honap. április 10 én normális hangnemben irtam az eladónak hogy akkor amiben megállapodtunk miszerint ö visszautalja nekem a feladási és a vátelárat müködik e. a válasza az volt hogy:Szia persze ahogy megbeszéltük szerintem jővőhét pénteken kapom meg a családit. a mai napon kaptam töle ezt a mail:Szia.
Nekünk itthon működött,mint a telefonban is elmondtam neked.Azon néztük a filmeket.Semmi baja nem volt.Minden fajta cd-t.dvd-t lejátszott.Arra tudok gondolni hogy a postán dobálhatták és megsérült belül valami alkatrésze.Sajnos erről viszont nem én tehetek,hanem a posta.És mivel nem volt kötve rá biztosítás így nem tudnak vele mit kezdeni.(ezt megkérdeztem). Mi is vettünk számítógépet a múltkor a vaterán és a posta szállította ki,és összetörve érkezett meg. Nem is tudjuk használni sem.A posta nem vállalta a felelősséget érte,és akitől vettük nem adta vissza a pénzünket. Mivel mint írta jogosan, garancia nem volt rá.Így sajnos nem tudom neked visszaküldeni az összeget,mert nem sérülten küldtem el,hanem működőképesen.Arról nem tehetek ha a postán hajigálják a csomagokat és esetleg míg hozzád ért megsérült.Nagyon sajnálom,de én is így jártam,sőt rosszabbul,mert nekem többe került. Remélem megérted.
Persze megértem de ha neki nem müködött a számitógép azért nem nekem kellene leirnia hanem akkor kellett volna szolni az eladónak.és azért ne én legyek a hibás hogy ö a számitógépért nem kapta vissza a pénzét! én még aznap szoltam neki hogy nem müködik a dvd lejátszó! ilyenkor mit tehetek? hiszen szerintem sem nekem sem másnak nincsen felesleges 3115ft kidobandó pénze a nem müködö áruért! söt amiket utána vettem 2 lejátszót az tökéletesen müködik és ha a postán 'dobálják is'akkor sem a fej megy benne azonnal tönkre szerintem. ti mit tennétek?milyen értékelést adnátok?? kérlek segitsetek!:)
A hozzászólást -karcsi9_t- szerkesztette a következő időpontban: 2012-04-12 12:12
|
|
|
|
|
|
|
2012-04-12 12:16
|
|
|
IDÉZET(karcsi9_t @ 2012-04-12 13:09)  Sziasztok! segitséget kérnék!
Vásároltam egy dvd lejátszót 2000+1115ft-ért. az eladó azt irta hogy kb 2 szer volt használva és divix-et nem játszik. ezt én megis értettem. ma átvettem és beüzemeltem. rákellett döbbennem : sem az irott lemezt sem az eredeti dvd-t nem viszi. felhivtam az eladót elmondtam neki mi a problémám erre ö azt mondta hogy tegnap elött még mindent lejátszott. kihivtam egy szerelöt ö is betett egy eredeti dvd lemezt és megis mondta rögtön hogy fejhibás mert egyik lemezt sem ismeri fel:(( mit tudok ilyenkor tenni?- Erre már kaptam választ!
azóta eltelt egy honap. április 10 én normális hangnemben irtam az eladónak hogy akkor amiben megállapodtunk miszerint ö visszautalja nekem a feladási és a vátelárat müködik e. a válasza az volt hogy:Szia persze ahogy megbeszéltük szerintem jővőhét pénteken kapom meg a családit. a mai napon kaptam töle ezt a mail:Szia.
Nekünk itthon működött,mint a telefonban is elmondtam neked.Azon néztük a filmeket.Semmi baja nem volt.Minden fajta cd-t.dvd-t lejátszott.Arra tudok gondolni hogy a postán dobálhatták és megsérült belül valami alkatrésze.Sajnos erről viszont nem én tehetek,hanem a posta.És mivel nem volt kötve rá biztosítás így nem tudnak vele mit kezdeni.(ezt megkérdeztem). Mi is vettünk számítógépet a múltkor a vaterán és a posta szállította ki,és összetörve érkezett meg. Nem is tudjuk használni sem.A posta nem vállalta a felelősséget érte,és akitől vettük nem adta vissza a pénzünket. Mivel mint írta jogosan, garancia nem volt rá.Így sajnos nem tudom neked visszaküldeni az összeget,mert nem sérülten küldtem el,hanem működőképesen.Arról nem tehetek ha a postán hajigálják a csomagokat és esetleg míg hozzád ért megsérült.Nagyon sajnálom,de én is így jártam,sőt rosszabbul,mert nekem többe került. Remélem megérted. Persze megértem de ha neki nem müködött a számitógép azért nem nekem kellene leirnia hanem akkor kellett volna szolni az eladónak.és azért ne én legyek a hibás hogy ö a számitógépért nem kapta vissza a pénzét! én még aznap szoltam neki hogy nem müködik a dvd lejátszó! ilyenkor mit tehetek? hiszen szerintem sem nekem sem másnak nincsen felesleges 3115ft kidobandó pénze a nem müködö áruért! söt amiket utána vettem 2 lejátszót az tökéletesen müködik és ha a postán 'dobálják is'akkor sem a fej megy benne azonnal tönkre szerintem. ti mit tennétek?milyen értékelést adnátok?? kérlek segitsetek!:) Mivel vevőként nem vagy köteles tudni, hogy az adott postaköltség törékeny jelölést ugyan tartalmaz-é, ezért véleményem szerint a postai sérülésekért az eladó felel. (Hacsak nem ajánlotta fel a törékeny küldést, és te ezzel nem éltél.) Te egy működő terméket vásároltál és fizettél ki. Az eladónak viszont tisztában kell lennie azzal, hogy amit értékesít, hogyan csomagolja és adja fel biztonságosan. Tehát ha a cucc nem működik, és ő bármi egyezségtől elzárkózik, akkor én negatívan értékelném. Aztán majd jönnek mások, más meglátással.
--------------------
"Hát - vége a dalnak, bizonyságul annak, hogy bizony, vannak olyan dolgok, Uraim! amit hiába - akarnak!" L.Á.
|
|
|
|
|
|
|
2012-04-12 12:18
|
Újonc

|
IDÉZET(Givenchy77 @ 2012-04-12 12:16)  Mivel vevőként nem vagy köteles tudni, hogy az adott postaköltség törékeny jelölést ugyan tartalmaz-é, ezért véleményem szerint a postai sérülésekért az eladó felel. (Hacsak nem ajánlotta fel a törékeny küldést, és te ezzel nem éltél.) Te egy működő terméket vásároltál és fizettél ki. Az eladónak viszont tisztában kell lennie azzal, hogy amit értékesít, hogyan csomagolja és adja fel biztonságosan. Tehát ha a cucc nem működik, és ő bármi egyezségtől elzárkózik, akkor én negatívan értékelném. Aztán majd jönnek mások, más meglátással.  nem ajánlott fel semmit sem:( és még át is vágott:( az összes e-mailja megvan amiket irt. köszönöm a választ!
A hozzászólást -karcsi9_t- szerkesztette a következő időpontban: 2012-04-12 12:20
|
|
|
|
|
|
|
2012-04-12 13:16
|
|
|
Véleményem szerint az eladó felelôssége a csomagolás, ha mûszaki cikket adok fel, azt úgy kell tennem, hogy épségben megérkezzen a vevôhöz. Sajnos nagyon sok eladó azt gondoja, hogy addig vevô a vevô, amíg kifizeti a terméket...mostanában ezt tapasztalom itt is, és bolti vásárlásaim során is. Kevés a jó kereskedô, sajnos..
Szerintem elmondhatod az eladódnak, hogy többen más véleményen vagyunk az ügyben, hátha...
--------------------
Úgy élj, hogy ha lepereg elôtted életed filmje, érdemes legyen visszanézned!
Amibe nem halunk bele, attól erôsebbek leszünk...
|
|
|
|
|
|
|
2012-04-12 20:01
|
|
|
IDÉZET(karcsi9_t @ 2012-04-12 12:09)  Sziasztok! segitséget kérnék!
Nekünk itthon működött,mint a telefonban is elmondtam neked.Azon néztük a filmeket.Semmi baja nem volt.Minden fajta cd-t.dvd-t lejátszott.Arra tudok gondolni hogy a postán dobálhatták és megsérült belül valami alkatrésze.Sajnos erről viszont nem én tehetek,hanem a posta.És mivel nem volt kötve rá biztosítás így nem tudnak vele mit kezdeni.(ezt megkérdeztem). Mi is vettünk számítógépet a múltkor a vaterán és a posta szállította ki,és összetörve érkezett meg. Nem is tudjuk használni sem.A posta nem vállalta a felelősséget érte,és akitől vettük nem adta vissza a pénzünket. Mivel mint írta jogosan, garancia nem volt rá.Így sajnos nem tudom neked visszaküldeni az összeget,mert nem sérülten küldtem el,hanem működőképesen.Arról nem tehetek ha a postán hajigálják a csomagokat és esetleg míg hozzád ért megsérült.Nagyon sajnálom,de én is így jártam,sőt rosszabbul,mert nekem többe került. Remélem megérted. Persze megértem de ha neki nem müködött a számitógép azért nem nekem kellene leirnia hanem akkor kellett volna szolni az eladónak.és azért ne én legyek a hibás hogy ö a számitógépért nem kapta vissza a pénzét! én még aznap szoltam neki hogy nem müködik a dvd lejátszó! ilyenkor mit tehetek? hiszen szerintem sem nekem sem másnak nincsen felesleges 3115ft kidobandó pénze a nem müködö áruért! söt amiket utána vettem 2 lejátszót az tökéletesen müködik és ha a postán 'dobálják is'akkor sem a fej megy benne azonnal tönkre szerintem. ti mit tennétek?milyen értékelést adnátok?? kérlek segitsetek!:) Szia, ha ilyen jellegű terméket árulnék, már a terméklapon a magasabb, törékeny árura vonatkozó postaköltséget jelölném meg. És ehhez ragaszkodnék is, mert egy sima csomagban biztos, hogy sérülne a termék a rázkódástól és dobálástól, bármilyen gondosan csomagolom. Szerintem is az eladó felelőssége a megfelelő küldési mód - minimum felajánlása. Az pedig igazán furcsa számomra, hogy nem tanult a számítógépes esetből...
|
|
|
|
|
|
|
2012-04-12 21:35
|
Újonc

Regisztrált: 2008-05-27 16:13
Azonosító: 10 684 825
|
IDÉZET(karcsi9_t @ 2012-04-12 12:09)  Sziasztok! segitséget kérnék!
Nekünk itthon működött,mint a telefonban is elmondtam neked.Azon néztük a filmeket.Semmi baja nem volt.Minden fajta cd-t.dvd-t lejátszott.Arra tudok gondolni hogy a postán dobálhatták és megsérült belül valami alkatrésze.Sajnos erről viszont nem én tehetek,hanem a posta.És mivel nem volt kötve rá biztosítás így nem tudnak vele mit kezdeni.(ezt megkérdeztem). Mi is vettünk számítógépet a múltkor a vaterán és a posta szállította ki,és összetörve érkezett meg. Nem is tudjuk használni sem.A posta nem vállalta a felelősséget érte,és akitől vettük nem adta vissza a pénzünket. Mivel mint írta jogosan, garancia nem volt rá.Így sajnos nem tudom neked visszaküldeni az összeget,mert nem sérülten küldtem el,hanem működőképesen.Arról nem tehetek ha a postán hajigálják a csomagokat és esetleg míg hozzád ért megsérült.Nagyon sajnálom,de én is így jártam,sőt rosszabbul,mert nekem többe került. Remélem megérted. Persze megértem de ha neki nem müködött a számitógép azért nem nekem kellene leirnia hanem akkor kellett volna szolni az eladónak.és azért ne én legyek a hibás hogy ö a számitógépért nem kapta vissza a pénzét! én még aznap szoltam neki hogy nem müködik a dvd lejátszó! ilyenkor mit tehetek? hiszen szerintem sem nekem sem másnak nincsen felesleges 3115ft kidobandó pénze a nem müködö áruért! söt amiket utána vettem 2 lejátszót az tökéletesen müködik és ha a postán 'dobálják is'akkor sem a fej megy benne azonnal tönkre szerintem. ti mit tennétek?milyen értékelést adnátok?? kérlek segitsetek!:) Szerintem ebben az esetben meg kell védenem a postát:valószínűleg egyszerűen nem is működött a cucc és sokan ilyenkor simán a postára kenik.
|
|
|
|
|
|
|
2012-04-13 04:13
|
Újonc

|
IDÉZET(armosnerozika @ 2012-04-12 21:35)  Szerintem ebben az esetben meg kell védenem a postát:valószínűleg egyszerűen nem is működött a cucc és sokan ilyenkor simán a postára kenik. Igen! én is ezt gondolom!:)
|
|
|
|
|
|
|
2012-04-17 18:21
|
Új fórumozó
Regisztrált: 2007-01-16 14:46
Azonosító: 6 545 854
|
Szia, Én is vásároltam már itt házimozit és semmi baja nem lett. A posta rendesen leszállította. Igaz jó sok újság papír volt körülötte, de akkor is az eladónak kell vállalnia a felelősséget!
|
|
|
|
|
|
|
2012-04-18 07:18
|
Újonc

|
IDÉZET(karcsi9_t @ 2012-04-13 04:13)  Igen! én is ezt gondolom!:) És az egészben az a legjobb hogy fenyeget hogy feljelent engem mert kérem vissza a pénzem..... Szerintem nagyon elgurult a gyógyszere. de beszedett már 8 negát és kitiltották.
|
|
|
|
|
|
|
2012-04-18 11:58
|
|
|
IDÉZET(galszilvia @ 2012-04-17 11:21)  , de akkor is az eladónak kell vállalnia a felelősséget! Azert ez nem mindig igy van. Sokszor elofordul hogy a vasarlasi ertesito utan 1 perccel mar ir a vevo,hogy igy es igy csomagoljam,mert akkor nem X hanem csak Y forintba kerul. Igy azt mondanam,ha az elado biztonsagos csomagolast ajanlott,torekeny szolgaltatassal,amit a vevo visszautasitott es olcsobb,kevesbe biztonsagos feladast kert,akkor nem hiszem hogy az eladonak kellene vallalni a felelosseget. Itt nem tudom mi tortent,ezt altalanossagban irom.
--------------------
Az,hogy nem vagyok paranoiás,nem jelenti azt, hogy nem követ állandó jelleggel valaki!
|
|
|
|
|
|
|
2012-04-18 15:56
|
Újonc

|
IDÉZET(agi228 @ 2012-04-18 11:58)  Azert ez nem mindig igy van. Sokszor elofordul hogy a vasarlasi ertesito utan 1 perccel mar ir a vevo,hogy igy es igy csomagoljam,mert akkor nem X hanem csak Y forintba kerul. Igy azt mondanam,ha az elado biztonsagos csomagolast ajanlott,torekeny szolgaltatassal,amit a vevo visszautasitott es olcsobb,kevesbe biztonsagos feladast kert,akkor nem hiszem hogy az eladonak kellene vallalni a felelosseget.
Itt nem tudom mi tortent,ezt altalanossagban irom. Szia! itt az történt hogy 1115ftos postai csomagként küldte el. semmi felajánlás nem volt az eladó részéról.Söt a termékleirásnál sem volt feltüntetve.
|
|
|
|
|
|
|
2012-04-18 17:03
|
|
|
IDÉZET(karcsi9_t @ 2012-04-18 08:56)  Szia! itt az történt hogy 1115ftos postai csomagként küldte el. semmi felajánlás nem volt az eladó részéról.Söt a termékleirásnál sem volt feltüntetve. Ebben az esetben az elado a felelos a csomag biztonsagos es serulesmentes kezbesiteseert.
--------------------
Az,hogy nem vagyok paranoiás,nem jelenti azt, hogy nem követ állandó jelleggel valaki!
|
|
|
|
|
|
  |
1 felhasználó olvassa jelenleg ezt a témát (1 vendég és 0 anonim felhasználó)
0 felhasználó:
|