|
  |
hangyafarm, tapasztalatok |
|
|
|
|
2012-06-29 21:27
|
|
|
Hangyafarmrol szeretnék tapasztalatokat kérni.ha esetleg volt vagy van valakinek irjon. érdemes e venni?hol lehet hangyát venni bele?stb. köszönöm
|
|
|
|
|
|
|
2012-06-30 15:13
|
Lelkes újonc

Csoport: Teljes jogú felhasználó
Regisztrált: 2005-06-16 16:38
Azonosító: 3 602 548
|
IDÉZET(isti091 @ 2012-06-29 21:27)  Hangyafarmrol szeretnék tapasztalatokat kérni.ha esetleg volt vagy van valakinek irjon. érdemes e venni?hol lehet hangyát venni bele?stb. köszönöm Azt nem tudom, a farmot hol lehet beszerezni, de hangyát bármennyit küldök Neked ingyen és bérmentve
|
|
|
|
|
|
|
2012-07-01 09:07
|
|
|
IDÉZET(mene-tekel @ 2012-06-30 16:13)  Azt nem tudom, a farmot hol lehet beszerezni, de hangyát bármennyit küldök Neked ingyen és bérmentve  Postakész borítékban, amennyi belefér, csak a postaköltséget kell fizetni.  Elnézést kérek a topiknyitótól.
A hozzászólást -ildiko730807- szerkesztette a következő időpontban: 2012-07-01 09:10
|
|
|
|
|
|
|
2012-07-01 09:31
|
|
|
IDÉZET(isti091 @ 2012-06-29 22:27)  Hangyafarmrol szeretnék tapasztalatokat kérni.ha esetleg volt vagy van valakinek irjon. érdemes e venni?hol lehet hangyát venni bele?stb. köszönöm Jaj, én ezer éve szeretnék egy hangyafarmot!  De tök komolyan! Amiket én megnéztem, ott "csak" a farmot adják, és magunknak kell hangyát fogni bele (nem is rossz: "idegesség ellen szedjél hangyát"  ). Lényeg: ha azt akarod, hogy a hangyafarm tényleg működjön, akkor, sajnos, kelleni fog egy királynő is. Ő határozza meg, hogy kinek mi a feladata. Nélküle csak egy csapat, idegbeteg módjára ide-oda rohangáló dolgozó hangyád lesz, akik azt se tudják, hogy épp mi a feladat. A csúcsszuper járatokhoz a királynő adja majd az utasítást, így ő kikerülhetetlen. Királynőt leginkább rajzáskor tudsz "szerezni" (ő a bazinagy, szárnyas hangya), de figyelni kell rá, hogy egy nálánál sokkal kisebb szárnyas hangyát is fogj, mert az meg a hím, és ő is fog kelleni a "tenyészethez", igaz, őt a királynő ki fogja penderíteni mindjárt azután, hogy már "nincs szükség rá".  Így a hangyafarm elég sokáig önfenntartó lesz, mert mindig lesznek újszülött hangyák is. Ha nincs nőstény hangya, akkor sajnos, addig tart csak a hangyafarm, amíg a dolgozók élnek (4-6 hét), és akkor sem lesznek szép járatok, csak bolond módjára rohangáló kishangyák. A párom mindig a fejét fogja, hogy minek ide hangyafarm pluszban, mikor minden tele van velük (kertes házban lakunk, és mindig bejönnek. Akármilyen tisztaságot próbálok tartani, ezek akkor is találnak kaját maguknak)!  Ja, és az ár is elriasztott eddig, mert "jó árban" még nem találtam hangyafarmot. Sz.
--------------------
Karikát tartó sapkás bácsival vigyázzállásban beszélgetni tilos!
|
|
|
|
|
|
|
2012-07-01 12:59
|
|
|
IDÉZET(Szilvocs @ 2012-07-01 10:31)  Jaj, én ezer éve szeretnék egy hangyafarmot!  De tök komolyan! Amiket én megnéztem, ott "csak" a farmot adják, és magunknak kell hangyát fogni bele (nem is rossz: "idegesség ellen szedjél hangyát"  ). Lényeg: ha azt akarod, hogy a hangyafarm tényleg működjön, akkor, sajnos, kelleni fog egy királynő is. Ő határozza meg, hogy kinek mi a feladata. Nélküle csak egy csapat, idegbeteg módjára ide-oda rohangáló dolgozó hangyád lesz, akik azt se tudják, hogy épp mi a feladat. A csúcsszuper járatokhoz a királynő adja majd az utasítást, így ő kikerülhetetlen. Királynőt leginkább rajzáskor tudsz "szerezni" (ő a bazinagy, szárnyas hangya), de figyelni kell rá, hogy egy nálánál sokkal kisebb szárnyas hangyát is fogj, mert az meg a hím, és ő is fog kelleni a "tenyészethez", igaz, őt a királynő ki fogja penderíteni mindjárt azután, hogy már "nincs szükség rá".  Így a hangyafarm elég sokáig önfenntartó lesz, mert mindig lesznek újszülött hangyák is. Ha nincs nőstény hangya, akkor sajnos, addig tart csak a hangyafarm, amíg a dolgozók élnek (4-6 hét), és akkor sem lesznek szép járatok, csak bolond módjára rohangáló kishangyák. A párom mindig a fejét fogja, hogy minek ide hangyafarm pluszban, mikor minden tele van velük (kertes házban lakunk, és mindig bejönnek. Akármilyen tisztaságot próbálok tartani, ezek akkor is találnak kaját maguknak)!  Ja, és az ár is elriasztott eddig, mert "jó árban" még nem találtam hangyafarmot. Sz.
|
|
|
|
|
|
|
2012-07-01 13:01
|
|
|
szia pont ez a bajom nekem is hogy igen drága és még akkor az sem biztos hogy találok belevaló hangyákat:-( remélem jön valaki aki járatos benne és volt már ilyenje.
|
|
|
|
|
|
|
2012-07-01 13:06
|
|
|
IDÉZET(Szilvocs @ 2012-07-01 10:31)  Jaj, én ezer éve szeretnék egy hangyafarmot!  De tök komolyan! Amiket én megnéztem, ott "csak" a farmot adják, és magunknak kell hangyát fogni bele (nem is rossz: "idegesség ellen szedjél hangyát"  ). Lényeg: ha azt akarod, hogy a hangyafarm tényleg működjön, akkor, sajnos, kelleni fog egy királynő is. Ő határozza meg, hogy kinek mi a feladata. Nélküle csak egy csapat, idegbeteg módjára ide-oda rohangáló dolgozó hangyád lesz, akik azt se tudják, hogy épp mi a feladat. A csúcsszuper járatokhoz a királynő adja majd az utasítást, így ő kikerülhetetlen. Királynőt leginkább rajzáskor tudsz "szerezni" (ő a bazinagy, szárnyas hangya), de figyelni kell rá, hogy egy nálánál sokkal kisebb szárnyas hangyát is fogj, mert az meg a hím, és ő is fog kelleni a "tenyészethez", igaz, őt a királynő ki fogja penderíteni mindjárt azután, hogy már "nincs szükség rá".  Így a hangyafarm elég sokáig önfenntartó lesz, mert mindig lesznek újszülött hangyák is. Ha nincs nőstény hangya, akkor sajnos, addig tart csak a hangyafarm, amíg a dolgozók élnek (4-6 hét), és akkor sem lesznek szép járatok, csak bolond módjára rohangáló kishangyák. A párom mindig a fejét fogja, hogy minek ide hangyafarm pluszban, mikor minden tele van velük (kertes házban lakunk, és mindig bejönnek. Akármilyen tisztaságot próbálok tartani, ezek akkor is találnak kaját maguknak)!  Ja, és az ár is elriasztott eddig, mert "jó árban" még nem találtam hangyafarmot. Sz. De most komolyan: ez mire jó?  Olyan mint az akvárium, ülök és lesem a jószágokat benne?
A hozzászólást -pink_angels- szerkesztette a következő időpontban: 2012-07-01 13:09
--------------------
Én mindenhez értek! Persze vannak dolgok, amiket még nem próbáltam.Győzd le a kísértést, hogy kiöntsd a lelkedet bárkinek is, mert utána neked is végig kell hallgatnod őt, és hidd el: te jársz rosszabbul. Hol van az ő baja érdekességben és fontosságban a tiédtől?! Moldova György
|
|
|
|
|
|
|
2012-07-01 13:15
|
|
|
IDÉZET(pink_angels @ 2012-07-01 14:06)  De most komolyan: ez mire jó?  Olyan mint az akvárium, ülök és lesem a jószágokat benne?  Vagy mint a terrárium. Lesheted állva is.
--------------------
"Attól, hogy felnéztem az égre, még nem lettem csillagász" /korabeli népi bölcsesség/
|
|
|
|
|
|
|
2012-07-01 13:28
|
|
|
--------------------
Én mindenhez értek! Persze vannak dolgok, amiket még nem próbáltam.Győzd le a kísértést, hogy kiöntsd a lelkedet bárkinek is, mert utána neked is végig kell hallgatnod őt, és hidd el: te jársz rosszabbul. Hol van az ő baja érdekességben és fontosságban a tiédtől?! Moldova György
|
|
|
|
|
|
|
2012-07-01 14:16
|
|
|
IDÉZET(cit1rom @ 2012-07-01 14:15)   Vagy mint a terrárium. Lesheted állva is.   Amúgy igen, Cit röviden összefoglalta azt, amit én csak nagyon hosszan tudok elmondani (szájmenés-szindróma)  hogy a lényege pont ennyi, mint egy akváriumnak, vagy egy terráriumnak... Ülsz/állsz/fekszel/fejen állsz, stb. (a nem kívánt törlendő), és kukkolod, hogy mit ügyködnek már megint a kis kedvenceid, milyen cuki járatokat, "szobákat" alakítanak ki a hangyák, és jé, ott vannak a hangyabábok, amikből kikelnek a kishangyák, és úúú, de cukker, ahogy a nagy hangyák pucolgatják és etetik őket, stb. stb. stb. és nini, egy újabb járat készül, annak a végére vajon milyen szobát csinálnak a hangyák, mire adhatott utasítást a hangyakirálynő? Kell ehhez egy adag kíváncsiság a természet csodái iránt, az biztos. Amúgy van, aki botsáskákat tart, a másik nyílméregbékákat (pl. a barátnőm), a harmadik gekkókat, stb. stb. ezek mind hasonszőrűek. És van, aki hangyás  (vagy az akarna lenni). Személyszerint jelenleg beérem egy tengerimalac-terráriummal, nekem most malackáim vannak. Ugyanazt csinálom velük, mint a hangyákkal tenném: kukkolom, hogy mit csinálnak. (A tengerimalacok meg engem kukkolnak, hogy én mit csinálok - jól elvagyunk!  ) Oké, a tengeriket ki is szoktam venni, és nyunyurgatom őket - a hangyáknál meg pont annak örülnék, hogy ha nem jönnének ki a hangyafarmból. De azért minden rajzó hangyakolónia láttán eszembe jut, hogy ó, ha most előkaphatnék egy hangyafarmot, mindjárt lenne is hozzá "kezdőkészlet" hangyákból!  Hát, már párszor kértem a Jézuskától ilyen farmot, de nem lehetek valami jó, mert eddig még sosem hozott nekem (bezzeg kötött sálat már vagy ötöt is kaptam azóta, pedig azt nem is kértem soha  ). Sz.
--------------------
|
|
|
|
|
|
|
2012-07-01 16:12
|
|
|
IDÉZET(Szilvocs @ 2012-07-01 15:16)   Amúgy igen, Cit röviden összefoglalta azt, amit én csak nagyon hosszan tudok elmondani (szájmenés-szindróma)  hogy a lényege pont ennyi, mint egy akváriumnak, vagy egy terráriumnak... Ülsz/állsz/fekszel/fejen állsz, stb. (a nem kívánt törlendő), és kukkolod, hogy mit ügyködnek már megint a kis kedvenceid, milyen cuki járatokat, "szobákat" alakítanak ki a hangyák, és jé, ott vannak a hangyabábok, amikből kikelnek a kishangyák, és úúú, de cukker, ahogy a nagy hangyák pucolgatják és etetik őket, stb. stb. stb. és nini, egy újabb járat készül, annak a végére vajon milyen szobát csinálnak a hangyák, mire adhatott utasítást a hangyakirálynő? Kell ehhez egy adag kíváncsiság a természet csodái iránt, az biztos. Amúgy van, aki botsáskákat tart, a másik nyílméregbékákat (pl. a barátnőm), a harmadik gekkókat, stb. stb. ezek mind hasonszőrűek. És van, aki hangyás  (vagy az akarna lenni). Személyszerint jelenleg beérem egy tengerimalac-terráriummal, nekem most malackáim vannak. Ugyanazt csinálom velük, mint a hangyákkal tenném: kukkolom, hogy mit csinálnak. (A tengerimalacok meg engem kukkolnak, hogy én mit csinálok - jól elvagyunk!  ) Oké, a tengeriket ki is szoktam venni, és nyunyurgatom őket - a hangyáknál meg pont annak örülnék, hogy ha nem jönnének ki a hangyafarmból. De azért minden rajzó hangyakolónia láttán eszembe jut, hogy ó, ha most előkaphatnék egy hangyafarmot, mindjárt lenne is hozzá "kezdőkészlet" hangyákból!  Hát, már párszor kértem a Jézuskától ilyen farmot, de nem lehetek valami jó, mert eddig még sosem hozott nekem (bezzeg kötött sálat már vagy ötöt is kaptam azóta, pedig azt nem is kértem soha  ). Sz.  köszönöm a kimerítő termékismertetőt!
--------------------
|
|
|
|
|
|
|
2012-07-01 17:37
|
Lelkes újonc

Csoport: Teljes jogú felhasználó
Regisztrált: 2011-09-20 22:02
Innen: Gyula
Azonosító: 1 475 293
|
|
|
|
|
|
|
|
2012-07-01 18:35
|
|
|
IDÉZET(IceGreen @ 2012-07-01 18:37)  Kapaszkodj meg: brutál komoly. A Teszen (ill. a Grando-n) jelenleg is kapható "hangyafarm, hangyavár" néven, hogy ha te is kedvet kapnál hozzá. Annyi abnormális hobbi van, miért ne tarthatna hangyát, aki hangyás akar lenni? Amíg hangyázik az illető (plö én), addig sem árt(ok) a kedves embertársaknak.  A hangyák menthetik meg a világot tőlem. Sz.
--------------------
|
|
|
|
|
|
|
2012-07-01 18:38
|
|
|
IDÉZET(Szilvocs @ 2012-07-01 11:35)  Kapaszkodj meg: brutál komoly. A Teszen (ill. a Grando-n) jelenleg is kapható "hangyafarm, hangyavár" néven, hogy ha te is kedvet kapnál hozzá. Annyi abnormális hobbi van, miért ne tarthatna hangyát, aki hangyás akar lenni? Amíg hangyázik az illető (plö én), addig sem árt(ok) a kedves embertársaknak.  A hangyák menthetik meg a világot tőlem. Sz. Itt hangyat is lehet venni hozza! Tessek egy uzleti lehetoseg! Iranyarnak: 30db hangya ara 12 dollar plusz posta! Lehet menni hangyat vadaszni es feltolteni a Teszre
--------------------
Az,hogy nem vagyok paranoiás,nem jelenti azt, hogy nem követ állandó jelleggel valaki!
|
|
|
|
|
|
|
2012-07-01 18:49
|
|
|
IDÉZET(agi228 @ 2012-07-01 19:38)  Itt hangyat is lehet venni hozza! Tessek egy uzleti lehetoseg! Iranyarnak: 30db hangya ara 12 dollar plusz posta! Lehet menni hangyat vadaszni es feltolteni a Teszre  Igggeeen???? Úúú, üzletet szimatolok, itt állandóan vannak rajzó hangyák, gennyesre kereshetném magam!!!  (van dollárszemű, vagy telizsebű szmájli?  ) Ági, ha bejön a biznisz, akkor nem felejtkezem ám el a tippadóról!  Sz.
--------------------
|
|
|
|
|
|
|
2012-07-01 23:54
|
|
|
--------------------
Ha valaki mindjárt kezdetben bizonyosságot akar, kétségek közt fogja végezni. De ha mérsékli magát, és a kételyekkel kezdi, akkor el fog jutni a bizonyosságig.
Francis Bacon
|
|
|
|
|
|
|
2012-07-01 23:56
|
|
|
IDÉZET(Szilvocs @ 2012-07-01 19:49)  Igggeeen???? Úúú, üzletet szimatolok, itt állandóan vannak rajzó hangyák, gennyesre kereshetném magam!!!  (van dollárszemű, vagy telizsebű szmájli?  ) Ági, ha bejön a biznisz, akkor nem felejtkezem ám el a tippadóról! Sz. Szilvocs, szerintem te írjál, az lenne neked a biznisz  Jól fog a tollad, akarom mondani a billentyűzeted
--------------------
Ha valaki mindjárt kezdetben bizonyosságot akar, kétségek közt fogja végezni. De ha mérsékli magát, és a kételyekkel kezdi, akkor el fog jutni a bizonyosságig.
Francis Bacon
|
|
|
|
|
|
|
2012-07-02 08:53
|
|
|
IDÉZET(IceGreen @ 2012-07-02 00:19)  Sőt, ha alkoholos filcel lefested a hátát, színes hangyát értékesíthetsz tripla áron  Javasolnám a matyómintás hangyákat, dübörögne a bót  Amúgy az a baj ezekkel a hangyavárakkal, hogy azt a zselés izét eszik is, így egy idő után vagy éhendöglenek vagy új várat kell nekik venni  Vagyis nem, nem csak ennyi a baj velük, hanem morbid is nekem, tekintettel, hogy egy hete nem tudom úgy kinyitni egyik konyhai szekrényemet sem, hogy ne találkozzak 5- 10- 20 hangyával. Kedvencük a nurofenes köptető :DDDDD
--------------------
"Nem biztos, hogy a pozitív hozzáállás minden problémádat megoldja, de elég embert bosszant ahhoz, hogy érdemes legyen kipróbálni."
|
|
|
|
|
|
|
2012-07-02 09:53
|
|
|
IDÉZET(szunda @ 2012-07-02 09:53)  Javasolnám a matyómintás hangyákat, dübörögne a bót  Kedvencük a nurofenes köptető :DDDDD  Kinyitod a szekrényajtót, és látod/hallod, hogy a hangyák épp ott köhögik fel neked a hurutot.  Csak oda ne köpködjék. Színes/Matyó mintás hangya...!  Azért vannak ám itt ötletek!  Vitagorának: áhh, nekem sosincs semmi jó ötletem. Nem tudnék mit írni, olyat, ami érdekelné az embereket. Beszélni simán beszélek fél napot a semmiről, de írni...! Írni max. két oldalt tudok a semmiről  de aztán abbahagyódik az is. Ezért nem vezetek blogot se.  Ahhoz nagyobb kapacitás kellene. Sz.
--------------------
|
|
|
|
|
|
  |
1 felhasználó olvassa jelenleg ezt a témát (1 vendég és 0 anonim felhasználó)
0 felhasználó:
|